Coral

karang

Informasi Gemstone

tags

Gemstone Description

0 enggo bareng

Perhiasan karang

Corak akeh warna menehi mréntahaké kanggo kalung lan perhiasan liyane. Corak abang kanthi rempah-rempah dadi gemstone. Kadhangkala sing diarani karang geni, ora padha karo karang geni. Coral abang arang banget amarga overharvesting. Umumé, ora bisa mènèhi koral dadi hadiah amarga padha mandheg saka stres kaya perubahan iklim, polusi, lan mancing sing ora bisa dipercaya.

Timbang dianggep minangka mineral sing larang regane, wong Tionghoa wis suwe nggandhengake karang abang karo kekarepan lan umur dawa amarga warnane lan meh padha karo antar kidang, kanthi asosiasi, kabecikan, umur dawa, lan pangkat dhuwur. Menehi dhuwur popularitas sajrone Dinasti Manchu utawa Dinasti Qing (1644-1911) nalika meh istimewa dilestarekake kanggo panggunaan Kaisar kanthi bentuk manik karang kanggo perhiasan pengadilan utawa wit mineral miniatur hiasan. Iki dikenal kanthi jeneng shanhu ing basa Cina. Jaringan karang awal modern yaiku Laut Segara menyang Qing China liwat Inggris East India Company. Ana aturan ketat babagan panggunaan kasebut ing kode sing diadegake Kaisar Qianlong ing 1759.

Apa Coral?

Koral minangka invertebrata segara ing kelas Anthozoa saka phnum Cnidaria. Biasane urip ing koloni kompak akeh polip individu sing padha. Spesies karang kalebu tukang karang penting sing manggoni segara tropis lan kerah kalsium karbonat dadi kerangka keras.

Klompok karang minangka koloni polyps idhèntik sing akurat. Saben polyp yaiku kewan kaya sac sing biasane mung diameteripun sawetara diameter lan sawetara sentimeter. A set tent Tentara ngubengi bukaan cangkeme ing tengah. Exoskeleton diekskresi cedhak karo dhasar. Swara pirang-pirang generasi, koloni mangkono nggawe karakteristik balung gedhe spesies kasebut. Kepala individu tuwuh kanthi ngasilake polyps aseksual. Sampeyan uga nggawe jinis kanthi spawning: polip spesies gamelan padha ngluncurake bebarengan sajrone siji nganti pirang-pirang bengi ing wulan purnama.

Sanajan sawetara karang bisa nyekel iwak lan plankton cilik kanthi nggunakake sel-sel sing sting ing tenda, paling akeh watu entuk energi lan nutrisi saka dinoflagellates unicellular unicellular ing genus Symbiodinium sing manggon ing jaringan. Iki umume dikenal minangka zooxanthellae. Kayane mbutuhake srengenge lan thukul ing banyu bening sing cethek, biasane ing jerone kurang saka 60 meter. Coral minangka kontributor utama kanggo struktur fisik terumbu karang sing berkembang ing banyu tropis lan subtropis, kayata Great Barrier Reef ing pesisir Queensland, Australia.

Kedokteran

Ing obat-obatan, senyawa kimia saka obat kasebut bisa duweni potensi kanggo ngobati kanker, AIDS, nyeri, lan panggunaan terapeutik liyane. Rangka karang, kayata Isididae uga digunakake kanggo grafting balung ing manungsa. Coral Calx, sing dikenal kanthi jeneng Praval Bhasma ing Sanskrit, digunakake sacara umum ing sistem tradisional obat India minangka suplemen ing perawatan macem-macem gangguan metabolisme balung sing ana gandhengane karo kekurangan kalsium. Ing kaping klasik ngambek, yaiku kasusun saka kalsium karbonat basa sing lemah, disaranake ngilangi lambung weteng dening Galen lan Dioscorides.

Coral saka Tunisia

Tuku koral alami ing toko kita

Kita nggawe perhiasan khusus kanthi karang minangka cincin, anting-anting kandang, gelang, kalung utawa liontin.

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!