Nuummite, saka Greenland

Nuummite saka Greenland

Informasi Gemstone

Gemstone Description

Nuummite, saka Greenland

video

Nuummite minangka rock metamorphic langka sing kasusun saka mineral amfibole gedrite lan anthophyllite. Jeneng iki dijenengake miturut wilayah Nuuk ing Greenland, ing ngendi ditemokake.

Description

Nuummite biasane ireng ing werna lan opaque. Dumadi saka rong amfibol, gedrite lan anthophyllite, sing ngasilake lamellae exsolution sing menehi wigati iridescence khas. Mineral liyane ing batos yaiku pirit, pyrrhotite lan kalkoprofit, sing mbentuk band kuning gemerlap ing spesimen polesan.

Ing Greenland, watu iki kawangun saka rong tlatah metamorphik sing terus-terusan saka watu asliné mandhuwur. Penyerangan iki dumadi ing Archean sekitar 2800 yuta taun kepungkur lan overprint metamorphik ditemokake ing 2700 lan 2500 yuta taun kepungkur.

Sajarah

Watu iki pisanan ditemokake ing 1810 ing Greenland dening mineralogis KL Giesecke. Iki disyaratkan kanthi ilmiah dening OB Bøggild antarane 1905 lan 1924. Nyata Nuummite mung ditemokake ing Greenland. Amarga alam alam sing ora ana wigati, watu sing langka iki ditindakake dening para pedagang, kolektor lan wong sing kepengin banget ing esoterik. Sampeyan kerep didol karo kemasan tumble.

Umum

Kategori Mineral
Formula: (Mg2) (Mg5) Si8 O22 (OH) 2

identifikasi

Massa rumus: 780.82 gm
Werna: Ireng, abu-abu
Twinning: Ora
Pecah: Sampurna ing 210
Pecah: Conchoidal
Mohs ukuran kekerasan: 5.5 - 6.0
Luster: Vitreous / glossy
Diaphaneity: opaque
Kapadhetan: 2.85 - 3.57
Indeks refraktif: 1.598 - 1.697 Biaxial
Birefringence: 0.0170 - 0.230

Feng Shui nuummite

Nuummite migunakake energi Banyu, energi kasetyan, kekuatan sepi, lan pemurnian. Iku nyedhiyakake potensi sing ora bisa direalisasi. Punika ngasilaken, mbentuk, nanging kuat. Unsur Banyu nggawa kekuwatan regenerasi lan kelahiran maneh. Iku energi saka bunder gesang. Gunakake kristal turquoise kanggo ningkatake spasi wae sing digunakake kanggo repose, bayangan tenang, utawa shalat. Energi banyu sacara tradisional digandhengake karo tlatah ing ngarep utawa kamar. Sampeyan digandhengake karo wilayah Career and Life Path, energi sing ngasilake nyepetake energi minangka urip lan mili.

Nuummite, saka Greenland

tuku alam gemstones ing toko kita

kesalahan: Content dilindhungi !!