Kuarsa nganggo marcasite

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Kuarsa nganggo marcasite

Tuku kuarsa asli karo marcasite ing toko kita


Quartz karo marcasite yaiku permata langka. Marcasite lan kuarsa biasane ditemokake kanthi kapisah, nanging arang banget bebarengan.

Marcasite

Marcasite mineral, sing asring diarani pyrite wesi putih, yaiku wesi sulfida (FeS2) kanthi struktur kristal orthorhombik. Benten sacara fisik lan kristal beda saka pyrite, yaiku wesi sulfida kanthi struktur kristal kubik. Kaloro struktur kasebut padha-padha ngemot ion disulfida S22− sing jarak cendhak iketan antarane atom walirang. Struktur beda-beda babagan cara di-anion iki disusun sak kutha Fe2 +. Marcasite luwih entheng lan luwih rapet tinimbang pyrite. Spesialisasi marcasite asring remuk lan mecah amarga struktur kristal sing ora stabil.

Ing papan sing seger, warna kuning pucet nganti putih lan nduweni kethokan logam sing cerah. Nulis iki dadi warna kuning utawa coklat lan menehi corak ireng. Iki minangka bahan sing rapuh lan ora bisa digores nganggo piso. Kristal tipis, rata, tanpa ukuran, yen digabung dadi klompok, diarani cockscombs.

Kwarsa

Kwarsa yaiku mineral kristal sing atos lan kasusun saka atom silikon lan oksigen. Atom-atom kasebut dihubungake ing kerangka terus sela tetrahedra oksigen silikon SiO4, kanthi saben oksigen dituduhake ing antarane rong tetrahedra, menehi rumus kimia saka SiO2. Quartz minangka mineral paling akeh kaloro ing kulit bawana bumi, sawise feldspar.

Ana macem-macem jinis kwarsa, ana sawetara batu permata semi-larang regane. Wiwit jaman kuna, macem-macem jinis kwarsa minangka mineral sing paling umum digunakake kanggo nggawe perhiasan lan ukiran hardstone, utamane ing Eurasia.

Kuarsa kanthi makna marsita

Bagian ing ngisor iki minangka ilmu pengetahuan ilmiah lan adhedhasar kapercayan budaya.

  • Perlindhungan saka tenogo negatif.
  • Mbantu mlebu atine.
  • Mesthekake rasa seneng ing kulawarga.
  • Nggayuh kekuwatan serbaguna saka kuarsa.
  • Ningkatake energi sing positif.
  • Ningkatake rasa hormat lan percaya diri ing wanita.
  • Apik kanggo nambah kreatifitas.
  • Ningkatake kemampuan ngerteni prekara.
  • Apik kanggo kekuwatan mental.

Kuarsa nganggo marcasite

Kuarsa nganggo Marcasite / Mikroskop x 10

Tuku kuarsa asli karo marcasite ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!