Scapolite

Informasi Gemstone

Gemstone Description

Scapolite

Watu scapolite. Permata scapolite warna kuning, tanpa warna, biru utawa ungu.

Tuku scapolite alami ing toko kita


Skapolit minangka klompok mineral silikat sing mbentuk rock kasusun saka aluminium, kalsium, lan sodium silikat karo klorin, uga karbonat lan sulfat. Kaloro anggota endhog yaiku meionit lan uga marialit. Silvialite uga dadi anggota sing misuwur ing grup kasebut.

Properties

Klompok kasebut minangka campuran isomorfus saka meionit lan uga anggota endhog marialite. Kristal tetragonal yaiku hemihedral kanthi pasuryan paralel, kaya scheelite. Lan nalika ukurane cukup gedhe. Bedane beda lan biasane duwe bentuk kolom alun. Salajengipun, sawetara cleavage sejajar karo prisma-face. Kristal biasane putih utawa uga putih greyish lan buram. Kita nemokake meionit minangka kristal kaca sing ora ana warna ing blok watu gamping ing Monte Somma, Vesuvius. Kekerasane yaiku 5 - 6. Uga gravitasi tartamtu beda-beda kanthi komposisi kimia antarane 2.7 (meionite) lan 2.5 (marialite).

Watu scapolite kuning, ora ana warna, biru utawa ungu bisa uga diowahi kanthi proses pelapukan. Kanthi pangembangan mika, uga kaolin, lsp. Amarga keluwesan kristal sing biasane. Amarga ana perubahan iki. lan uga kanggo variasi komposisi. Akeh jinis wis dibedakake karo jeneng khusus. Scapolite umume minangka mineral sing asale saka metamorf. Biasane kedadeyan ing kelereng kristal. Nanging uga karo pyroxene ing schists lan gneisses. Prisma langsing dawa dawa ana ing kelereng kristal. Salajengipun, schist ing Pyrenees dikenal minangka dipyre utawa uga couzeranite. Kristal gedhe scapolite (wernerite) umum ditemokake ing endapan apatite. Ing lingkungan Bamble cedhak Brevik ing Norwegia. Pungkasane asil saka perubahan plagioclase gabbro.

Sekawan kelompok

Miturut genesis, watu kasebut umume dadi papat klompok:

  • Limestones
    Watu gamping lan batu karang metamorf
    Minangka silikat sing sugih kalsium, mineral mineral kasebut bakal bisa ditemokake ing endi watu gamping sing murni dikristalisake kanthi kontak karo magma beku.
  • Mafic igneous rock
    Ing pirang-pirang batu igneik mafik, sapolite ngganti feldspar kanthi proses sekunder utawa metasomatik.
  • Watu Hornblende
    Werna putih sing padha dadi scapolite nalika matriks peteng nutupi kasebut minangka agregat tanduk blende ijo utawa kecoklatan.
  • Batu metamorfik karakter gneissose
    titik putih sing dadi scapolite sajrone matriks peteng sing nutupi iku minangka agregat hornblende sing ijo utawa kecoklatan.

Makna Scapolite

Bagian ing ngisor iki minangka ilmu pengetahuan ilmiah lan adhedhasar kapercayan budaya.
Scapolite minangka batu permata sing nduweni makna lan sifat kanggo ngasilake urip saben dinane. Masyarakat percaya yen duwe kekuwatan kanggo ndandani energi sing ora ana gandhengane. Sampeyan bisa dadi luwih tenang kanthi ngobati stres. Watu kasebut uga digunakake kanggo nambah kebiasaan ala. Bisa ngilangi kebiasaan beracun kayata ngrokok, judi, utawa mangan berlebihan.

FAQ

Apa sing digunakake scapolite?

Watu kasebut digunakake utamane minangka kolektor lan permata hobi, utamane ing warna kuning lan ungu. Skapolit mripat kucing uga digunakake minangka watu permata cilik lan dipotong dadi cabochon. Macem-macem neon kuning opaque sing diterangake ing ndhuwur iki sok-sok uga digunakake minangka batu permata lan umume dipotong dadi cabochon.

Endi scapolite ditemokake?

Scapolite kuning, tanpa warna, biru utawa ungu ditemokake ing wilayah marmer Mogok, Myanmar, lan kristal kuning transparan asale saka Tanzania ing Merelani Hills, Arusha; lan ing Morogoro, Uruguru.

Apa scapolite bisa dianggep panas?

Scapolite ora biasane diobati utawa ditingkatake kanthi cara apa wae, nanging sawetara watu warna lavender wis dikenal dianggep panas utawa disinari. Watu sing diobati dikenal bakal ilang amarga kena panas lan cahya.

Video skapolit


Tuku scapolite alami ing toko kita

kesalahan: Content dilindhungi !!