Malaia garnet, saka Kenya

Malaia garnet Kenya

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Malaia garnet, saka Kenya

video

Malaia garnet utawa Malaya garnet minangka jeneng varietas gemologis kanggo cahya dadi peteng rada jambon oranye, oranye oranye oranye oranye, sing dicampur ing seri pyrropoda, pyrope, almandine, lan spessartine kanthi kalsium cilik. Jeneng Malaia dijarwakake saka Swahili kanggo tegese, "siji tanpa kulawarga". Iki ditemokake ing Afrika wétan, ing Lembah Umba wewatesan karo Tanzania lan Kenya.

Properties

Spesies Garnet ditemokake ing pirang-pirang werna kalebu abang, oranye, kuning, ijo, ungu, coklat, biru, ireng, jambon, lan ora ana warna, kanthi werna abang sing paling umum.

Sampel sing nuduhake garnet werna abang sing jero bisa ngetokne.
Spesies transparan cahya saka spesies Garnet bisa ngliwati spesimen transparan kanthi permata menyang varietas sing digunakake kanggo industri minangka abrasive. Luster mineral kasebut dikategorikaké minangka vitreous (kaya kaca) utawa resin (kaya kuning).

Struktur kristal

Garnets sing nesosilicates duwe rumus umum X3Y2 (Si O4) 3. Situs X biasané dikuwasani déning kation divalen (Ca, Mg, Fe, Mn) 2 + lan situs Y kanthi kation trivalèn (Al, Fe, Cr) 3 + ing framework octahedral / tetrahedral karo [SiO4] 4- Garnets sing paling kerep ditemokake ing kebiasaan kristal dodecahedral, nanging uga ditemokake ing kebiasaan trapezohedron. (Cathetan: tembung "trapezohedron" sing dipigunakaké ing kene lan ing pirang-pirang teks mineral nuduhake wangun sing disebut Deltoidal icositetrahedron ing geometri padhet.) Wong-wong mau ngristalisasikake sistem kubik, kanthi gadhah telung asta sing padha dawa lan tegaklintang . Garnets ora nuduhaké pamindhahan, saéngga nalika patah ing kaku, potongan sing ora èfèktif sing cetha dibentuk (conchoidal).

Atose

Amarga komposisi kimia saka garnet beda-beda, obligasi atom ing sawetara spesies luwih kuwat tinimbang liyane. Akibaté, klompok mineral iki nuduhaké sawetara kekerasan ing skala Mohs babagan 6.5 nganti 7.5. Spesies sing luwih keras kaya almandine asring dipigunakaké kanggo tujuan abrasif.

Malaia garnet, saka Kenya

tuku alam gemstones ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!