Chondrodite, saka Myanmar

Chondrodite Myanmar

Informasi Gemstone

Gemstone Description

Chondrodite, saka Myanmar

video

Chondrodite minangka mineral nesosilikat kanthi rumus (Mg, Fe) 5 (SiO4) 2 (F, OH, O) 2. Sanajan mineral sing langka, iku sing paling kerep ditemokake saka grup mineral humite. Iki digawé ing endapan hidrotermal saka dolomit metamorphosis lokal. Uga ditemokake kanthi skarn lan serpentinit. Ditemokake ing 1817 ing Mt. Somma, minangka bagéan saka komplek Vesuvius ing Italia, lan dijenengaké saka basa Yunani kanggo "granule", sing minangka kabiasaan umum kanggo mineral iki.

Formula

Mg5 (SiO4) 2F2 minangka rumus anggota pungkasan sing diwenehake dening Asosiasi Mineralogi Internasional, massa molar 351.6 g. Biasane ana sawetara OH ing situs F, lan Fe lan Ti bisa ngganti Mg, supaya rumus kanggo mineral sing alami wis ditulis luwih apik (Mg, Fe, Ti) 5 (SiO4) 2 (F, OH, O ) 2.

Werna

Chondrodite karo magnetite, tambang Tilly Foster, Brewster, New York, Amerika Serikat
Chondrodite iku kuning, oranye, abang utawa coklat, utawa arang ora ana warna, nanging zoning saka intensitas werna sing beda-beda iku umum, lan piring-piring saka chondrodite, humite, clinohumite, forsterite lan monticellite kacarita.

Sifat optis

Chondrodite iku biaxial (+), kanthi indeks bias maneka warna kacarita minangka nα = 1.592 - 1.643, nβ = 1.602 - 1.655, nγ = 1.619 - 1.675, birefringence = 0.025 - 0.037, lan 2V diukur minangka 64 ° kanggo 90 °, ° kanggo 76 °. Indhaksi refractive cenderung nambah saka norbergite menyang clinohumite ing kelompok humite. Padha uga nambah karo Fe78 + lan Ti2 + lan karo (OH) - substituting kanggo F-. Sawur: r> v.

lingkungan

Chondrodite ditemokake sacara umum ing zona kontak metamorf karo batuan karbonat lan intrusi asam lan alkali, ing ngendi fluorine wis dikenalaké kanthi proses metasomatik. Punika kawangun dening hydration of olivine, (Mg, Fe2 +) 2SiO4, lan stabil liwat macem-macem suhu lan tekanan sing kalebu sing ana ing bagean saka lapisan uppermost.

Chondrodite, saka Myanmar

tuku alam gemstones ing toko kita

kesalahan: Content dilindhungi !!