Kuarsa Gilalite

quartz gilalite

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Kuarsa Gilalite

Kuarsa Gilalite asring diarani medar quartz utawa kuar Paraiba amarga warna inpormasi lan uga dadi wilayah ing Brasil sing ditambang

Gilalite

Gilalite minangka mineral silikat tembaga kanthi komposisi kimia saka Cu5Si6O17 · 7.

Mlaku minangka fase metamorfik retrograde ing simpenan skarn-silikon lan sulam sulfida. Iki dumadi minangka isi fraktur lan kenaikan sing ana gandhengane karo kristal diopside. Umume ditemokake ing bentuk spherules saka serat radial.

Kaping pisanan diterangake kanggo kedadeyan ing tambang tembaga porphyry Natal ing Gila County, Arizona ing taun 1980 bebarengan karo apachite mineral. Asal jeneng kasebut saka lokalitas kasebut. Iki uga wis dilaporake saka Distrik Goodsprings, Clark County, Nevada; Juazeiro do Norte, Negara Ceara, Brasil lan wilayah slag ing Distrik Lavrion, Attica, Yunani.

Kwarsa

Quartz minangka mineral kristal sing angel, lan kasusun saka atom silikon lan oksigen. Atom-atom kasebut dihubungake ing kerangka terus saka SiO4 silikon-tetrahedra oksigen, kanthi saben oksigen dituduhake antarane rong tetrahedra, menehi rumus kimia saka SiO2. Quartz minangka mineral paling akeh kaloro ing kulit bawana bumi, sawise feldspar.

Kuarsa ana rong bentuk, yaiku quartz normal, lan suhu suhu β-quartz, loro saka chiral. Transformasi saka α-quartz dadi β-quartz dumadi kanthi tiba ing suhu 573 ° C. Amarga transformasi kasebut disertai owah-owahan volume sing signifikan, bisa gampang nuwuhake fraktur keramik utawa bathi sing ngliwati ambang suhu iki.

Ana macem-macem jinis kwarsa, ana sawetara batu permata semi-larang regane. Wiwit jaman kuna, macem-macem jinis kwarsa minangka mineral sing paling umum digunakake kanggo nggawe perhiasan lan ukiran hardstone, utamane ing Eurasia.

Kuarsa Gilalite

tuku kwartal gilalite alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!