Dasamuka herkimer

mirah dheweke

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Dasamuka herkimer

Tuku batu permata alami ing toko kita


Perhiasan gelang herkimer minangka kristal kuarsa sing ditemtokke ing jero klawan dolostone ing sekitar Herkimer County, New York lan Lembah Sungai Mohawk. "Intan" ing jenenge amarga kejujuran lan kristal alam - kristal nduweni titik pisah ganda lan total wajah 18, enem ing saben titik, enem ing tengah. Amarga situs panemon pisanan ana ing desa Middleville lan ing kutha Little Falls, kristal kasebut uga dikenal minangka intan Middleville utawa berlian Little Falls.

Perhiasan gelang Herkimer banjur diakoni sacara wiyar sawisé wong sing manggon ing kono nemoni akeh dolanan nalika dolanan ing Mohawk River Valley ing pungkasan abad 18. Ahli geologi nemokake dolostone sing wis ana ing Herkimer County lan ngetokake pertambangan ing kono, mimpin menyang moniker miring Herkimer. Kristal kuarza dobel titik bisa ditemokake ing situs ing saindenging jagad, nanging mung sing ditambang ing Herkimer County bisa diwenehi jeneng iki.

Proses pambentukan

Sajarah geologi kristal kasebut wiwit kira-kira 500 yuta taun kepungkur ing segara cethek sing nampa sedimen saka Pagunungan Adirondack kuno ing sisih lor. Sedimen sedimen kalsium lan magnesium karbonat diakumulasi lan dibentuk kanggo mbentuk pondhok dolostone sing dituduhake minangka Little Falls Dolostone. Nalika dikubur, rongga kasebut kawangun dening banyu sing ngandhut asam ngandhut vaksin ing kono kristal kuarsa dibentuk. Nalika unit dolostone iku Kambrian nalika umur kuarsa ing kandhutan diinterpretasikake ing Periode Carboniferous. Wiwit organik, silikon dioksida lan pirit, wesi sulfida, saiki minangka unsur cilik saka watu digawe saka dolomit lan kalsit. Minangka sedimen ngubengi watu lan temperaturé wungu, kristal tansaya amba ing rongga banget, lan gawé kristal kuarsa kejelasan sing luar biasa. Ancaman bisa ditemokake ing kristal-kristal kasebut sing menehi pitunjuk kanggo asal-usul berlian Herkimer. Ditemokake ing inklusi yaiku padatan, cairan, banyu asin utawa petroleum, gas, sing paling kerep dioksida, inklusi loro lan telung fase, lan kristal uniaxial negatif. Anthraconite minangka gabungan sing paling umum.

Dasamuka Herkimer, saka Afghanistan


Tuku batu permata alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!