Hibonite, saka Madagaskar

Hibonite Madagaskar

Informasi Gemstone

Gemstone Description

Hibonite, saka Madagaskar

video

Hibonite ((Ca, Ce) (Al, Ti, Mg) 12O19) yaiku mineral ireng coklat karo kekerasan 7.5-8.0 lan struktur kristal heksagonal. Langka, nanging ditemokake ing watu metamorphik dhuwur ing Madagaskar. Sawetara butir-butir presolar ing meteorit primitif kalebu hibonit. Hibonite uga minangka mineral sing umum ing inklusi Ca-Al-kaya (CAI) sing ditemokake ing sawetara meteorit chondrit. Hibonite cedhak karo Hibonite-Fe (IMA 2009-027, ((Fe, Mg) Al12O19)) lan mineral owahan saka meteorit Allende.

A permata sing langka banget, dijenengi sawise Paul Hibon, seorang penggemar Prancis ing Madagaskar, sing nemokake mineral ing Xune Juni. Dheweke ngirim paket karo sawetara conto kanggo Jean Behier kanggo ujian ing taun sing padha. Behier nyatakaké minangka mineral sing anyar lan menehi jeneng "hibonit". Panjenengane nerusake sampel menyang C. Guillemin, Labratoire de Minéralogie de la Sorbonne, ing Paris, Prancis kanggo dianalisis maneh. Iki ngasilake deskripsi mineral anyar dening Curien et al (1953).

Hibonite saka Esiva, wilayah Fort Dauphin, Tuléar, Madagaskar
Ireng, kristal keras sing digantung ing matte limestone metamorphosed kaya calcic palgioclase. Asosiasi sing bisa ditampa ing matriks yaiku corundum, spinel, lan thorianite. Diterangake ing 1956. Ora bakal bingung karo Hibbenite. Hibonite diarani P. Hibon, sing nemokake mineral.

Umum

Kategori: Mineral oksida
Formula: (Ca, Ce) (Al, Ti, Mg) 12O19
Sistem kristal: Heksagonal
Crystal class: Dihexagonal dipyramidal (6 / mmm)
Simbol HM: (6 / m 2 / m 2 / m)

identifikasi

Werna: Coklat coklat ireng dadi ireng; fragmen coklat abang; kedadeyan biru ing météorit
Pengaturan kristal: plataran Prismatic ke kristal pyramidal curam
Cleavage: {0001} apik, {1010} pisah
Pecah: Subconchoidal
Mohs ukuran kekerasan: 7½-8
Luster: Vitreous
Streak: coklat abang
Diaphaneity: Semitransparent
tartamtu gravitasi: 3.84
Sifat optis: Uniaxial (-)
Indeks refractive: nω = 1.807 (2), nε = 1.79 (1)
Pleochroism: O = werna abu-abu coklat; E = werna abu-abu

Hibonite, saka Madagaskar

tuku alam gemstones ing toko kita

kesalahan: Content dilindhungi !!