Champagne Topaz

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Champagne topaz (diramadiasi)

Tuku topaz champagne asli ing toko kita


Champagne topaz yaiku mineral silicate alam saka aluminium lan fluorine Al2SiO4 (F, OH) 2. Sawise radiasi, watu dadi warna coklat.

Topaz

Watu kasebut njlimet ing sistem orthorhombic. Umume kristal kasebut biasane ditemtokake dening pyramidal lan pasuryan liyane. Sampeyan uga minangka mineral paling alami sing paling angel. Mohs saka 8. Kekerasan iki digabung karo transparansi biasa. Nerangake werna-werna warna. Iku tegese wis entuk nggunakake sudhut ing perhiasan, uga minangka potong gemstone uga kanggo intaglios lan liyane ukir watu

Ciri

Topaz ing negara alam iku coklat emas kanggo kuning. Iku katon kaya citri amarga warna. Ana macem-macem impurities lan perawatan bisa nggawe anggur abang, uga abu-abu pucet, abang-oranye, ijo pucet, utawa Jambon, lan opaque kanggo translucent - transparan. Varietas warna jambon lan abang asalé saka kromium sing ngganti aluminium ing struktur kristalé.

Senajan banget, kita kudu ngurus topaz luwih akeh tinimbang liyane
mineral sing padha karo kekerasan. Amarga kelemahan ikatan atom saka molekul watu ing sadawane siji utawa sumbu aksial liyane. Iki menehi kecenderungan kanggo fraktur bebarengan bidang iki yen disabetake kanthi pasukan cukup.

Topaz nduweni indeks refraction sing relatif murah kanggo gemstone. Lan watu kanthi facets utawa tabel gedhe ora kumelun minangka watu sing dipotong saka mineral kanthi indeks bias sing luwih dhuwur. Sanadyan ora ana werna-werna werni sing werna-werna, bisa uga madhep lan nuduhake luwih urip tinimbang kuarsa potong. Yen diwenehi potong khas sing apik, bisa uga nuduhake facets table sparkling. Diubengi dening facets makutha sing mati-looking. Utawa gelengan madu makutha sing bentuke kaya meja kaya-kaya.

Pengobatan iradiasi

Sawetara taun kepungkur, ditemokake yen kristal topaz sing ora ana warna bisa diobati dening radiasi nuklir. Energi ionisasi radiasi bakal ngganti werna watu kasebut. Energi radioaktif rada alters kristal. Iku nggawe pusat werna sing menehi werna menyang kristal sing sadurunge werna. Senadyan iradiasi, watu kasebut pisanan dadi coklat kanggo werna ijo coklat. Nada coklat bisa dibuang nganggo pemanasan sing lembut. Utawa sanajan uga kena sinar srengenge kanthi cepet kanggo sawetara dina. Jenis radiasi sing digunakake kanggo ngrampungake owahan iki kalebu gamma, uga beta dening elektron energi dhuwur, lan radiasi neutron.

Champagne Topaz


Tuku topaz champagne asli ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!