Spinel

spinel alami

Informasi Gemstone

tags

Gemstone Description

0 enggo bareng

Spinel alami

Tuku spinel alam ing toko kita


Spinel minangka anggota aluminium magnesium saka klompok mineral sing luwih gedhe. Nduweni formula MgAl2O4 ing sistem kristal kubik. Jeneng iki asal saka basa Latin "spina". Balas ruby ​​uga jeneng lawas kanggo macem-macem spinel mawar-tinted.

Properti spinel

Spinel crystallizes ing sistem isometrik. Wangun kristal umum yaiku octahedra, biasane kembar. Iki nduweni pangopong octahedral sing ora sempurna lan uga fraktur conchoidal. Kekerasan punika 8, gravitasi spesifikipun 3.5 dados 4.1. Manawa transparan kanggo buram karo vitreous kanggo kusut luster. Sampeyan uga ora ana warna. Nanging biasane macem-macem warna roses, aso mawar, abang, biru, ijo, kuning, coklat, ireng, utawa ungu. Ana spinel putih alami sing unik. Saiki ilang, sing katon cepet ing saiki sing saiki Sri Lanka.

Spinel abang transparan kasebut disebut spinel-rubies utawa balas rubi. Ing jaman sadurungé, sadurunge teka ilmu pengetahuan modern, spinel lan rubi padha diarani rubi. Sawise abad 18, kita nggunakake tembung ruby, kanggo macem-macem abang korundum mineral mung. Lan pungkasanipun, mangertos bentenipun ruby ​​lan spinel.

sumber

Wis suwe ditemokake ing kerikil batu-batu permata Sri Lanka. Lan uga ing limestone saka Provinsi Badakshan ing modern Afghanistan, Alqo Tajikistan lan Mogok ing Burma. Watu-watu kasebut uga ditemokake ing guwang Luc Yen, Vietnam. Mahenge lan Matombo, Tanzania. Liyane Tsavo, Kenya lan ing gravels Tunduru, Tanzania. Lan luwih saka Ilakaka, Madagaskar. Spinel minangka mineral metamorf. Lan uga minangka mineral utama ing batuan beku mafic langka. Ing watu-watu beku, magmas relatif kurang ing alkali kanggo aluminium. Lan aluminium oksida bisa dadi asam korundum. Sampeyan uga bisa gabungke karo magnesia kanggo mbentuk spinel. Mulane kita kerep ketemu karo ruby ​​bebarengan. Ana debat babagan petrogenesis watu ing batu mafic magmatic. Nanging, mesthi ana asil saka interaksi magma mafik kanthi magma utawa rock luwih berkembang.

Spinel


Pink spinel kasar saka Mogok, Myanmar

Red Spinel in marmer from Mogok, Myanmar

Tuku spinel alam ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!