Sapir biru

Blue Sapphire

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Sapir biru

Tuku sapir alam ing toko kita


Sapir alami alami yaiku permata mulia, macem-macem korundum mineral, oksida aluminium (α-Al2O3). Biasane warna biru, nanging sapphire mewah uga kedadeyan kanthi warna kuning, ungu, oranye, lan ijo, parti sapir nuduhake rong utawa luwih. Siji warna sapir sing ora bisa abang. Minangka corundum warna abang dadi ruby, macem-macem corundum liyane. Corundum berwarna jambon bisa uga diklasifikasikake minangka ruby ​​utawa sapir gumantung lokal. Werna macem-macem iki amarga jumlah unsur kayata wesi, titanium, kromium, tembaga, utawa magnesium.

Umumé, kita ngethok lan poles sapir biru alami minangka batu permata lan nganggo perhiasan. Dheweke uga bisa dadi sintetis kanggo tujuan industri utawa hiasan ing boules kristal sing gedhe. Amarga kekiraman sapphires sing luar biasa. 9 ing skala Mohs. Mineral paling angel kaping pindho, sawise inten jam 10. Kita uga nggunakake sawetara aplikasi non-hiasan. Kayata komponen optik inframerah. Jendela tahan dhuwur. Wristwatch kristal lan bantalan gerakan. Lan wafer elektronik sing tipis banget. Iki minangka substrat penebat kanggo elektronik-solid solid state waé khusus.

Blue Sapphire

Werna

Werna kalkulus iku grading saka segi warna, jenuh, lan nada. Hue minangka werna murni saka permata. Saturasi nuduhake jeroné utawa padhang saka hue, lan nada padhang kanggo kegelapan warna. Sapir biru ana ing pirang-pirang campuran warna biru lan sekunder utama, macem-macem tonal lan ing macem-macem tingkat jenuh.

We grade sapphires marang sing kemurnian lan hue utama. Werna sekunder sing paling umum sing ditemokake ing sapphire biru yaiku ungu, uga ungu, lan ijo. Violet lan kain wungu bisa nyumbangake kaendahan warna sakabèhé, déné ijo dianggep sifate negatif. Biru sapphires nganti nganti 15% violet utawa ungu sing umum dianggep kualitas apik. Grey yaiku modifier jenuh utawa topeng normal sing ditemokake ing sapphires biru. Grey nyuda saturasi utawa padhang saka hue, lan kanthi mangkono duweni efek negatif.

Werna sapphires biru apik bisa diterangake minangka werna violet peteng sing padhang kanggo biru. Endi hue biru utami paling sethithik 85% lan hue sekunder ora luwih saka 15%. Tanpa admixture paling sethithik hue sekunder ijo utawa topeng abu-abu.

Blue Sapphire


Tuku sapir alam ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!