Apa penguji gemstone?

Gemstone tester

Ora ana tester gemstone portabel sing dipercaya. Ana pirang-pirang model, nanging iku bener penguji kekerasan, sing ora mbuktekake keasliane watu.
Sayange, iki salah sijine alat paling kerep digunakake dening penjual gemstone.

Yen ndeleng gambar kasebut, sampeyan bakal weruh penggaris kanthi angka wiwit kiwa mangiwa kanthi 1, 2, 3, 4, 5….

gemstone tester

LEDs cahya nalika sampeyan ndemek permukaan watu. Sampeyan bisa ndeleng nomer sing cocog karo watu watu.
Informasi iki akurat. Iki ukuran kekerasan, uga disebut skala Mohs

Conto kekerasan Mohs

1 - Dhewe
2 - Gypsum
3 - Calcite
4 - Fluorit
5 - Apatite
6 - Feldspar Orthoclase
7 - Kuarsa
8 - Topaz
9 - Corundum
10 - Intan

Skala kekerasan mineral Mohs adhedhasar kemampuan sampel mineral. Sampel bahan sing digunakake Mohs kabeh beda karo mineral. Mineral sing ditemokake ing alam yaiku padatan murni kimia. Uga siji utawa luwih mineral nggawe watu. Minangka bahan alami sing paling angel ditemokake, nalika Mohs nggawe skala, intan ana ing ndhuwur skala.

Kekerasan bahan diukur saka skala kanthi nemokake bahan sing paling angel ing watu, dibandhingake karo bahan sing paling alus kanthi ngeruk. Contone, yen sawetara bahan bisa digores kanthi apatite nanging ora kanthi fluorit, kekerasan ing skala Mohs bakal tiba ing antarane 4 lan 5.

Watu watu amarga komposisi kimia

Wiwit watu sintetetik nduweni komposisi kimia sing padha karo watu alami, alat iki bakal nuduhake sampeyan kanthi persis asil sing padha kanggo watu alam utawa sintetis.

Mula, berlian alami utawa sintetis bakal nuduhake 10. Ruby alami utawa sintetis uga bakal nuduhake sampeyan 9. padha karo safir alami utawa sintetis: 9. Uga kanggo kuarsa alami utawa sintetik: 7…

Yen sampeyan kepilih ing topik iki, pengin pindhah saka teori menyang praktik, kita offer kursus gemology.