agate Fire

Fire Agate

Informasi Gemstone

tags

Gemstone Description

0 enggo bareng

agate Fire

Tuku agate geni alami ing toko kita


Agate geni, macem-macem chalcedony, iku alam gemstone semi-larang sing ditemokake nganti saiki mung ing wilayah tartamtu saka Meksiko tengah lan lor lan kidul-kulon Amerika Serikat (New Mexico, Arizona, lan California). Kira-kira 24-36 yuta taun kepungkur, wilayah kasebut minangka aktivitas gunung berapi massive sajrone Periode Tersier. Agata geni kawangun sajrone periode vulkanisme nalika banyu panas, kebak silika lan oksida wesi, bola-bali ngisi retak lan gelembung ing watu lingkungan.

Agata api duwe werna pelangi warna ireng, mirip karo opal, kanthi ukuran kekerasan ing skala Mohs antara 5 lan 7 sing nyuda dumadine scratching nalika polesan gemstones disetel ing perhiasan. Werna warna pelangi ireng sing ditemokake ing njero geni, sing digawe dening efek Schiller kaya sing ditemokake ing mother-of-pearl, disebabake dening lapisan alternating silika lan lapisan besi wesi sing diffract lan ngidini cahya kanggo lulus lan mbentuk gangguan werna ing microstructure tumpukan watu kasebut nimbulaké efek geni kanggo jeneng kasebut.

Chalcedony minangka wangun silika sing bentuke cryptocrystalline, kasusun saka intergrowths banget saka kuarsa lan moganite. Iki minangka silika mineral, nanging padha beda-beda yen kuarsa duwe struktur kristal trigonal, dene moganite minangka monoclinic. Struktur kimia standar Chalcedony (miturut struktur kimia kuarsa) yaiku SiO2 (silikon dioksida).

Chalcedony duwe lilin waxy, lan uga semitransparent utawa translucent. Bisa uga dianggep minangka werna-werna werna, nanging sing paling umum katon putih dadi werna abu-abu, abu-abu-abu-abu utawa tedhi coklat nganti pirang-pirang ireng. Werna chalcedony sing didol kanthi komersial asring ditingkatake kanthi dyeing utawa panas.

Jeneng chalcedony asalé saka basa Latin chalcedonius. Jeneng kasebut katon ing Historial Naturalis Pliny the Elder minangka istilah kanggo Jaspis. Jeneng iki mbokmenawa asalé saka kutha Chalcedon ing Asia Minor. Tembung Yunani khalkedon uga katon ing Kitab Wahyu. Iku legomenon Hapax sing ora ditemokake ing ngendi wae, saéngga angel kanggo mangerteni manawa permata berharga kasebut ing Kitab Suci minangka mineral sing padha dikenal kanthi jeneng saiki.

agate Fire


Tuku agate geni alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!