Bauksit

Bauksit

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Bauksit

Tuku bauksit alami ing toko kita


Bauxite minangka watu endapan kanthi konten aluminium sing cukup dhuwur. Iki minangka sumber utama aluminium lan gallium ing jagad. Bauxite biasane kalebu mineral gibbsite, boehmite lan diaspore, dicampur karo rong oksida besi lan hematite, mineral mineral lempung kaolinite lan jumlah anatase lan ilmenit.

training

Skema klasifikasi akeh wis diusulake kanggo bauksit.

Vadász (1951) mbédakaké bauksit laterit (silikat) saka bijih bauksit karat (karbonat):

  • Baus karbonat dumadi ing Eropa, Guyana, lan Jamaika ing ndhuwur batu-batu karbonat (watu gamping lan dolomit), mula dibentuk karo cuaca lan sisane, akumulasi lapisan lempung intercalated - clays buyar sing konsentrasi minangka gamping sing dibungkus nutupi mbuwang nalika cuaca kimia .
  • Watu laterit ditemokake ing wilayah tropis. Iki dibentuk kanthi lateritization saka macem-macem batu silikat kayata granit, gneiss, basalt, syenite, lan shale. Minangka dibandhingake karo laterit sing wesi, pambentukan watu kasebut luwih gumantung marang kahanan cuaca sing kuat ing lokasi kanthi saluran sing apik. Iki ngidini pembubaran kaolinite lan udan saka gibbsite. Zona kanthi isi aluminium paling dhuwur asring ana ing ngisor lapisan permukaan ferruginous. Hidroksida aluminium ing celengan bauksit laterit meh ekspresi gibbsite.

Ing kasus Jamaika, analisa anyar saka lemah nuduhake tingkat kadmium sing luwih dhuwur, nuduhake manawa bauksit kasebut asale saka celengan awu Miocene saka episode volkanisme sing signifikan ing Amerika Tengah.

Produksi

Australia minangka produser bauks paling gedhe, diikuti China. Ing taun 2017, China minangka produser aluminium paling ndhuwur kanthi meh setengah saka produksi jagad, diikuti Rusia, Kanada, lan India. Sanajan panjaluk aluminium saya suwe saya gedhe, cadangan sing dingerteni saka watu watu cukup kanggo nyukupi panjaluk jagad aluminium sajrone pirang-pirang abad. Tambah daur ulang aluminium, sing duwe kauntungan mudhun rega listrik ing listrik, ngasilake aluminium.

Makna bauksit

Bagian ing ngisor iki minangka ilmu pengetahuan ilmiah lan adhedhasar kapercayan budaya.

Watu bauxite bisa digunakake ing meditasi, lan iki bisa uga mbantu mbantu entuk jawaban babagan kahanan sing ana gegayutan karo sampeyan

Uga bisa ngidini sampeyan ngerteni prekara wong liya. Dikenal kanggo mbantu nggawe rasa seneng lan nambah kesejahteraan.

Ora bisa langsung, nanging yen dijaga ing sacedhake sampeyan, tenaga bisa digunakake kanggo ngirit wektu.

Kanthi mbiyantu sampeyan ngeculake masalah emosional sing nyegah sampeyan supaya bisa nggayuh apa sing dikarepake, bisa uga mbantu sampeyan ngeculake perasaan sing nyebabake sampeyan rumangsa duka utawa gething marang kahanan urip sampeyan.

Bauxite, saka Australia

Tuku bauksit alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!