Werna Ganti Garnet

Werna Ganti Garnet

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Werna Ganti Garnet

Campuran spessartite lan pyrope. Watu iki nyatakake owah-owahan warna saka warna coklat nganti awan menyang jambon mawar ing lampu pijar. Fenomena kasebut cukup kuat lan dramatis, ngluwihi saka alexandrite sing luwih larang.

Anggota langka lan terkenal saka klompok gemstones. Iku dikarepake banget kanggo kemampuan sing beda kanggo ngganti werna. Iku gumantung saka jinis sumber cahya. Kemampuan kanggo ngganti warna asring mistaken mistake kanggo pleochroism. Kemampuan kanggo ngetrapake warna beda gumantung saka sudut pandang. Déné fénoména owahan werna ora gumantung ing sudut pandang. Biasane campuran campuran spessartite lan pyrope lan akeh kasus, uga ngandhut jejak garruks grossularite utawa almandine.

Garnet

Iku sawijining klompok mineral silicate. Kita digunakake wiwit jaman perunggu minangka gemstones lan uga abrasives.

Kabeh jinis garnet nduweni sipat fisik lan kristal sing padha, nanging beda karo komposisi kimia. Spesies sing beda yaiku pyrope, uga almandine, spessartine, grossular (jinis yaiku hessonite utawa kayu manis lan tsavorite), uvarovite lan andradite. Watu kasebut ngasilake rong seri solusi padhet: pyrope-almandine-spessartine lan uga uvarovite-grossular-andradite.

Warna-owahan

Intensitas warna-owahan bisa cukup kuwat, amarga Iku asring ngluwihi saka alexandrite paling apik. Sebagéyan gedhé watu kasebut bakal ngetokaké werna coklat-hijau utawa bronze nalika ditemokaké ing wayah awan alam, nanging nalika ditemokaké ing sangisoré cahya pijar, bakal katon dadi werna abrit. Ana uga macem-macem kombinasi pangowahan werna sing bisa uga. Kanggo ngurmati macem-macem warna garnet pangowahan, spesimen kudu diamati miturut macem-macem kondisi cahya, kalebu cahya esuk esuk, esuk sore, cahya neon lan lampu pijar utawa lilin.

Ora ana perawatan

Kaya paling gemstones garnet, owah-owahan werna ora dikenal bisa dianggep utawa uga meningkat ing sembarang cara.

Formula Kimia: [Mg3 + Mn3] AL2 (SIO4) - Manganese aluminium silikat
Struktur kristal: Kubik - rhombic, tetrahedron
Atose: 7 kanggo 7.5
Indeks refractive: 1.73 - 1.81
Kapadhetan: 3.65 kanggo 4.20
Ora ana
Transparansi: Transparent, translucent, opaque
Luster: Vitreous

Warna Ganti Garnet, saka Tanzania

tuku garnet werna pangowahan alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!