Anatase

Informasi Gemstone

Gemstone Description

Anatase

Tuku anatase alam ing toko kita


Anatase minangka mineral mineral metastable saka titanium dioksida. Mineral ing bentuk alami biasane ditemokake kanthi padhet ireng, sanajan bahan murni ora ana warna utawa putih. Loro jinis mineral alami saka TiO2 sing umume dikenal, brook lan rutile.

Anatase mesthi ditemokake minangka kristal cilik, terisolasi lan dikembangake kanthi cetha, lan kaya rutile sing stabil kanthi termodinamika, kristalin ing sistem tetragonal. Batu permata kasebut bisa ditemoni ing kabeh suhu lan tekanan, kanthi rutile minangka polimorf keseimbangan. Nanging, anatase asring fase titanium dioksida kaping pisanan sing dibentuk ing pirang-pirang proses, amarga energi permukaan sing luwih murah, kanthi transformasi rutile kedadeyan ing suhu sing munggah. Sanajan derajat simetri padha kanggo fase anatase lan rutile, ora ana hubungane antara sudut antarmuka rong mineral, kajaba ing zona prisma 45 ° lan 90 °. Piramida umum anatase, sejajar karo pasuryan sing ana cleavage sing sampurna, duwe sudhut ing pojok polar 82 ° 9 ', sudut rutile sing cocog yaiku 56 ° 52½'. Amarga piramida sing luwih curam iki,

Pakulinan Crystal

Rong pola pertumbuhan kristal anatase bisa dibedakake. Piramida dobel akut sing umum ditemokake kanthi warna indigo-biru nganti ireng lan kilau sing kuat. Kristal kaya iki akeh banget ing Le Bourg-d'Oisans ing Dauphiné, ing endi gandhengane karo kristal-kristal, feldspar, lan aksen ing celah granit lan mika-schist. Kristal sing padha, nanging ukuran mikroskopik, disebar akeh ing watu sedimen, kayata watu pasir, lempung, lan slate, sing bisa dipisahake kanthi ngumbah unsur-unsur sing luwih alus saka watu bubuk. Pesawat anatase minangka permukaan sing paling stabil kanthi termodinamika lan mula mujudake aspek paling umum ing anatase alami lan sintetis.

Kristal saka jinis nomer loro duwe akeh wajah piramida sing dikembangake, lan biasane biasane rata utawa kadang prismatik dadi kebiasaan, warna kuning-coklat nganti coklat. Kristal kaya kasebut meh padha karo xenotime lan, yen wis suwe banget mesthine kalebu spesies iki, jeneng khusus wiserine ditrapake kanggo wong-wong mau. Kedadeyan kasebut dilampirake ing tembok crevice ing njero Alps, Binnenthal cedhak Brig ing canton Valais, Swiss, minangka lokal sing terkenal. Alami alami pseudomorph saka rutile sawise anatase uga dikenal.

Anatase


Tuku anatase alam ing toko kita

kesalahan: Content dilindhungi !!