Tanzanite

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Tanzanite

Tuku tanzanite alami ing toko kita


Tanzanite iku macem-macem biru lan uga ungu saka zoisit mineral. Duwe kelompok epidote. Gemstone ditemokake dening Manuel d'Souza ing 1967. Ing Merelani Hills of Manyara Region, Tanzania Lor. Cedhak kutha Arusha lan Gunung Kilimanjaro. Satu-satunya sumber Tanzanite dadi Tanzania. Ing wilayah tambang cilik. Kira-kira 7 km dawa lan 2 km lebar. Cedhak Mirerani Hills.

Trichroism sing kuat banget katon ing Tanzanite. Iku katon biru, lan uga ungu. Burgundy gumantung ing orientasi kristal. Uga uga katon kanthi beda nalika ditonton ing kondisi cahya. Blues katon luwih jelas nalika ditrapake menyang lampu neon. Werna abu-abu katon gampang nalika ditrapake ing pijar pijar. Ing tanzanite negara sing kasar, arang ana coklat abang. Miturut perawatan panas, bisa mbusak warna coklat. Wekasanipun ndadekna ungu biru saka watu kasebut.

Tanzanite atos

tanzanite atos

Tanzanite Sajarah

Manuel d'Souza, pelukis lan partai emas prospek sing manggen ing Arusha Tanzania. Dheweke nemokake pecahan transparan kristal permata biru lan biru ing ridge cedhak Mirerani. Babagan 40 km kidul-wétan Arusha. Dheweke nganggep mineral kasebut peridot. Nanging sawise dheweke ngerti dheweke ora ngerti, dheweke nyatakake dheweke dadi dumortierite. Sakcepete sawise, Yohanes Saul weruh watu kasebut. A geologist consulting berbasis Nairobi.
Wholesaler Gemstone sing banjur ngambang aquamarine ing wilayah sekitar Gunung Kenya. Saul, sing nuli nemokake simpenan rubi misuwur ing wilayah Tsavo ing Kenya. Panjenenganipun ngilangi dumortierite lan cordierite minangka kemungkinan. Lan ngirim conto menyang bapakne. Hyman Saul, wakil presiden ing Saks Fifth Avenue ing New York.

Hyman Saul nggawa conto ing pinggir dalan. Kanggo Gemological Institute of America. Pungkasane, dheweke ngidentifikasi permata sing anyar minangka macem-macem mineral zoisit.

Identifikasi sing bener digawe dening para mineralogis ing Universitas Harvard. Uga dening Museum Inggris, lan pungkasane dening Universitas Heidelberg. Nanging wong pisanan sing entuk hak identifikasi yaiku Ian McCloud. A geologist pemerintah Tanzanian adhedhasar ing Dodoma.

Biru zoisite

Secara ilmiah disebut "biru zoisit". Batu permata iki diganti jeneng tanzanite dening Tiffany & Co. amarga padha pengin kapitalisasi ing rarity. Lan lokasi siji permata.

Saka 1967, biasane 2 yuta karat tanzanite ditambang ing Tanzania. Pamungkas, pamaréntahan Tanzanian negesake pertambangan ing 1971.

Tanzanite


Tuku tanzanite alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!