Orange kyanite, saka Tanzania

Orange kyanite Tanzania

Informasi Gemstone

Gemstone Description

Orange kyanite, saka Tanzania

video

Kyanite yaiku mineral silikat kang kasusun biasane biru, umumé ditemokaké ing pegmatites metamorphic-sugih aluminium lan / utawa sedimentary rock. Kyanite ing rocks metamorphic umume nuduhake tekanan sing luwih saka patang kilobars. Senajan potensi stabil ing meksa ngisor lan suhu kurang, kegiatan banyu biasane cukup dhuwur ing kahanan sing lagi diganti dening aluminosilicates hydrous kayata muscovite, pyrophyllite, utawa kaolinite. Kyanite uga dikenal minangka disthene, rhaeticite lan cyanite.

Kyanite iku anggota saka seri aluminosilicate, kang uga klebu andalusite polymorph lan sillimanite polymorph. Kyanite banget anisotropic, ing sawijining atose beda-beda gumantung saka arah crystallographic sawijining. Ing kyanite, anisotropism iki bisa dianggep minangka karakteristik Ngenali.

Suhu ing ndhuwur 1100 ° C kyanite kaurai dadi mullite silika vitreous liwat reaksi ing ngisor iki: 3 (Al2O3 · SiO2) → 3Al2O3 · 2SiO2 + SiO2. transformasi iki nyebabake pawiyaran.

Nama kasebut asalipun saking asal padha kaya cyan werna, kang asalé saka tembung κύανος Yunani Kuno. Iki umume dilakoni dadi Basa Inggris: kyanos utawa kuanos lan tegese "biru peteng".

Kyanite wis digunakake minangka permata sing wigati, sing bisa nampilake peretasan mata kucing, sanadyan nggunakake iki diwatesi dening anisotropisme lan pamindhahan sing sampurna. Varietas werna kalebu kyanite oranye ditemokake saka Tanzania. Werna warna oranye amergo nglebokake manganese cilik (Mn3 +) ing struktur kasebut.

identifikasi

Kyanite, kristal-kristal kolumnar biasané minangka indikasi pisanan saka mineral, uga werna (nalika spesimené biru). Mineral sing ana gandhengane uga migunani, utamané anané polimorf staurolit, sing kerep diarani kyanit. Nanging, karakteristik paling migunani kanggo ngenali kyanite yaiku anisotropisme. Yen salah siji sing nyangka spesimen dadi kyanite, verifikasi yen nduweni rong kekeruhan sing béda ing sumbu tegak yaiku kunci kanggo identifikasi, nduweni kekerasan paralel 5.5 kanggo {001} lan 7 sejajar karo {100}

Orange kyanite, saka Tanzania

tuku alam gemstones ing toko kita

kesalahan: Content dilindhungi !!