Lapis lazuli

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Lapis lazuli

Tuku lapis lazuli ing toko kita

Lapis lazuli tegese Komponen mineral sing paling penting yaiku lazurite, mineral silikat feldspathoid. Uga ngemot kalsit, sodalit, lan pirit. Sawetara conto ngemot augite, diopside, enstatite, mica, hauynite, hornblende, nosan, lan geyerite lollingite kaya belerang. Lapis lázuli biasane kedadeyan ing marmer kristal minangka asil saka metamorfisme kontak. Ora bakal bingung karo lazulit.

Werna

Werna werna biru sing kuat amarga anané anion radikal trisulfur ing kristal. Eksitasi elektronik saka siji elektron saka orbital molekuler sing diisi ganda sing paling dhuwur menyang orbit sing paling sibuk

sumber

Kita temokake Lapis lazuli ing watu gamping ing Kali Kokcha. Lembah provinsi Badakhshan ing sisih wétan Afghanistan. Papan setoran tambang Sar-e-Sang mbukak luwih saka 6,000 taun. Afghanistan minangka sumber lapis kanggo wong Mesir kuno. Lan peradaban Mesopotamia, uga Yunani lan Romawi mengko. Wong Mesir kuno entuk bahan kasebut liwat perdagangan saka Afghanistan karo wong Arya. Sajrone puncak peradaban Lembah Indus udakara taun 2000 SM. Jajahan Harappan (Shortugai) madeg ing cedhak ranjau lapis.

Miturut mineralogis saka Sorbonne, Pierre Bariand. Mimpin makarya kanggo sumber ing jaman saiki. Lan kanggo referensi ing Treasure Biru Afghanistan: Lapis lazulit (2011) dening Lailee McNair Bakhtiar. Iki ditemokake ing "guwa-guwa", dudu ing "tambang" tradisional. Lan watu kasebut asale saka sumber utama Pegunungan Kush Hindhu. Ing Lembah Kali Kochka ing Afghanistan.
Saliyane ing deposito Afghan, kita nemokake lapis ing Andes. Cedhak Ovalle, Chili, lan kulon Lake Baikal ing Siberia, Rusia, ing Tultui Lazurite. Jumlah cilik uga ana ing Angola, Argentina, Burma, Pakistan, Kanada, Italia, India, lan ing Amerika Serikat ing California lan Colorado.

Migunakake lan substitusi

Ora bakal bingung karo lazulit, lapis mbutuhake polesan sing apik banget. Kita bisa nggunakake perhiasan kasebut, uga ukiran, kothak, mozaik, ornamen, patung cilik, lan vas. Sajrone Renaissance, Lapis digiling lan diproses kanggo nggawe pigmen dadi ultramarine. Kanggo digunakake ing fresko lan lukisan minyak. Panggunaan minangka pigmen ing cat minyak umume rampung ing wiwitan abad kaping 19. Nalika kasedhiya macem-macem tiron sing padha karo kimia.

Lapis lazuli tegese

Bagian ing ngisor iki minangka ilmu pengetahuan ilmiah lan adhedhasar kapercayan budaya.

Salah sawijining watu sing paling akeh digoleki wiwit sejarah manungsa diwiwiti. Biru langit sing jero lan jero tetep dadi simbol royalti lan kaurmatan, dewa lan kekuwatan, roh lan sesanti. Iki minangka simbol kawicaksanan lan bebener sing universal.

FAQ

Apa arti spiritual lapis lazuli?

Umume wong Sumeria percaya manawa roh dewa-dewa kasebut ana ing sajroning watu kasebut, dene wong Mesir kuno ndeleng minangka simbol langit wengi. Wiwit jaman wiwitan, lapis lazulit digandhengake karo kekuwatan lan keberanian, royalti lan kawicaksanan, akal lan bebener.

Apa sifat penyembuhan lapis lazuli?

Watu kasebut ningkatake sistem kekebalan awak, ngresiki getih, nyuda tekanan getih, adhem lan adhem sing nyenengake. Iki nyuda insomnia lan vertigo, lan ngatasi depresi.

Cakra apa lapis lazuli?

Lapis Lazuli minangka watu kawicaksanan lan cocog kanggo Cakra Mripat Katelu. Cakra Tenggorokan iku swarane awak. Yen diblokir utawa ora seimbang, bisa nyebabake kesehatan Cakra liyane.

Pira regane lapis lazuli?

Iki dudu watu larang, nanging materi sing apik banget isih langka. Nilai sing luwih murah bisa didol kurang saka $ 1 saben karat, dene bahan sing paling dhuwur bisa uga udakara $ 100-150 / ct. utawa liyane ing toko.

Sapa sing kudu nganggo lapis lazuli?

Katresnan lan Hubungan. Nalika nerangake katresnan lan sesambetan, watu permata biasane dadi sahabat wanita. Nggawe energi kebijaksanaan, katresnan, lan marasake emosi kanggo wong sing nganggo utawa njaga awake tetep cedhak karo awake.

Kepiye kekuwatan lapis lazuli?

Ing babagan penyembuhan mental lan kekuwatan emosional, watu kasebut nggawa energi positif lan bisa nguatake pikiran, ngewangi panganggo kanggo ngatasi masalah sing ana gandhengane karo trauma, depresi utawa kasusahan. Bisa mbantu para panganggo supaya bisa mbuwang pikirane, mikir kanthi luwih jelas lan ngasilake pangarep-arep lan keberanian batin.

Apa lapis lazuli kudu diresiki?

Reresiki kristal sampeyan kanthi nahan ing sangisore banyu anget. Amarga cukup empuk, mula ora direndhem ing banyu nganti suwe. Sawise diresiki, garing watu kasebut kanthi cepet lan sak tenane.

Lapis lazuli


Tuku lapis lazuli ing toko kita

Kita nggawe perhiasan khusus karo Lapis lazuli minangka cincin, anting-anting, gelang, kalung utawa liontin.

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!