Apa birthstones?

0 enggo bareng

Birthstone

Kita ngandhani yen kabeh babagan birthstones ora ilmiah. Mulane kita ninggalake lapangan ilmu gemological.
Akeh wong duwe kepentingan ing topik iki, supaya ing kene ana asil riset kita kanggo menehi gambaran sing paling akurat babagan birthstones.

A birthstone yaiku gemstone sing nggambarake sasi lair wong.

Tradhisi barat

Sejarawan sejarawan Yahudi Josephus percaya yen ana hubungane antarane watu rolas ing puterane Harun. Ngartèkaké suku Israèl, kaya sing diterangake ing Kitab Keluaran. Rolas sasi taun, lan uga tanda rolas saka Zodiak. Terjemahan lan interpretasi wacana ing Exodus gegayutan karo pandhuane wis akeh variasi. Josephus piyambak nyatakake rong dhaptar kanggo watu rolas. George Kunz nyatakaké yèn Josephus nyumurupi pérangan ing candhi kaping pindho, dudu sing kasebut ing Exodus. St. Jerome, referensi Josephus, ngendika yayasan Stones ing Yerusalem Anyar bakal cocok kanggo wong Kristen nggunakake.

Ing abad kaping wolung lan kaping sanga, risalah agama ngenani watu tartamtu kanthi rasul ditulis, supaya "jenenge bakal ditulis ing Yayasan Stones, lan kabeneran." Praktik dadi nyimpen rolas watu lan sandhangan siji sasi. Adhedhasar adat sing nganggo birthstone siji mung sawetara abad lawas, sanadyan panguasa modern beda-beda ing tanggal. Kunz damel adat ing abad kaping wolulas Polandia, nalika Institut Gemological of America miwiti ing Jerman ing 1560s.

Daftar-daftar modern saka birthstones ora ana hubungane karo salah siji oranye lan Yayasan Stones of Christianity. Literatur tatar, adat lan mbingungake wis mbédakaké saka asal-usul sajarahé, kanthi siji penulis ngundang dhaptar 1912 Kansas "apa-apa kajaba salesmanship sing ora ana dhasar."

Oranye lahir tradisional

Birthstones tradisional kuno yaiku birthstones sing berbasis masyarakat. Tabel ing ngisor iki uga ngandhut pirang-pirang watu sing dadi pilihan umum, asring nggambarake tradisi Polandia.

Ana puisi sing cocog karo saben wulan kalender Gregorian mawa birthstone. Iki minangka watu tradisional masyarakat sing nganggo basa Inggris. Tiffany & Co. nerbitake puisi kasebut pisanan ing pamflet ing 1870.

Wiwitan jaman modhèrn

Ing 1912, ing upaya nyayomi birthstones, American National Association of Jewellers, saiki disebut Jewelers of America, ketemu ing Kansas lan sacara resmi ngadopsi daftar. Déwan Industri Perhiasan Amérika nganyari daftar ing 1952 kanthi nambahaké Alexandrite kanggo Juni, citrine kanggo Nopember lan Jambon Tourmaline kanggo Oktober. Padha uga ngganti lapis Desember karo zircon lan nguripake permata utami / alternatif kanggo Maret. Association Gem Trade Amérika uga nambah tanzanite minangka birthstone ing 2002. Ing 2016, American Gem Trade Association lan Jewelers of America ditambahake spinel minangka birthstone tambahan kanggo Agustus. Asosiasi Tambang Emas Nasional Inggris uga nggawe daftar ulang kelahiran ing 1937.

Tradhisi Wétan

Kabudayan Timur ngenali maneka jinis gemstones sing disambung karo lair, sanadyan tinimbang nggabungake permata karo sasi lair, gemstones digandhengake karo benda-benda langit, lan astrologi dipunginaake kanggo nemtokake gemstones sing paling raket sing ana hubungane karo lan migunani kanggo individu tartamtu. Contone, ing Hindu ana sembilan batu permata ing Navagraha. Pasukan angkasa kalebu planet, uga srengéngé, lan rembulan, sing dikenal ing basa Sansekerta minangka Navaratna (sembilan permata). Nalika lair, dhaptar astrologi uga diitung. Watu tartamtu dianjurake supaya bisa dianggo ing awak kanggo njaga masalah potensial. Adhedhasar papan iki pasukan ing langit ing panggonan sing tepat lan wektu lair.

Birthstones dening budaya

Wulan 15th - 20th century US (1912) US (2016) Inggris (2013)
Januari garnet garnet garnet garnet
Februari amethyst, gondok,
Pearl
amethyst amethyst amethyst
Maret getih, jasper bloodstone,
aquamarine
aquamarine,
bloodstone
aquamarine,
bloodstone
April mirah, sapir diamond diamond mirah, Crystal rock
Bisa Jamrud, agate Jamrud Jamrud Jamrud, chrysoprase
Juni mripat kucing,
pirus, agate
Pearl, moonstone Pearl, moonstone,
alexandrite
Pearl, moonstone
Juli pirus, onyx Ruby Ruby ruby, carnelian
Agustus sardonyx, carnelian, moonstone, topaz sardonyx, peridot peridot, spinel peridot, sardonyx
September chrysolite sapir sapir sapir, lapis lazuli
Oktober opal, aquamarine opal, Tourmaline opal, Tourmaline opal
November topaz, Pearl topaz topaz, citrine topaz, citrine
Desember watu watu, ruby pirus, lapis lazuli pirus, zircon,
tanzanite
tanzanite, pirus
0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!