Chrysotile

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Chrysotile

Tuku krisan asli ing toko kita


Chrysotile, opal Swiss sing ora bener, jasra jasra, jasper kulit kadal, watu skala Dragons, utawa Green roes opal ... minangka asbestos sing paling umum ditemoni, kira-kira 95% asbes. Iki minangka mineral silikat sing alus lan fibrous serpentine subgroup phyllosilicates, kaya ngono, beda karo mineral asbestiform liyane ing klompok amphibole. Formula kimia sing disesuaikan yaiku Mg3 (Si2O5) (OH) 4.

Identifikasi krisan

Chrysotile salah jenenge opal utawa jasper amarga umume pedagang permata ora gemologists lan menehi jeneng watu adhedhasar tampilan rupa. Umume watu opaque diarani jasper, lan opal jeneng bisa uga amarga kapadhetan sing kurang, sing cedhak karo kapadhetan opal.

Kanggo ngenali krasa kritis, ana metode test sing gampang banget, pasake ing banyu sedina sedina. Struktur watu sing fibrous lan garing bakal ngidini nyerep banyu. Watu mau banjur bakal luwih abot sawise ora opal utawa jasper bakal luwih abot sawise diuber banyu sedina banyu.

Polytypes

Telung polytypes chrysotile dikenal. Iki angel banget kanggo mbedakake spesimen tangan, lan mikroskop cahya polarisasi biasane kudu digunakake. Sawetara publikasi lawas minangka krrysotile minangka klompok mineral, telung poltip sing kapacak ing ngisor iki, lan kadhangkala uga aneh, nanging rekomendasi 2006 saka International Mineralogical Association luwih seneng nganggep minangka mineral tunggal kanthi variasi tartamtu ing bentuk alami kasebut .

Clinochrysotile paling umum saka telung bentuk, sing ditemokake ing Asbestos, Quebec, Kanada. Indeks refleksi loro sing bisa diukur cenderung luwih murah tinimbang sing ana rong bentuk liyane. Paratypes orthorhombic bisa dibedakake kanthi kasunyatan manawa, kanggo indeks orthokriototile, indeks reflektif sing luwih dhuwur diukur sejajar karo sumbu serat panjang (kanggo clinochrysotile), dene kanggo parachrysotile indeks refleksif sing luwih dhuwur diukur podo karo sumbu panjang serat.

Sifat fisik

Chrysotile nduweni kekerasan sing padha karo kuku manungsa lan gampang crumbled menyang helai berserabut sing kasusun saka fibril cilik. Lebar serat alami sing dumadi saka sawetara milimeter nganti luwih saka sepuluh sentimeter, sanajan krisik sithik proses diproses biasane nduweni bunder serat sing luwih cendhek. Dhiameter bundel serat yaiku 0.1-1–µ, lan fibril individu luwih becik, 0.02-0.03 µm, saben bunder serat ngemot puluhan utawa atusan fibril.

Serat Chrysotile duwe kekuwatan tegang, lan bisa dipasang ing benang lan ditenun dadi kain. Dheweke uga tahan panas lan insulatortor termal, listrik lan akustik banget.

Uneg-uneg keamanan

Ora ana bebaya kanggo nangani gemstones polesan tinimbang ngemot mineral asbes. Pietersite, serpentine, nephrite ... kabeh digunakake ing perhiasan. Bebaya kasebut ing ambegan mineral bubuk. Umume kerja lapidary ditindakake nganggo banyu. Sampeyan ora kudu ngilangi utawa polish mineral sing garing, supaya sampeyan bisa duwe peringatan babagan dhaptar permata supaya ora ngerti yen ora ngiseni.

Chrysotile


Tuku krisan asli ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!