Anatase

anatase

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Anatase

Tuku anatase alam ing toko kita


Anatase minangka mineral mineral metastable saka titanium dioksida. Mineral ing bentuk alami biasane ditemokake kanthi padhet ireng, sanajan bahan murni ora ana warna utawa putih. Loro jinis mineral alami saka TiO2 sing umume dikenal, brook lan rutile.

Anatase mesthi ditemokake minangka kristal cilik, terisolasi lan dikembangake kanthi cetha, lan kaya rutile thermodynamically stabil, crystallizes in the tetragonal system. Batu permata kasebut bisa ditemokake kanthi rata-rata suhu lan tekanan, kanthi politimrium keseimbangan. Nanging, anatase asring fase titanium dioksida sing kawangun ing pirang-pirang proses, amarga energi permukaan sing murah, kanthi owah-owahan kanggo njupuk rutile kanthi suhu sing dhuwur. Sanajan tingkat simetri padha kanggo fase anatase lan rutile, ora ana hubungane antara sudut sudut rong mineral, kajaba ing zona prisma 45 ° lan 90 °. Piramida anatase umum, podo karo pasuryane sing sampurna, nduwe sudut ing pojok kutub 82 ° 9 ′, sudut rutile sing cocog yaiku 56 ° 52½ '. Amarga piramida sing luwih tajem iki,

Pakulinan Crystal

Loro kabiasaan kristal anatase bisa dibedakake. Sing luwih umum dumadi minangka piramida dobel akut sing sederhana kanthi warna biru lan warna ireng lan luh sing anteng. Kristal saka jinis iki akeh banget ing Le Bourg-d'Oisans ing Dauphiné, ing endi sing ana gandhengane karo rock-kristal, feldspar, lan kekiyatan ing crevice ing granit lan mika-schist. Kristal padha, nanging ukuran mikroskopis, nyebar ing batuan endhepan, kayata pasir, sandal, lan slate, mula bisa dipisahake kanthi ngilangi konstituen sing luwih entheng saka watu bubuk. Pesawat anatase minangka permukaan sing paling thermodynamically stabil lan saéngga facet sing paling akeh ditepungi ing anatase alami lan sintetik.

Kristal saka jinis nomer loro duwe akeh wajah piramida sing dikembangake, lan biasane biasane rata utawa kadang prismatik dadi kebiasaan, warna kuning-coklat nganti coklat. Kristal kaya kasebut meh padha karo xenotime lan, yen wis suwe banget mesthine kalebu spesies iki, jeneng khusus wiserine ditrapake kanggo wong-wong mau. Kedadeyan kasebut dilampirake ing tembok crevice ing njero Alps, Binnenthal cedhak Brig ing canton Valais, Swiss, minangka lokal sing terkenal. Alami alami pseudomorph saka rutile sawise anatase uga dikenal.

Anatase

Tuku anatase alam ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!