Fosil karang

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Fosil karang

Tuku fosil karang alami ing toko kita


Fosil karang yaiku watu alami. Dumadi nalika silicate ngganti kuna kanthi alon karo silicate. Iki pungkasane dadi kuarsa kristal kristal.

Werna karang biasane katon kembang cilik kaya pola ing watu. Terumbu karang urip ing segara tropis sing anget, cethek, lan panganan ing plankton kaya saiki. Batu karang yaiku kewan segara kanthi awak, cangkeme, gandum lan kerangka. Iki minangka kerangka sing isih ana ing rekaman fosil. Coral bisa dadi sepi utawa ditemokake ing koloni gedhe. Suhu lan tekanan saka kompak sajrone dikubur. Iki nyebabake simpenan karang ing wektu dadi rock. Saka macem-macem spesies karang fosil sing ditemokake ing saindenging jagad spesimen sing rinci banget saka gunung-gunung ing Indonesia minangka salah sawijining perhiasan karang.

Corals wis akeh ing segara ing saindhenging donya nganti meh 500 yuta taun.

Permineralization fosil karang

Perminerisasi yaiku proses ngisi spasi liang ing jero lan watara kerangka karang keras sing tetep karo mineral sing disetor saka larutan utawa migrasi liwat tumpukan sedimen. Akhire, sawise kompresi alam, dadi watu.

Penggantian yaiku prosès kerangka karang asli diganti karo molekul dening molekul kanthi mineral utawa mineral saka solusi. Contone, kalsium karbonat saka struktur karang keras diganti kanthi silika saka solusi sing kepepet utawa migrasi nalika watu dibentuk.

Pengawetan proses ganda iki bisa kedadeyan karo konsentrasi mineral aksesori sing beda. Iki nyebabake njaga kontras antarane jaringan alus asli lan uga kerangka skeletal saka karang minangka mineral sing beda-beda menehi werna sing beda kanggo watu kasebut.

Kondisi geokimia lan uga geologi ing ngendi proses kasebut dumadi rada asat, temperatur rendah lan tekanan kurang. Deposition asil saka produk panggantos minangka kuartal kristal mikro utawa crypto sing umum diarani agate.

Ing Indonesia, pengawetan kabeh kepala karang iku kualitas apik. Iku katon kaya 20 yuta taun kepungkur. Senadyan komposisi kimia saiki beda. Komposisi kimia organik saiki dadi silika, uga wesi, mangan lan mineral liyane. Ana karang fern, karang otak, karang hex, karang sarang lebah lan akeh liyane.

Fosil karang


Tuku fosil karang alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!