Agate geode

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Agate geode

Tuku batu permata alami ing toko kita


Agate minangka watu sing kapérang saka silika cryptocrystalline, utamané chalcedony, sing diganti karo kuarsa kristal. Punika katon kanthi kehalusan gandum lan macem-macem warna. Senajan kita nemokake agates ing maneka jinis rock host. Kita biasane nemokake karo watu vulkanik. Lan bisa uga umum ing watu metamorf tinentu.

Sebagéan agata minangka nodul ing watu vulkanik utawa lava kuna. Ing bekas cavities diprodhuksi dening volatiles ing massa molten asli. Iku banjur diisi, uga kanthi utamané utawa sebagian, kanthi materi siliceous disimpen. Ing lapisan biasa ing tembok. Agate bisa uga ngemot vena utawa retak, ing gunung vulkanik utawa sing diowahi déning watu massal massal intrusive granit. Bates kasebut, nalika dipotong transversely, ngetokake suksesi garis paralel. Asring banget tenuity. Iku menehi tampilan banded menyang bagean. Watu kasebut digandhengake agate, uga agate ribate lan agate belang.

Ing tatanan agata biasa, bisa uga ana banyu sing ngandung silika ing larutan sing ditemokake. Mbokmenawa, saka dekomposisi saka silikat ing lava dhewe. Iku percolates liwat rock lan setor gel siliceous ing interior saka vesikel. Variasi ing karakter solusi utawa uga ing kondisi deposition. Bisa nyebabake variasi sing cocog ing lapisan sukses. Supaya band saka chalcedony kerep diganti karo lapisan kristal kuarsa.

Geode

geo agate yaiku struktur sekunder geologi sing ana ing batuan sedimentary lan vulkanik tartamtu. Dheweke dhewe saka endhepan endhepan lan digawe kanthi alami saka udan kimia. Geode kothong, spiraid samar-samar kanggo ngatasi masalah mineral. Bisa uga kalebu kristal. Iki bisa digawe kanthi ngisi vesikel ing vulkanik menyang batuk vulkanik kanthi mineral sing disimpen. Saka cairan hidrotermal utawa dening pembuangan nodul igneous utawa koncretion syngenetic. Lan Isi sebagean kanthi mineral sing padha utawa liyane. Iki dihabisake saka banyu diagenetik, uga banyu ing njero lemah utawa cairan hidrologis.

geo agate beda karo bentuk vugs. Wangun kasebut wiwitan, dibunderaké. Dheweke nggawe struktur ing njerone watu. Geodes uga beda karo nodul. Nodul minangka jisim mineral sing mundhak ing nukleus nodul. Loro-lorone struktur kasebut duwe mineral sing ana, disimpen saka banyu ing jero banyu utawa uga proses hidrolisis

Agate geode


Tuku batu permata alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!