Mutiara

Mutiara Japanese

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Mutiara

Tuku batu permata alami ing toko kita


Mutiara kultur asal Jepang, sing dikenal minangka mutiara meya, diprodhuksi dening spesies mutiara mutiara cilik, Pinctada fucata martensii, sing ora luwih gedhé tinimbang 6 nganti ukuran 8 cm, saéngga mutiara akoya sing luwih gedhé tinimbang diameter 10 mm arang banget lan banget diregani. Saiki, moluska hibrida digunakake ing Jepang lan Cina ing produksi mutiara akoya.

Dina iki, mutiara budayane ing pasar bisa dipérang dadi rong kategori. Kategori pisanan kalebu mutiara kultur lebur, kalebu Akoya, Laut Kidul, lan Tahiti. Mutiara-mutiara iki gonad thukul, lan biasane siji-sijine mutiara ditanakake ing wektu. Iki mbatesi jumlah mutiara ing wektu panen. Mutiara biasane dipanen sawise setahun kanggo akuya, 2 nganti 4 taun kanggo Tahiti lan Laut Kidul, lan 2-7 taun kanggo banyu tawar. Proses perliculture iki pisanan dikembangake dening ahli biologi Inggris William Saville-Kent sing ngliwati informasi bebarengan karo Tatsuhei Mise lan Tokichi Nishikawa saka Jepang. Kategori kapindho kalebu mutiara katurunan banyu tawar sing ora ana lebet, kaya Biwa utawa mutiara Cina. Nalika lagi tuwuh ing mantel, ing ngendi saben sayap nganti 25 grafts bisa ditanem, mutiara kasebut luwih kerep lan sabeneré ngalami pasar. Dandan kualitas sing nyenengake wis dumadi ing sepuluh taun kepungkur nalika keramik bubuk beras murni dibandhingake karo mutiara babak cedhak saiki. Ing rong taun pungkasan, manik-manik mutiara sing gedhé sing cedhak karo sampurna nganti diameter 15mm wis diproduksi kanthi metalik luster.

Manuk inti ing sajroning mutiara kultur sing dienggo manéka umum yaiku bal sing dipoles saka cangkang kerang banyu tawar. Bebarengan karo sepotong lapisan mantel cilik saka moluska liyane, cangkang donor, minangka katalis kanggo kantong mutiara, ditindakake kanthi cara operasi ing gonad, organ reproduksi, moluska garam. Ing perliculture banyu tawar, mung sapérangan tisu sing dipigunakaké ing pirang-pirang kasus, lan dilebokaké jroning mantel daging sing ana ing kerang inang. Segara Kidul lan Tahiti mutiara tiram, uga dikenal minangka Pinctada maxima lan Pinctada margaritifera, sing tetep urip ing médhia kanggo mbusak mutiara sing wis rampung, asring ditemokake nganggo manik-manik sing luwih anyar minangka bagéan saka prosès sing padha lan banjur bali menyang banyu kanggo liyane 2 kanggo 3 taun wutah.

Mutiara Akoya


Tuku batu permata alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!