Moonstone lintang ireng

moonstone lintang ireng

Informasi Gemstone

Gemstone Description

Moonstone lintang ireng

Makna lan sifat moonstone lintang ireng

Tuku moonstone lintang ireng alam ing toko kita


Moonstone lintang ireng minangka silikat aluminium silikat natrium kanthi formula kimia (Na, K) AlSi3O8 lan kalebu ing klompok feldspar.

Jeneng kasebut asalé saka efek visual, utawa cahya, amarga difraksi cahya ing struktur mikro sing kasusun saka lapisan feldspar biasa (lamellae).

We digunakake moonstone ing perhiasan kanggo millennia, kalebu peradaban kuno. Bangsa Romawi ngraosake permata iki, amarga dheweke percaya yen lair saka sinar Bulan sing solidified. Loro lan Yunani duwe hubungane karo bulan batin karo dewa-dewa mbulan. Ing sejarah sing luwih anyar. Dadi populer nalika jaman Art Nouveau. Tukang emas Prancis René Lalique lan uga akeh liyane nggawe perhiasan sing akeh nggunakake watu iki.

Batu bathi sing paling umum yaiku adularia mineral, dijenengi situs pertambangan ing cedhak Mt. Adular ing Swiss, saiki kutha St Gotthard. The plagioclase feldspar oligoclase uga ngasilake spesimen watu. Punika feldspar kanthi skiller mutiara lan opalescent. Jeneng alternatif yaiku hecatolite.

Orthoclase lan albite

Moonstone lintang ireng kasusun saka rong spesies feldspar, orthoclase lan albite. Rong spesies kasebut diintervensi. Banjur, kaya mineral sing mentas kawangun, kakehan orthoclase lan albite misahake dadi tumpukan lapisan.

Adulares

Adularescence minangka fénoména warna biru sing nggambar ing permukaan cabochon kubah moonstone lintang ireng. Fenomena shimmer asalé saka interaksi cahya kanthi lapisan kristal "albite" sing sithik ing moonstones. Nalika kekandelan lapisan kristal cilik kasebut nemtokake kualitas shimmer biru. Mula, luwih tipis lapisane, luwih becik lampu kilat biru. Iki biasane ditampilake minangka efek cahya sing akeh banget.

celengan

Celengan moonstone celengan ing Armenia (umume saka Lake Sevan), uga Australia, Pegunungan Alpen Austria, Meksiko, Madagascar, Myanmar, Norwegia, Polandia, India, Sri Lanka lan Amerika Serikat.

Salajengipun, moonstone minangka Batu Permata Negara Florida (USA). Iki ditunjuk kaya ing taun 1970 kanggo mengeti pendaratan Bulan, sing diwiwiti saka Kennedy Space Center. Sanajan kasebut minangka Batu Permata Negara Florida, kedadeyan kasebut ora alami ing negara kasebut.

Feldspars

Feldspars minangka klompok mineral tectosilicate sing mbentuk rock sing udakara udakara 41% saka kulit bawana Bumi kanthi bobot.

Iki bakal ngristalisasikake saka magma minangka pembuluh ing batuan beku lan extrusive lan uga ana ing pirang-pirang jinis batu metamorf.

Makna lan sifat moonstone lintang ireng

Bagian ing ngisor iki minangka ilmu pengetahuan ilmiah lan adhedhasar kapercayan budaya.

Watu kasebut nduweni energi sing kuat kanggo mbantu sampeyan nyambung karo kewanitaan ilahi sajrone tapa. Kaya kristal moonstone pelangi sing apik, dheweke resonate ing cakra paling dhuwur, sing bisa mbantu ngembangake hadiah psikis. Getaran kasebut efektif ing cakra sakral utawa pusar kanggo mbantu munculé ide-ide anyar lan anyar.


Tuku moonstone lintang ireng alam ing toko kita

FAQ

Apa labradorite padha karo moonstone ireng?

Labradorite diklasifikasikake minangka plagioclase lan calcium sodium feldspar. Moonstone minangka orthoclase lan "feldspar natrium kalium. Pramila moonstone lan labradorite minangka watu sadulur. dheweke ana ing kulawarga sing padha nanging kanthi gemologis beda-beda.

Apa moonstone ireng langka?

Iku arang banget amarga kepiye nggawe lan ing endi sampeyan bisa nemokake. Batu rembulan ireng iku paling langka ing kabeh watu rembulan kayata moonstone pelangi lan moonstone putih.

Kepiye sampeyan ngerti manawa moonstone bintang ireng nyata?

Becike, kudune biru. Kilauan kasebut kudu katon ing cahya ing sisih ndhuwur cabochon, lan kudu gampang dideleng saka sudhut sing bisa dideleng.

kesalahan: Content dilindhungi !!