Malachite

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Malachite

Tuku malachite alami ing toko kita


Malachit minangka mineral tembaga karbonat hidroksida. Kanthi rumus Cu2CO3 (OH) 2. Iki mineral opaque, ijo pita kristal mrijo ing sistem kristal monoklin. Lan paling asring mbentuk botryoidal. Uga fibrosa, utawa massa stalagmitik. Ing fraktur lan spasi, jero lemah. Endi tabung banyu lan uga cairan hydrothermal nyedhiyakake sarana kanggo curah hujan kimia. Kristal individu langka. Iku nggawe minangka ramping kanggo prisma acicular. Pseudomorph uga dumadi sawise tabular. Utawa kristal azurite sing wis dibentuk.

Sajarah

Pertambangan malachite paling tua ing Great Orme ing Britania Raya. 3,800 taun kepungkur. Nggunakake piranti watu lan balung. Bukti Acheologis nuduhake yen kegiatan pertambangan rampung kira-kira 600 BCE Nganti nganti 1,760 ton tembaga diprodhuksi.

Bukti arkeologi nuduhaké yèn mineral wis ditambang lan dilebur. Kanggo entuk tembaga ing Lembah Timna ing Israel. Kanggo liwat 3,000 taun. Wiwit kuwi, malachite wis digunakake minangka watu hias. Lan uga minangka permata.

Ing Mesir kuna, werna ijo digandhengake karo pati. Lan kuwasa kebangkitan uga urip anyar lan kesuburan. Padha percaya yen jaman saiki ana sing langgeng swarga. Iku kaya urip, nanging tanpa rasa kasangsaran utawa kasangsaran. Lan kasebut panggonan iki minangka 'Lapangan Malachite'.

Malachite properties

Malachite kerep dadi asil saka pelapukan bijih tembaga. Lan kita asring ditemokake bebarengan karo azurite (Cu3 (CO3) 2 (OH) 2). Uga goethite, lan kalsit. Kajaba warna biru sing sregep. Properti sing padha karo azurite. Lan uga agregat saka loro mineral kedadeyan kerep. Kita kerep nemokake azurite ing celengan tembaga watara limestones. A sumber karbonat.

Lokasi tambang

Kita nemokake akeh watu ing Urals, Rusia. Ural malachite ora mine maneh. Nanging GN Vertushkova nglapurake panemuan-temuan anyar ing Urals. Kita bisa nemokake iku ing saindenging donya. Kalebu ing Kongo. Uga Gabon, Zambia, Tsumeb, Namibia, Meksiko. Uga Broken Hill, New South Wales, Lyon, Prancis, Timna Valley, Israel. Lan pungkasanipun ing Amerika Serikat Southwestern. Paling misuwur ing Arizona.

Malachite


Tuku malachite alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!