Kuarza sintetik

quartz sintetik

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Kuarza sintetik

Tuku batu permata alami ing toko kita


Ora kabeh jinis kwarsa alami kedadeyan. Amarga kristal alami asring kembar, kuarza sintetik diprodhuksi kanggo digunakake ing industri. Kristal sing gedhe, sampurna, tunggal disintesis ing autoclave liwat proses hidrolisis

Kuarter hidrolisis

Kuarza sintetik kalebu macem-macem teknik bahan kristal saka solusi banyu suhu kanthi suhu wap sing dhuwur, uga diarani metode hydrothermal, hydrothermal asale saka geologis. Geokimia lan mineralogis sinau babagan equilibria kuartal hydrothermal wiwit wiwitan abad kaping rong puloh.

Sintésis hidrologis

Sintesis hidroterma bisa ditetepake minangka cara sintesis kristal tunggal sing gumantung saka kelarutan mineral ing banyu panas ing tekanan tinggi. Pertumbuhan kristal kuarza ditindakake ing apparatus sing kalebu prau tekanan baja sing diarani autoclave, ing endi nutrisi diwenehake karo banyu. Kecerakan suhu dijaga antara ujung-ujung kamar pertumbuhan. Ing mburi sing luwih panas larut nutrisi larut, nalika ing mburi sing adhem bakal disimpen ing kristal wiji, ngembang kristal sing dikarepake.

Keuntungan saka metode quartz hidrolisis sintetik

Keuntungan saka metode hidrotermal ing jinis kristal liyane kalebu kemampuan kanggo nggawe fase kristal sing ora stabil ing titik leleh. Kajaba iku, bahan-bahan sing nduwe tekanan beluk sing cedhak karo titik leleh bisa ditanam kanthi metode hidrotermal. Cara kasebut uga cocog kanggo tuwuhane kuarsa kristal kualitas apik nalika njaga kontrol marang komposisi kasebut. Kekurangan metode kasebut kalebu kabutuhan autoclaves sing larang, lan kekirangan saka mirsani kristal nalika tuwuh yen tabung baja digunakake. Ana autokla sing digawe saka kaca kanthi tembok tebal, sing bisa digunakake nganti bar 300 ° C lan 10.

  • MINERAL: Mineral oksida
  • KIMIA: SiO2
  • WARNA: Ora warna tanpa warna nganti ireng
  • INDEKS REFRACTIVE: 1.54 to 1.55
  • BIREFRINGENCE: + 0.009
  • GRAVITI khusus: 2.59-2.65
  • MOHS HARDNESS: 7

Sajarah kuartetik sintetik

Laporan pertama pertumbuhan kristal hidrolisis yaiku dening geologi Jerman Karl Emil von Schafhäutl (1803-1890) ing 1845 dheweke ngembangake kristal mikroskopis ing juru masak tekanan.

Kuarza sintetik


Tuku batu permata alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!