Apa fungsionalitas optik gemstones?

0 enggo bareng

Fenomena optik gemstones

Fenomena optik gemstones asil saka cara cahya interaksi karo struktur kristal saka gemstone. Interaksi utawa interferensi iki bisa berupa panyebaran, refleksi, refraksi, difraksi, penyerapan, utawa transmisi.

Adulares

Adularescence iku sawijining fenomena cahya biru sing nggambarake permukaan lombokon domed saka Moonstone. Fenomena berkilir didoake saka interaksi cahya karo lapisan kristal "albite" cilik ing rembulan. Kekandelan lapisan kristal-kristal cilik kasebut nemtokake kualitas kemul biru. Thinner lapisan, luwih apik flash biru. Iki biasane katon minangka efek lampu kilat. Moonstone yaiku orthoclase feldspars, jeneng liyane yaiku "selenite". Rum nyebut kasebut Astrion.

Asterisme

Pemotong permata kerep milih kanggo nyithak manéwah cabochon, nalika watu-watu kurang kualitas. Ing permata lan watu kasebut nalika cahya tumiba ing permukaan cabochon lan ndadekake sinar bintang-bintang, fenomena kasebut disebut asterisme. Ana sinar 4 lan bintang sinar 6 biasane. Iki kedadeyan nalika orientasi jarum kaya inklusi utawa sutra ing kristal luwih saka siji sumbu.

Chatoyancy

Saka jeneng french "Chat" tegese kucing. Chatoyancy nyebabake kedadeyan mata lan mbukak mata. Kita bisa mirsani ing permata mata kucing chrysoberyl kanthi kejelasan gedhe. Mutiara mripat kucing duwe pita cetha siji, kadhangkala rong utawa telung band, mlaku ngliwati permukaan cabochon domed. Catstones mata kucing ing wangun cabochon sing Cut nyoroti chatoyancy. Jarum lurus saka struktur kristal saka watu iku tegak karo fénoména. Dadi yen cahya tiba ing kono, band sing landhep bisa katon. Ing kasus sing paling apik, kucing Chrysoberyl sing nggoleki kanthi visual misahake permukaan kasebut dadi loro. Kita bisa ndeleng efek susu lan madu nalika watu pindah ing cahya.

Iridescence

Iridescence uga dikenal minangka goniochromism, sawijining fénoména ing endi permukaan materi nuduhaké pirang-pirang werna minangka sudut pandang owah-owahan. Bisa gampang katon ing gulu sing merpati, gelembung sabun, sayap kupu, ibu mutiara dll. Sisihan permukaan lan spasi interstitial gedhe ngidini cahya dilewati lan nggambarake maneh saka pirang-pirang permukaan (difraksi) sing nyebabake warna multi efek visual. Digabungake karo gangguan, asil dramatis. Mutiara alam nampilake warna iridescence sing beda banget karo werna awak. Mutiara Tahiti nampilake iridescence gedhe.

Puter werna

Permata apik sing disebut opal nampilake werna sing éndah. Obat api saka Lightening Ridge, Australia (nuduhake owah-owahan warna spektrum sing bercahaya marang ireng) sing misuwur amarga fenomena iki. Nalika dolanan warna iki minangka jinis iridescence, meh kabeh pedagang batu permata nelpon salah "geni". Geni iku istilah gemologis, yaiku pamisahan cahya sing nggambarake gemstones. Iku biasane katon ing mirah. Iku dispersi prasaja cahya. Ing kasus opals ora dispersi lan mula, tembung iki digunakaké kanggo nggunakake tembung "api".

Owahan warna

Conto paling apik saka owahan werna yaiku alexandrite. Watu lan batu permata iki katon beda banget karo cahya pijar tinimbang sinar lampu alam. Iki amarga akeh permata kimia lan uga panyerapan selektif sing kuat. Alexandre katon ijo ing wayah awan lan uga katon abang ing pijar cahya. Sapphire, uga turmalin, alexandrite lan watu liya bisa nuduhake owah-owahan werna.

Labradorescence

Labradorescence iku jenis iridescence, nanging bisa ditrapake amarga kembaran kristal. Kita bisa nemokake ing labradorite gemstone.

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!