Trapiche ruby

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Trapiche ruby

Tuku rubies alami ing toko kita


Trapiche ruby ​​arupa macem-macem warna corundum gemstone, ditondoi kanthi pola radial enem-ranting spektrum cahya sing kaya cahya. Iku salah siji saka sawetara jinis trapiche utawa mineral kaya trapiche, kang uga kalebu trapiche zamrud, sapir, garnet, chiastolite lan turmalin. Jeneng kasebut asalé saka istilah trapiche Spanyol, sawijining pabrik gula, amarga wujudé pola kasebut kanggo spokes of a wheel.

Pola radial nuduhaké variasi sing cukup, lan asring nyakup struktur heksagonal ing inti. Ora ana konsensus babagan mekanisme kanthi pola kasebut, utawa kondisi sing dibutuhake.

Ruby

Gemstone karo gemstone werna-abang colored. Macem-macem corundum mineral (aluminium oksida). Liyane varieties saka permata corundum werna sapphires. Ruby minangka salah sawijining permata kardinal tradisional. Bebarengan karo amethyst, uga sapir, Jamrud, lan berlian. Tembung ruby ​​asalé saka ruber, basa Latin kanggo abang. Werna amarga unsur kromium.

Kualitas gumantung marang werna. Uga saka potongan, lan kajelasan. Sing, bebarengan karo bobot karat, mengaruhi nilainya. Werna abang sing paling terang lan paling terkenal yaiku getih abang utawa getih merpati, mrentahake premium gedhe ing rubi liyane sing padha. Sawise werna nderek kajelasan: padha karo berlian. Watu sing cetha bakal menehi dhuwit.

Ruby duwe kekerasan 9.0 ing skala Mohs saka kekerasan mineral. Antarane permata alam mung moissanite lan berlian luwih angel, kanthi inten duwe kekerasan Mohs 10.0 lan moissanite Mudhun ing endi wae ing antarane corundum lan inten kanthi atose. Corundum murni yaiku α-alumina, bentuk Al2O3 sing paling stabil, sing 3 elektron ninggalake saben ion aluminium kanggo gabung klompok octahedral biasa enem ion O2 in, ing corundum murni iki ninggalake kabeh ion aluminium kanthi konfigurasi sing stabil banget ora ana elektron sing ora dibayar utawa level energi sing durung rampung, lan kristal kasebut ora ana warna.

Trapiche ruby ​​saka Mogok, Myanmar


Tuku rubies alami ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!