Kuarsa Gilalite

quartz gilalite

Informasi Gemstone

Gemstone Description

Kuarsa Gilalite

Tuku kuarza gilalite alami ing toko kita


Kuarsa Gilalite asring diarani medar quartz utawa kuar Paraiba amarga warna inpormasi lan uga dadi wilayah ing Brasil sing ditambang

Gilalite

Gilalite minangka mineral silikat tembaga kanthi komposisi kimia saka Cu5Si6O17 · 7.

Mlaku minangka fase metamorfik retrograde ing simpenan skarn-silikon lan sulam sulfida. Iki dumadi minangka isi fraktur lan kenaikan sing ana gandhengane karo kristal diopside. Umume ditemokake ing bentuk spherules saka serat radial.

Kaping pisanan diterangake kanggo kedadeyan ing tambang tembaga porphyry Natal ing Gila County, Arizona ing taun 1980 bebarengan karo apachite mineral. Asal jeneng kasebut saka lokalitas kasebut. Iki uga wis dilaporake saka Distrik Goodsprings, Clark County, Nevada; Juazeiro do Norte, Negara Ceara, Brasil lan wilayah slag ing Distrik Lavrion, Attica, Yunani.

Kwarsa

Kuarsa minangka mineral mineral sing keras lan kasusun saka atom silikon lan oksigen. Atom digandhengake ing kerangka kerja terus-terusan saka SiO4 silikon-oksigen tetrahedra, kanthi saben oksigen dituduhake ing antarane rong tetrahedra, menehi formula kimia umume SiO2. Kuarsa minangka mineral kapindho sing paling akeh ing kerak bumi, ing mburi feldspar.

Kuarsa ana rong bentuk, yaiku quartz normal, lan suhu suhu β-quartz, loro saka chiral. Transformasi saka α-quartz dadi β-quartz dumadi kanthi tiba ing suhu 573 ° C. Amarga transformasi kasebut disertai owah-owahan volume sing signifikan, bisa gampang nuwuhake fraktur keramik utawa bathi sing ngliwati ambang suhu iki.

Ana macem-macem jinis kwarsa, ana sawetara batu permata semi-larang regane. Wiwit jaman kuna, macem-macem jinis kwarsa minangka mineral sing paling umum digunakake kanggo nggawe perhiasan lan ukiran hardstone, utamane ing Eurasia.

Kuarsa Gilalite


Tuku kuarza gilalite alami ing toko kita

kesalahan: Content dilindhungi !!