Apa penguji gemstone?

Gemstone tester

Ora ana tester gemstone portabel sing dipercaya. Ana pirang-pirang model, nanging iku bener penguji kekerasan, sing ora mbuktekake keasliane watu.
Sayange, iki salah sijine alat paling kerep digunakake dening penjual gemstone.

Yen ndeleng gambar kasebut, sampeyan bakal weruh penggaris kanthi angka wiwit kiwa mangiwa kanthi 1, 2, 3, 4, 5….

LEDs cahya nalika sampeyan ndemek permukaan watu. Sampeyan bisa ndeleng nomer sing cocog karo watu watu.
Informasi iki akurat. Iki ukuran kekerasan, uga disebut skala Mohs

Conto kekerasan Mohs

1 - Pirembagan
2 - Gypsum
3 - Calcite
4 - Fluorit
5 - Apatite
6 - Feldspar Orthoclase
7 - Kuarsa
8 - Topaz
9 - Corundum
10 - Intan

Tingkat Mohs saka wesi mineral adhedhasar kemampuan siji sampel mineral. Sampel saka bahan sing digunakake dening Mohs minangka mineral sing beda. Minerals ditemokake ing alam sing padhet murni kimia. Uga siji utawa luwih mineral nggawe batuan. Minangka sing paling umum dikenal minangka zat alami, nalika Mohs nggawé skala, berlian ana ing ndhuwur skala. Kekerasan saka materi diukur marang ukuran kanthi nemokake materi sing paling angel ing watu, dibandhingake karo materi sing paling nyenengake kanthi nggoreng materi kasebut. Contone, yen sawetara materi bisa dicet kanthi apatite nanging ora kanthi fluorite, kekerasan ing skala Mohs bakal tiba ing antarane 4 lan 5.

Watu watu amarga komposisi kimia

Wiwit watu sintetetik nduweni komposisi kimia sing padha karo watu alami, alat iki bakal nuduhake sampeyan kanthi persis asil sing padha kanggo watu alam utawa sintetis.

Mula, berlian alami utawa sintetis bakal nuduhake 10. Ruby alami utawa sintetis uga bakal nuduhake sampeyan 9. padha karo safir alami utawa sintetis: 9. Uga kanggo kuarsa alami utawa sintetik: 7…

Yen sampeyan kepilih ing topik iki, pengin pindhah saka teori menyang praktik, kita offer kursus gemology.

kesalahan: Content dilindhungi !!