Kuarsa kasar

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Kuarsa kasar

Tuku kwarsa rutilated alami ing toko kita


Kuarza sing duwe bathi yaiku macem-macem kwarsa sing ngemot kalebet jarum rutile. Iki digunakake kanggo permata. Inklusi kasebut biasane katon emas, nanging bisa uga katon ing salaka, tembaga abang utawa ireng jero. Dheweke bisa disebar kanthi acak utawa ing bundel, sing kadhangkala diatur kaya lintang, lan dheweke bisa kasar utawa cukup kandhel supaya awak kuarza meh opaque. Nalika rumiyin, kesimpulan asring nyuda nilai saka kristal, kuarsa sing dikutip kanthi kasunyatan, rego kanggo kualitas lan kaendahan kesimpulan kasebut

Rutile

Rutile minangka mineral titanium oksida kanthi komposisi kimia saka TiO2. Iki ditemokake ing bathi sing akeh banget, metamorf lan sedimentary ing saindenging jagad. Rutile uga dumadi minangka kristal kanthi jarum ing mineral liyane.

Kwarsa

Quartz minangka mineral sing dumadi saka atom silikon lan oksigen kanthi kerangka terus saka SiO4 silikon-oksigen tetrahedra, kanthi saben oksigen dituduhake ing antarane rong tetrahedra, menehi rumus kimia saka SiO2. Quartz minangka mineral paling akeh kaloro ing kulit bawana bumi, sawise feldspar.

Varietas kwarsa

Ana macem-macem jinis kwarsa, ana sawetara batu permata semi-larang regane. Wiwit jaman kuna, macem-macem jinis kwarsa minangka mineral sing paling umum digunakake kanggo nggawe perhiasan lan ukiran hardstone, utamane ing Eurasia.

Watek lan struktur Crystal

Kuarsa kalebu sistem kristal trigonal. Bentuk kristal sing cocog yaiku prisma enem sisi sing mungkasi karo piramida enem sisi ing saben pungkasan. Ing kristal kuarza alam asring kembar, kanthi kristal kenthel tangan kiwa lan kiwa kiwa, distorsi, utawa liya-liyane dicampur karo kristal gantung saka mineral utawa mineral liyane sing mung nuduhake bagian saka bentuk iki, utawa supaya ora katon pasuryan kristal kanthi kiwa tengen lan kiwa katon massive. Kristal sing dibangun kanthi becik biasane ana ing 'amben' sing tuwuh tanpa bathi dadi batal; biasane kristal dipasang ing mburi liyane ing matriks lan mung siji piramida mandap saiki wis ana. Nanging, kristal kaping pindho wis rampung ing endi bisa berkembang kanthi tanpa lampiran, umpamane ing gypsum. Geode quartz kahanan kaya ngono, bathi kurang luwih bentuk, diantrekake amben kristal sing nuding ing njero.

Kuarsa kasar


Tuku kwarsa rutilated alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!