Kwarsa gula

kuarsa gula

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Kwarsa gula

Tuku kwarsa alami ing toko kita


Kuarsa gula minangka batu permata kanthi tekstur permukaan alami kaya kristal gula sing apik dibentuk dening fénoména alam kristal-kristal.

Kuarsa gula duwe sejarah mundhak taun 10,000, kaya sing dirujuk ing Paleo-India.

Kwarsa gula durung ditemokake utawa ditemokake akeh wiwit wiwitan awal 1900. Sembarang panemuan ing jaman saiki dianggep arang banget.

Kwarsa

Quartz minangka mineral kristal sing angel, lan kasusun saka atom silikon lan oksigen. Atom-atom kasebut dihubungake ing kerangka terus saka SiO4 silikon-tetrahedra oksigen, kanthi saben oksigen dituduhake antarane rong tetrahedra, menehi rumus kimia saka SiO2. Quartz minangka mineral paling akeh kaloro ing kulit bawana bumi, sawise feldspar.

Ana macem-macem jinis kwarsa, ana sawetara batu permata semi-larang regane. Wiwit jaman kuna, macem-macem jinis kwarsa minangka mineral sing paling umum digunakake kanggo nggawe perhiasan lan ukiran hardstone, utamane ing Eurasia.

Crystal

Kuarsa kalebu sistem kristal trigonal. Bentuk kristal sing cocog yaiku prisma enem sisi sing mungkasi karo piramida enem sisi ing saben pungkasan. Ing kristal kuarza alam asring kembar, kanthi kristal kenthel tangan kiwa lan kiwa kiwa, distorsi, utawa liya-liyane dicampur karo kristal gantung saka mineral utawa mineral liyane sing mung nuduhake bagian saka bentuk iki, utawa supaya ora katon pasuryan kristal kanthi kiwa tengen lan kiwa katon massive. Kristal sing dibangun kanthi becik biasane ana ing 'amben' sing tuwuh tanpa bathi dadi batal; biasane kristal dipasang ing mburi liyane ing matriks lan mung siji piramida mandap saiki wis ana. Nanging, kristal kaping pindho wis rampung ing endi bisa berkembang kanthi tanpa lampiran, umpamane ing gypsum. Geode quartz kahanan kaya ngono, bathi kurang luwih bentuk, diantrekake amben kristal sing nuding ing njero.

varieties

Sanajan pirang-pirang jeneng varietal sejarah muncul saka warna mineral, skema jeneng ilmiah saiki nuduhake utamane kanggo mikrostruktur mineral. Werna minangka pengenal sekunder kanggo mineral kriptokrasia, sanajan minangka pengenal utama kanggo varieti macrocrystalline.

Quartz gula ing Fluorite saka Madagascar


Tuku kwarsa alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!