Apa fungsionalitas optik gemstones?

Fenomena optik gemstones

Fenomena optik gemstones asil saka cara cahya interaksi karo struktur kristal saka gemstone. Interaksi utawa interferensi iki bisa berupa panyebaran, refleksi, refraksi, difraksi, penyerapan, utawa transmisi.

Adulares

Adularescence minangka fenomena warna biru sing nggambarake ing permukaan cabochon kubah Moonstone. Fenomena shimmer asalé saka interaksi cahya kanthi lapisan kristal "albite" sing sithik ing moonstones. Kekandelan lapisan kristal cilik kasebut nemtokake kualitas shimmer biru. Lapisan luwih tipis, luwih becik lampu kilat biru. Iki biasane katon minangka efek cahya sing akeh banget. Moonstone minangka feldspars orthoclase, jeneng liyane yaiku "selenite". Roma ngarani Astrion.

Asterisme

Pemotong permata kerep milih kanggo nyithak manéwah cabochon, nalika watu-watu kurang kualitas. Ing permata lan watu kasebut nalika cahya tumiba ing permukaan cabochon lan ndadekake sinar bintang-bintang, fenomena kasebut disebut asterisme. Ana sinar 4 lan bintang sinar 6 biasane. Iki kedadeyan nalika orientasi jarum kaya inklusi utawa sutra ing kristal luwih saka siji sumbu.

Chatoyancy

Saka jeneng Prancis "Ngobrol" tegese kucing. Chatoyancy nuduhake fenomena sing padha karo mbukak lan mateni mripat kucing. Kita bisa ngamati permata mripat kucing chrysoberyl kanthi gamblang. Permata mata kucing duwe band sing landhep, kadhang loro utawa telu band, mlaku liwat permukaan cabochon kubah. Watu permata kucing kanthi bentuk cabochon minangka obrolan penting. Jarum lurus saka struktur kristal watu kasebut jejeg karo fenomena kasebut. Dadi yen ana cahya sing sumunar, band sing cetha bisa dideleng. Ing kasus paling apik, kucing Chrysoberyl sing ngobrol bisa visual kanthi misahake lumahing dadi loro. Kita bisa ndeleng efek susu lan madu nalika watu kasebut obah.

Iridescence

Iridescence uga dikenal minangka goniochromism, sawijining fénoména ing endi permukaan materi nuduhaké pirang-pirang werna minangka sudut pandang owah-owahan. Bisa gampang katon ing gulu sing merpati, gelembung sabun, sayap kupu, ibu mutiara dll. Sisihan permukaan lan spasi interstitial gedhe ngidini cahya dilewati lan nggambarake maneh saka pirang-pirang permukaan (difraksi) sing nyebabake warna multi efek visual. Digabungake karo gangguan, asil dramatis. Mutiara alam nampilake warna iridescence sing beda banget karo werna awak. Mutiara Tahiti nampilake iridescence gedhe.

Puter werna

Permata sing apik sing diarani opal nampilake warna sing apik. Opal geni saka Lightening Ridge, Australia (nuduhake warna owah-owahan warna spektral sing padhang karo ireng) misuwur amarga kedadeyan kasebut. Nalika dolanan warna iki minangka jinis iridescence, meh kabeh panganyang permata nyebut kanthi salah "geni". Geni minangka istilah gemologis, Iki minangka dispersi cahya sing bisa dibayangke ing watu permata. Biasane katon ing berlian. Iki minangka dispersi cahya sing gampang. Yen opal, dudu dispersi lan saka iku, iku luwih becik nggunakake tembung "geni".

Owahan warna

Conto paling apik kanggo ngganti warna yaiku alexandrite. Permata lan watu kasebut katon beda banget ing cahya pijar dibandhingake karo cahya awan alami. Iki umume amarga komposisi permata permata uga penyerapan selektif sing kuat. Alexandrite katon ijo nalika awan lan katon abang ing cahya pijar. Sapphire, uga turmalin, alexandrite lan watu liyane uga bisa nuduhake perubahan warna.

Labradorescence

Labradorescence iku jenis iridescence, nanging bisa ditrapake amarga kembaran kristal. Kita bisa nemokake ing labradorite gemstone.

kesalahan: Content dilindhungi !!