Carane ora bisa nyuwek kanthi tuku watu?

gemstone scam

Scam Gemstone

Penjual permata lan perhiasan nggunakake akeh teknik kanggo ngyakinake sampeyan supaya tuku. Ora dadi masalah manawa sampeyan mlarat utawa milyuner. Dheweke ngerti carane golek cara kanggo gawe uwong yakin. Dheweke nonton sampeyan nganti bisa ndeleng lintang-lintang sing wiwit padhang ing mripatmu. Dheweke dihipnotis, supaya sampeyan bisa mbayar dhuwit sing ana ing kanthong sampeyan.

Sellers Gemstone ora gemologists

99.99% pedagang watu ora gemologists. Padha penjual, padha dilatih kanggo bisa ngobati watu kanggo sawetara jam utawa sawetara dina, paling apik. Sampeyan ora duwe kanca ana. Dheweke katon sampeyan minangka cara kanggo nggawe dhuwit.

Cara paling apik kanggo tuku watu utawa permata yaiku ora ngrungokake bantahane para penjual, mung gumantung karo apa sing sampeyan ngerti lan apa sing sampeyan tingali. Penjual ora bakal mandheg ndemek sampeyan kanthi emosional, kanggo mindhah sampeyan. Dadi, nolak, rungokake akal logis sampeyan.

Penipuan ing toko-toko cilik

Ayo diwiwiti kanthi apus-apus ing toko-toko cilik, tambang utawa ing area produksi watu.

Kene sawetara conto

Discount

Yen panuku menehi rega kanggo permata utawa watu, lan langsung nawakake kanggo ngurangi rega ing setengah, sampeyan kudu luwih mlaku.
Takon dhewe: yen sampeyan menyang restoran, tuku omah, pitik panggang utawa tabung pasta gigi, sampeyan bakal ditawarake diskon% 50 tanpa tandha promosi? Jawaban iki ora. Sampeyan ora duwe pangertèn, ora masalah yen watu iku bener utawa palsu, sampeyan bakal nyuwil.

Penguji batu

Penguji batu, panas watu, watu rubbing liyane, etc
Kabeh sing ora ngerti. Yaiku komposisi kimia saka watu sintetik iku padha karo watu alami. Iku bakal reaksi kaya watu sing nyata kanggo kabeh tes sing bakal ilang.

Bandingake watu sintetik menyang kaca

Kanggo ngapusi sampeyan, para penjual mbandhingake watu sintetis menyang gelas. ayo ngomong babagan conto Ruby. Ruby minangka watu abang saka kulawarga corundum. Komposisi kimia utamane aluminium oksida. Ruby sintetis uga digawe kanthi komposisi kimia sing padha karo komposisi nyata. Dheweke bakal menehi reaksi sing padha banget karo kabeh tes sing bakal dituduhake. Penjual bakal mbandhingake 2 watu: ruby ​​sintetis lan sak gelas abang. Nerangake manawa watu kasebut beda-beda, kaca kasebut minangka watu palsu lan ruby ​​sintetis yaiku watu nyata. Nanging ngapusi. Kaloro watu kasebut palsu lan ora ana regane.

Penipuan ing toko ayu

Saiki, kayata toko sing éndah, kuil mewah, mall utawa bandara.
Penjual ora bakal nyoba kanggo gawe uwong yakin yen watu-watu kasebut bener miturut tes watu utawa diskon komersial. Teknik sing digunakake ing kasus iki luwih subtle: penampilan lan unsur basa.

penampilan

Sapa sing bakal ngira yen toko kanthi tampilan kaya mengkono, kebak pandhangan sing nganggo busanane sing cerdas lan nyinau, sajatiné sade barang palsu?

Unsur basa

Apa sawetara tes karo takon pitakonan. Yen sampeyan ngrungokake kanthi teliti marang jawaban, sampeyan bakal mangerteni kalimat-kalimat kasebut uga ngeling-eling. Kaya respon saka pramugari, utawa uga hostesses panggon.

Pitakonan 1: Apa sampeyan ngedol watu alam?
Jawaban: Madam, Iki kristal nyata.

Tembung "kristal" ing gemologi nuduhake materi transparan. Iki ora ateges manawa watu alami utawa sintetis.

Pitakonan 2: Apa logam sing salaka?
Jawaban: Mbak, iku logam mulia.

Dheweke ujar ora "ya" utawa "ora". Dheweke ora mangsuli pitakonmu.
Tembung "logam mulia" uga ora nduweni teges ukum. Nyatane, toko iki adol perhiasan sing digawe saka campuran logam sing ora ana perak, emas, utawa logam mulia.

Minangka sampeyan bisa ndeleng, ora ana cara ajaib kanggo nyegah. Awakmu iku pertahanan paling apik.

Yen sampeyan kasengsem ing topik iki, pengin pindhah saka teori menyang praktik, mula, kita menehi kursus gemology.