Carnelian

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Carnelian

Tuku carnelian alam ing toko kita


Carnelian minangka cetha kanggo macem-macem chalcedony translucent coklat abang. Hue iki beda-beda saka werna oranye pucat, kanthi pigura werna sing rada ireng. Kaya carnelian yaiku sard, sing coklat tinimbang abang.

Kaya carnelian yaiku sard, sing luwih angel lan luwih peteng. Bentenipun boten kaku. Kita bisa nggunakake rong jeneng saling ganti. Loro carnelian lan sard ana macem-macem silika mineral chalcedony. Iku diwarnai dening impurities saka besi wesi. Werna bisa werna-werna banget, mulai saka pucet oranye nganti werna pucat sing rada ireng.

Kuarsa Chalcedony

A wangun silika microcrystalline, kasusun saka intergrowths banget saka kuarsa lan moganite. Iki minangka silika mineral, nanging padha beda-beda yen kuarsa duwe struktur kristal trigonal, dene moganite minangka monoclinic. Struktur kimia standar, miturut struktur kimia saka kuarsa, yaiku silikon dioksida.

Chalcedony duwe luster wahe lan uga semitransparent utawa translucent. Bisa ditemokake ing pirang-pirang werna, nanging sing paling umum katon yaiku putih dadi werna abu-abu, abu-abu abu-abu utawa warna coklat sing cetha nganti rada ireng. Akeh watu sing didol ing pasar wis ngalami perawatan kanthi dyeing utawa panas kanggo ngganti warna.

Chalcedony tau dianggep minangka macem-macem serat kuadrat cryptocrystalline. Nanging luwih kamungkinan, kita nemokake manawa uga ana polimorf sing monoklinik saka kuarsa. Iki dikenal minangka moganite. Fraksi, kanthi massa, moganite ing sampel khas kalkulus beda-beda saka kurang saka 5% nganti luwih saka 20%. Anane moganite wis tau dianggep ragu. Nanging saiki wis sacara resmi dimangerteni dening Asosiasi Mineralogi Internasional.

Chalcedony luwih larut tinimbang kwarsa kristal ing kahanan suhu sing kurang, senadyan loro mineral kasebut identik kanthi kimiawi. Iki dianggep amarga chalcedony kriptocrystalline apik banget. Lan nduweni wilayah permukaan sing dhuwur banget kanggo rasio volume. Katon sing nyebabake kaluputan sing luwih dhuwur amarga komponen moganite.

Carnelian


Tuku carnelian alam ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!