Sugilite

sugilite

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Sugilite

Tuku gula asli ing toko kita


Sugilite minangka jambon siklusil wungu sing langka nganti ungu karo formula kimia Komplek KNa2 (Fe, Mn, Al) 2Li3Si12O30.

Sugarite kristal ing sistem hexagonal kanthi kristal prisma. Kristal kasebut jarang ditemokake lan bentuk kasebut biasane akeh. Nduwe kekerasan Mohs 5.5 nganti 6.5 lan gravitasi tartamtu 2.75 nganti 2.80. Biasane tembus.

Sugilite pisanan diterangake ing 1944 dening ahli kimia Jepang Ken-ichi Sugi (1901-1948) kanggo kedadeyan ing Iwagi Islet, Jepang, ing papan kasebut ditemokake ing saham introgensis aegirine syenite. Iki ditemokake ing lingkungan sing padha ing Mont Saint-Hilaire, Quebec, Kanada. Ing tambang Wessels ing Provinsi Cape Cape Afrika Kidul, sugilite ditambang saka simpenan mangan strata. Iki uga dilaporake saka Liguria lan Tuscany, Italia; New South Wales, Australia lan Madhya Pradesh, India.

Mineral saring

Mineral silikat yaiku mineral sing dadi batu sing digawe saka klompok silikat. Dheweke minangka mineral mineral paling gedhe lan paling penting lan ana kira-kira 90 persen kerak bumi.

Ing mineralogi, silika (silikon dioksida) SiO2 biasane dianggep minangka mineral silikat. Silika ditemokake ing alam minangka mineral kuarsa, lan polimorfis.

Ing Bumi, macem-macem mineral silikat dumadi ing kombinasi sing luwih akeh amarga asil saka proses sing wis digunakake lan nggarap kerak pirang-pirang yuta taun. Proses kasebut kalebu lelebon sebagean, kristalisasi, fraksi, metamorfisme, cuaca, lan diagenesis.

Bumi diatomaceous, yaiku bentuk silikon biogenik sing dideleng ing mikroskop. Wilayah sing niru ukuran kira-kira 1.13 kanthi 0.69 mm.
Organisme urip uga kontribusi ing siklus geologi iki. Contone, jinis plankton sing dikenal minangka diatoms mbangun eksoskeleton ("frustules") saka silika sing dijupuk saka banyu laut. Frustule diatoms mati minangka konstituen sedimen segara jero, lan bumi diatomaceous.

Siklikosilat

Cyclosilicates, utawa silikat cincin, duwe telu utawa luwih tetrahedra disambungake ing cincin. Formula umum yaiku (SixO3x) 2x−, ing endi siji utawa luwih atom silikon bisa diganti dening atom 4-koordinat liyane. Sililik: rasio oksigen yaiku 1: 3. Dering kaping pindho duwe formula (Si2xO5x) 2x− utawa rasio 2: 5. Klasifikasi Nickel-Strunz yaiku 09.C.

Sugilite, saka Australia


Tuku gula asli ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!