Bloodstone / Heliotrope

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Bloodstone / Heliotrope

Tuku batu getih alami ing toko kita


Heliotrope agregat mineral, uga dikenal minangka bloodstone, iku macem-macem jasper utawa chalcedony, sing minangka campuran kuarsa kristal. Trombosit sing klasik yaiku ijo jasper kanthi inklusi abrit hematit.

Penamplasan abu-abu kagambarake minangka bintik-bintik darah, ku kituna jeneng bloodstone kasebut. Jeneng heliotrope asal saka macem-macem pangertian kuno babagan cara mineral kasebut nggambarake cahya. Iki diterangake, contone, dening Pliny the Elder.

Heliotrope diarani "watu ing Babil" dening Albert Agung lan dheweke nyebut sawetara sifat magis, sing dianggep minangka saka jaman Anti jaman. Pliny the Elder (abad 1) nyathetake yen para sarjana digunakake minangka watu ora kasat mata. Damigeron (abad 4th) nyathet babagan properti kanggo nggawe udan, gerhana matahari lan kabeneran khusus ing panularan lan ngreksa kesehatan lan pemuda.

Fitur Heliotrope minangka watu sing bisa ditemokake ing salah sawijining crita Boccaccio ing Decameron lan minangka item ajaib ing komedi musikal kasebut.

Heliotrope kadhangkala dipigunakaké ing cincin mlebu ukir lan minangka birthstone tradisional kanggo Maret.

sumber

Sumber utama watu yaiku Indonesia, utamane ing Kabupaten Purbalingga. Uga ditemokake ing Armenia, Azerbaijan, Brasil, Bulgaria, China, Australia, lan Amerika Serikat. Ana uga tanduran getih ing Isle of Rum, ing Skotlandia.

Jasper

Kalkulus kuarsa microgranular lan / utawa chalcedony lan fase mineral liyane, yaiku macem-macem silika, ora pati gondho, biasane abang, kuning, coklat utawa ijo, lan jarang biru. Werna werna abang sing umum amarga inklusi wesi. Agregat mineral istirahat kanthi permukaan sing lancar lan digunakake kanggo hiasan utawa minangka permata. Bisa ditemokake kanthi apik lan digunakake kanggo item kayata vas, segel, lan kotak. Gravitasi spesifik jasper biasane 2.5 kanggo 2.9. Manéka warna ijo kanthi bintik abang, sing dikenal minangka heliotrope (batu watu), minangka salah sawijining katurunan tradisional wulan Maret. Jaspilite yaiku watu pembentuk wesi banded sing asring duwe pita khas jasper

Bloodstone / Heliotrope


Tuku batu getih alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!