Onyx

Informasi Gemstone

tags

Gemstone Description

0 enggo bareng

Onyx

Tuku onyx alami ing toko kita


Watu Onyx minangka macem-macem chalcedony. Agate lan onyx kaloro macem-macem chalcedony berlapis sing beda-beda mung ing bentuk pita: agate duwe band sudhut mlengkung lan onyx duwe pita paralel. Werna pita kasebut kalebu warna putih nganti meh kabeh warna, ngirit sawetara warna, kayata ungu utawa biru. Biasane, sawetara spesimen warna onyx ngemot pita ireng lan / utawa putih.

Dumunung liwat Latin, saka ejaan sing padha, saka basa Yunani sing tegesé "cakar" utawa "kuku". Karo werna nada daging, onyx bisa diarani kaya kuku. Tembung Inggris "kuku" iku cognate karo tembung Yunani.

varieties

Watu Onyx dibentuk band chalcedony kanthi warna ganti. Yaiku kriptocrystalline, kalebu intergrowths mineral silika quartz lan moganite. Bande padha karo siji liyane, beda karo banding sing luwih huru-hara sing asring dumadi ing agate.

Sardonyx minangka varian kang band colored ana sard, warna abang, tinimbang ireng. Uga ana macem-macem sing paling misuwur nanging ora kaya umum onyx karo band berwarna. Pangobatan artifisial wis digunakake wiwit jaman kuna kanggo ngasilake werna ireng ing ireng onyx lan pethak lan kuning ing sardonyx. Paling chalcedoni ing pasar kanthi werna artificially.

Imitasi lan perawatan

Jeneng iki uga wis umum dipigunakaké uga kanggo label bahan bunder liyané, kayata kalsit banded ditemokake ing Meksiko, India, lan panggonan liyane, lan asring diukir, dipoles lan didol. Bahan iki luwih alus tinimbang chalcedoni sing bener, lan luwih gampang disedhiyakake. Mayoritas barang ukir sing didol minangka chalcedony saiki minangka bahan karbonat.

Jenis-jenis onyx buatan uga wis diprodhuksi saka chalcedony umum lan agata kosong. Ahli alami abad ke-17 Pliny the Elder menjelaskan teknik-teknik ini digunakake ing jaman Romawi. Perawatan kanggo mrodhuksi warna ireng lan werna liyane kalebu kaldu utawa kloritoni sing nggodhog ing larutan gula, banjur ditambani asam sulfat utawa hidroklorat kanggo gula karbonat sing diserap ing lapisan ndhuwur watu. Techniques iki isih digunakake, uga perawatan dyeing liyane, lan sing paling diarani ireng onyx sing didol kanthi artificially. Saliyane pangobatan pewarna, pemanasan lan perawatan karo asam nitrat wis digunakake kanggo nglarasake utawa ngilangake warna sing ora disenengi.

Makna Onyx

Bagian ing ngisor iki minangka ilmu pengetahuan ilmiah lan adhedhasar kapercayan budaya.

Romawi kuno ngetop perang mawa ngusir sardonix sing diukir karo Mars, dewa perang. Iki diyakini nyiptakake keberanian ing perang. Ing Renaissance Eropa, ngagem sardonyx dipercaya menehi eloquence. A yakin Persia tradisional sing mbantu karo epilepsi. Sardonyx sacara tradisional digunakake dening bidan Inggris supaya nyenengake rasa nglairake bayi kanthi nyedhiyakake antarane dodo ibu.

Onyx


Tuku onyx alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!