Apa birthstones?

Kita ngandhani yen kabeh babagan birthstones ora ilmiah. Mulane kita ninggalake lapangan ilmu gemological.
Akeh wong duwe kepentingan ing topik iki, supaya ing kene ana asil riset kita kanggo menehi gambaran sing paling akurat babagan birthstones.

Watu lair | Januari | Februari | Maret | April | Bisa | Juni | Juli | Agustus | September | Oktober | November | Desember

birthstones

Batu kelahiran minangka batu permata sing nuduhake wulan kelairan wong.

Tradhisi barat

Sejarawan Yahudi abad kaping pisanan, Josephus percaya manawa ana gandhengane antara watu rolas ing tutup dada Harun. Nuduhake suku-suku Israel, kaya sing dijelasake ing Kitab Pangentasan. Rolas wulan taun iki, lan uga tandha rolas ing Zodiak.

Terjemahan lan interpretasi wacana ing Pangentasan babagan tutup dada beda-beda beda-beda. Josephus dhewe menehi rong dhaptar beda kanggo watu rolas kasebut. George Kunz negesake manawa Josephus ndeleng tutup dada saka Kuil Loro, dudu sing dijelasake ing Pangentasan. St Jerome, sing ngrujuk marang Josephus, ujar manawa Stones Stones of the New Yerusalem cocog kanggo digunakake wong Kristen.

Ing abad kaping wolu lan sangang, risalah agama sing nggandhengake watu tartamtu karo rasul ditulis, saengga "jenenge bakal ditulis ing Yayasan Yayasan, lan kaluhurane." Praktek kasebut njaga watu rolas lan nyandhang saben wulan.

Adate nganggo batu kelairan mung umur sawetara abad, sanajan pejabat modern beda-beda gumantung karo tanggal. Kunz nyedhiyakake adat ing Polandia ing abad kaping wolulas, dene Institut Gemologis Amerika wiwit diwiwiti ing Jerman ing taun 1560-an.

Dhaptar birthstones modern ora ana gandhengane karo tutup dada utawa Yayasan Kristian Kristen. Rasane, adat istiadat lan terjemahan sing mbingungake wis mbedakake saka asal-usule sejarah, kanthi salah sawijine panganggit nyebutake dhaptar ing taun 1912 Kansas "ora liya yaiku saliyane salesmanship tanpa dhasar."

Oranye lahir tradisional

Birthstones tradisional kuno yaiku birthstones sing berbasis masyarakat. Tabel ing ngisor iki uga ngandhut pirang-pirang watu sing dadi pilihan umum, asring nggambarake tradisi Polandia.

Ana puisi sing cocog saben wulan ing tanggalan Gregorian kanthi batu lahir. Iki minangka watu tradisional komunitas sing nganggo basa Inggris. Tiffany & Co. nerbitake puisi kasebut kaping pisanan ing pamflet ing taun 1870.

Wiwitan jaman modhèrn

Ing 1912, ing upaya nyayomi birthstones, American National Association of Jewellers, saiki disebut Jewelers of America, ketemu ing Kansas lan sacara resmi ngadopsi daftar. Déwan Industri Perhiasan Amérika nganyari daftar ing 1952 kanthi nambahaké Alexandrite kanggo Juni, citrine kanggo Nopember lan Jambon Tourmaline kanggo wulan Oktober.

Dheweke uga ngganti lapis Desember karo zircon lan nguripake permata utami / alternatif kanggo Maret. Association Gem Trade Amérika uga nambah tanzanite minangka birthstone ing 2002. Ing 2016, American Gem Trade Association lan Jewelers of America ditambahake spinel minangka batu lahir tambahan kanggo wulan Agustus.

Asosiasi Tukang Emas Nasional Inggris uga nggawe dhaptar batu lahir dhewe sing distandardisasi ing taun 1937.

Tradhisi Wétan

Budaya wétan ngakoni macem-macem permata sing ana gandhengane karo lair, sanajan ora nggandheng permata kanthi wulan lair, watu permata digandhengake karo benda langit, lan astrologi digunakake kanggo nemtokake watu permata sing paling raket banget lan mupangate kanggo wong tartamtu.

Contone, ing agama Hindu ana sangang watu permata ing Navagraha. Pasukan angkasa kalebu planet, uga srengenge, lan rembulan, sing dikenal ing basa Sanskerta minangka Navaratna (sangang permata).

Nalika lair, grafik astrologi uga diitung. Watu tartamtu dianjurake kanggo nyandhang ing awak kanggo ngatasi masalah sing bisa ditindakake. Adhedhasar panggonane pasukan kasebut ing langit ing papan lan wektu lair sing pas.

Birthstones dening budaya

Wulan Abad kaping 15 - 20 US (1912) US (2016) Inggris (2013)
Januari garnet garnet garnet garnet
Februari amethystgondok,
Pearl
amethyst amethyst amethyst
Maret bloodstone, jasper bloodstone,
aquamarine
aquamarine,
bloodstone
aquamarine,
bloodstone
April mirah, sapir diamond diamond mirah, Crystal rock
Bisa Jamrudagate Jamrud Jamrud Jamrudchrysoprase
Juni mripat kucing,
pirusagate
PearlThe PearlThe,
alexandrite
PearlThe
Juli pirusonyx Ruby Ruby ruby, carnelian
Agustus sardonyxcarnelian, moonstone, topaz sardonyxperidot peridotspinel peridotsardonyx
September chrysolite sapir sapir sapirlapis lazuli
Oktober opalaquamarine opalTourmaline opalTourmaline opal
November topazPearl topaz topazcitrine topazcitrine
Desember getih, ruby piruslapis lazuli piruszircon,
tanzanite
tanzanitepirus