Apa birthstones?

Kita ngandhani yen kabeh babagan birthstones ora ilmiah. Mulane kita ninggalake lapangan ilmu gemological.
Akeh wong duwe kepentingan ing topik iki, supaya ing kene ana asil riset kita kanggo menehi gambaran sing paling akurat babagan birthstones.

Watu lair | Januari | Februari | Maret | April | Bisa | Juni | Juli | Agustus | September | Oktober | November | Desember

birthstones

Batu kelahiran minangka batu permata sing nuduhake wulan kelairan wong.

Tradhisi barat

Sejarawan Yahudi abad kaping pisanan, Josephus percaya manawa ana gandhengane antara watu rolas ing tutup dada Harun. Nuduhake suku-suku Israel, kaya sing dijelasake ing Kitab Pangentasan. Rolas wulan taun iki, lan uga rolas tandha zodiak. Terjemahan lan interpretasi wacana ing Pangentasan babagan tutup dada beda-beda beda-beda. Josephus dhewe menehi rong dhaptar beda kanggo watu rolas kasebut. George Kunz negesake manawa Josephus ndeleng tutup dada saka Kuil Loro, dudu sing diterangake ing Pangentasan. St Jerome, sing ngrujuk marang Josephus, ujar manawa Stones Stones of the New Yerusalem cocog kanggo digunakake wong Kristen.

Ing abad kaping wolu lan sangang, risalah agama sing nggandhengake watu tartamtu karo rasul ditulis, saengga "jenenge bakal ditulis ing Yayasan Yayasan, lan kaluhurane." Praktek kasebut njaga watu rolas lan nyandhang saben wulan. Adate nganggo batu lahir mung umur sawetara abad, sanajan pejabat modern beda-beda gumantung karo tanggal. Kunz nyedhiyakake adat ing Polandia ing abad kaping wolulas, dene Institut Gemologis Amerika wiwit diwiwiti ing Jerman ing taun 1560-an.

Dhaptar birthstones modern ora ana gandhengane karo tutup dada utawa Yayasan Kristian Kristen. Rasane, adat istiadat lan terjemahan sing mbingungake wis mbedakake saka asal-usule sejarah, kanthi salah sawijine panganggit nyebutake dhaptar ing taun 1912 Kansas "ora liya yaiku saliyane salesmanship tanpa dhasar."

Oranye lahir tradisional

Birthstones tradisional kuno yaiku birthstones sing berbasis masyarakat. Tabel ing ngisor iki uga ngandhut pirang-pirang watu sing dadi pilihan umum, asring nggambarake tradisi Polandia.

Ana puisi sing cocog saben wulan ing tanggalan Gregorian kanthi batu lahir. Iki minangka watu tradisional komunitas sing nganggo basa Inggris. Tiffany & Co. nerbitake puisi kasebut kaping pisanan ing pamflet ing taun 1870.

Wiwitan jaman modhèrn

Ing 1912, ing upaya nyayomi birthstones, American National Association of Jewellers, saiki disebut Jewelers of America, ketemu ing Kansas lan sacara resmi ngadopsi daftar. Déwan Industri Perhiasan Amérika nganyari daftar ing 1952 kanthi nambahaké Alexandrite kanggo Juni, citrine kanggo Nopember lan Jambon Tourmaline kanggo wulan Oktober. Dheweke uga ngganti lapis Desember karo zircon lan nguripake permata utami / alternatif kanggo Maret. Association Gem Trade Amérika uga nambah tanzanite minangka birthstone ing 2002. Ing 2016, American Gem Trade Association lan Jewelers of America ditambahake spinel minangka batu lahir tambahan kanggo wulan Agustus. Asosiasi Tukang Emas Nasional Inggris uga nggawe dhaptar batu lahir dhewe sing distandardisasi ing taun 1937.

Tradhisi Wétan

Kabudayan Timur ngenali maneka jinis gemstones sing disambung karo lair, sanadyan tinimbang nggabungake permata karo sasi lair, gemstones digandhengake karo benda-benda langit, lan astrologi dipunginaake kanggo nemtokake gemstones sing paling raket sing ana hubungane karo lan migunani kanggo individu tartamtu. Contone, ing Hindu ana sembilan batu permata ing Navagraha. Pasukan angkasa kalebu planet, uga srengéngé, lan rembulan, sing dikenal ing basa Sansekerta minangka Navaratna (sembilan permata). Nalika lair, dhaptar astrologi uga diitung. Watu tartamtu dianjurake supaya bisa dianggo ing awak kanggo njaga masalah potensial. Adhedhasar papan iki pasukan ing langit ing panggonan sing tepat lan wektu lair.

Birthstones dening budaya

WulanAbad kaping 15 - 20US (1912)US (2016)Inggris (2013)
Januarigarnetgarnetgarnetgarnet
Februariamethystgondok,
Pearl
amethystamethystamethyst
Maretbloodstone, jasperbloodstone,
aquamarine
aquamarine,
bloodstone
aquamarine,
bloodstone
Aprilmirah, sapirdiamonddiamondmirah, Crystal rock
BisaJamrudagateJamrudJamrudJamrudchrysoprase
Junimripat kucing,
pirusagate
PearlThePearlThe,
alexandrite
PearlThe
JulipirusonyxRubyRubyruby, carnelian
Agustussardonyxcarnelian, moonstone, topazsardonyxperidotperidotspinelperidotsardonyx
Septemberchrysolitesapirsapirsapirlapis lazuli
OktoberopalaquamarineopalTourmalineopalTourmalineopal
NovembertopazPearltopaztopazcitrinetopazcitrine
Desembergetih, rubypiruslapis lazulipiruszircon,
tanzanite
tanzanitepirus

kesalahan: Content dilindhungi !!