Citrine

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Citrine

Tuku sitrin alam ing toko kita


Citrine iku macem-macem kuarsa. Werna warna saka kuning pucet nganti oranye jero. Iku amarga ferment impurities. Citrines alam langka. Kathah watu komersial minangka amethysts utawa uga smoky kuarsa Duwe ngalami perawatan panas. Nanging, amethyst sing diolah panas bakal duwe garis cilik ing kristal. Ora kaya awaké citra alami utawa madu kanthi citrèt. Sampeyan meh ora bisa mbédakaké antara citr lan topaz kuning visual. Nanging dheweke beda karo kekerasan. Brazil minangka produsen prodhuksi citri. Meh produksi wis teka saka negara Rio Grande do Sul. Jeneng kasebut asal saka tembung Latin citrina. Iki tegese kuning lan uga asal saka tembung citron.

Sajarah

Citrine pisanan diapresiasi minangka batu permata emas-kuning ing Yunani. Antarane 300 lan 150 SM. Sajrone Age Hellenistic. Kuarsa kuning digunakake sadurunge kanggo dekorasi perhiasan lan alat. Nanging iki ora dituntut banget.

Kwarsa

Kuarsa minangka mineral. Komposisi kasebut yaiku silikon lan atom oksigen. Ing framework kontinu SiO4 silikon-oksigen tetrahedra. Kanthi saben oksigen dibagi antarane rong tetrahedra. Nyedhiyakake rumus kimia sakabèhé saka SiO2. Sampeyan uga minangka mineral paling akeh kaloro ing kerak bumi kontinental, ing pira-pira feldspar.
Ana akeh macem-macem jenis kuarsa. Iku semi-larang gemstones. Wiwit jaman kuna, varietas kuarsa wis dadi mineral paling umum. Ing nggawe perhiasan lan ukiran hardstone. Utamane ing Eurasia.

Takeo

Takeo minangka provinsi Kamboja. Dumunung ing kidul-kulon Kamboja, Takeo wewatesan karo propinsi Kampot ing sisih kulon. Dhaérah iki uga wewatesan karo Kampong Speu ing sisih lor-wétan. Lan Kandal ing sisih lor lan wetan. Wates kidul iku wates internasional karo Vietnam. Ibukutha propinsi provinsi Doun Kaev. Dadi disebut Takeo. Kutha iki minangka kutha cilik kanthi populasi 39,186.
Citrine 33.64 ct, saka Takeo, Cambodia


Tuku sitrin alam ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!