Chrysoprase

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Chrysoprase

Tuku batu permata alami ing toko kita


watu chrysoprase tegese. Batu permata chrysoprase cabochon asring digunakake kanggo perhiasan: dering, kalung, anting-anting, manik, gelang, liontin.

Ijo agate

Chrysoprase, uga diarani agate ijo minangka jeneng perdagangan minangka macem-macem chalcedony, yaiku bentuk silika kriptoklinik, sing ngemot jumlah nikel. Werna biasane apel ijo, nanging beda karo ijo jero. Varieti krisoprase sing luwih peteng uga diarani prase. Nanging, istilah prase iki uga digunakake kanggo njlentrehake klorit sing kalebu klorit, lan sejatine minangka deskriptor warna, tinimbang macem-macem mineral sing ditetepake kanthi ketat.

Kuarsa Cryptocrystalline

Chrysoprase minangka cryptocrystalline, sing artiné dumadi saka kristal, saéngga ora katon minangka partikel béda ing perbesaran normal. Iki nyingkirake saka kristal, amethyst, Citrine, lan jenis kuartal kristal liyane. Anggota liya saka kulawarga silika cryptocrystalline yaiku agate, carnelian, lan onyx. Boten kados mineral sanes silika ingkang transparan, inggih punika warna chrysoprase, tinimbang pola tiron, ingkang ndadekake kepenginan.

Lampung

Ora kaya zamrim sing owes werna ijo menyang ngarsane kromium, warna iki amarga ngelingke jumlah senyawa nikel sajrone wangun inklusi cilik. Nikel kasebut dilapurake minangka silikat, kayata kerolite utawa pimelite, ora Mineral NiO, bunsenite, kaya sing kacarita sadurunge. Asile saka cuaca utawa lateritization saka serpentinites nickeliferous utawa batu ultramafic ophiolite liyane. Ing endhas Australia, ana minangka vena lan nodul karo goethite coklat lan oksida wesi ing saprolite sugih magnesite ing sangisoré tutup wesi lan silika.

Karo kabeh bentuk chalcedony, chrysoprase duwe kekerasan 6 kanggo 7 ing skala kekerasan Mohs lan fraktur conchoidal kaya flint.

sumber

Sumber-sumber chrysoprase sing paling misuwur yaiku Queensland, Australia Barat, Haneti Tanzania, Jerman, Polandia, Rusia, Arizona, California, lan Brasil. Simpanan ing Tanzania tengah wis ana ing produksi terus-terusan wiwit 1986. Watu lan Ni silicate bijih deposit ing Szklary, Lower Silesia, Polandia, mbokmenawa sing paling gedhe watu Eropah kedadean lan bisa uga sing paling gedhe ing donya.

Mineral sing mirip banget yaiku chalcedony krom, ing warna sing disedhiyakake dening kromium tinimbang nikel.

  • Mineral oksida, klompok kuarsa
  • KIMIA: Silika (silikon dioksida, SiO2)
  • WARNA: Ijo
  • REFRACTIVE INDEX: 2.58-2.64
  • BIREFRINGENCE: + 0.004
  • GRAVITI KHUSUS: 2.58 - 2.64
  • MOHS HARDNESS: 6.5 - 7

Properties penyembuhan Chrysoprase

Bagian ing ngisor iki minangka ilmu pengetahuan ilmiah lan adhedhasar kapercayan budaya.

Watu Chrysoprase digunakake kanggo nyengkuyung optimisme, kabungahan, lan konten. Uga nggawa sukses lan kasedhiyan usaha lan hubungan anyar.

Yen kristal Chrysoprase wis bisa ditemokake, priksa manawa sampeyan kudu ngrampungake emosi. Dikenal kanthi optimis, kabungahan, lan rasa seneng, watu kristal Chrysoprase minangka salah sawijining antidepresan paling apik ing donya penyembuhan kristal. Yen sampeyan duwe dhaptar dhaptar penyakit emosi macem-macem kaya depresi, kuatir, lan stres, sifat-sifat kristal Chrysoprase minangka resep sing efektif kanggo nyengkuyung pandhangan sing luwih positif babagan urip. Terusake permata iki ing pojok lan elinga supaya katon ing sisih sing padhang, sanajan cuaca mendhung.

Chrysoprase


Tuku batu permata alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!