Wulfenite, saka Madagaskar

Wulfenite Madagaskar

Informasi Gemstone

Gemstone Description

0 enggo bareng

Wulfenite, saka Madagaskar

video

Wulfenit minangka mineral molybdate timbal kanthi formula PbMoO4. Bisa uga ditemokake minangka kristal tabular tipis kanthi oranye-abang padhang kanggo werna kuning-oranye, kadhangkala coklat, senadyan warna kasebut bisa banget bervariasi. Ing wangun kuning, kadhangkala disebut "bijih timah kuning".

Crystallizes ing sistem tetragonal, asring kedadeyan minangka kristal pyramidal utawa tabular. Uga ana minangka massa earthy, granular. Ditemokake ing akeh panggonan, sing kagandhengake karo timbal timbal minangka mineral sekunder sing ana hubungane karo zona endapan timbal sing teroksidasi. Sampeyan uga minangka bijih sekunder molybdenum, lan ditemokake dening kolektor.

Penemuan lan kedadeyan

Wulfenite pisanan diterangake ing 1845 amarga dumadi ing Bad Bleiberg, Carinthia, Austria. Iki dijenengi kanggo Franz Xavier von Wulfen (1728-1805), sawijining mineralogis Austria.

Iki dumadi minangka mineral sekunder ing endapan plumbum hidrotermal teroksidasi. Ing kono ana cerussite, anglesite, smithsonite, hemimorf, vanadinite, pyromorphite, mimetite, descloizite, plattnerite lan macem-macem besi lan mangan oksida.

Lokasi lokal kanggo wulfenite yaiku Mine Cloud Red ing Arizona. Werna kristal jero abang lan biasane banget digawé. Lokasi Los Lamentos ing Meksiko ngasilake kristal oranye tabet banget.

Lokasi liyane yaiku Gunung Peca ing Slovenia. Kristal kuning, asring kanthi piramida lan bipyramid sing dikembangaké kanthi apik. Ing 1997, kristal kasebut digambarake ing prangko dening Post Slovenia.

Wilayah wulfenite sing luwih dikenal antara liya: Sherman Tunnel, St Peter's Dome, distrik pertambangan Tincup-Tomichi-Moncarch, tambang Pride of America lan tambang Bandora ing Colorado.

Kristal cilik uga dumadi ing Bulwell lan Kirkby ing Ashfield, Inggris. Kristal iki dumadi ing jero asfaltite galena-wulfenit-uraniferous ing batu gamping magnesium. Wulfenit sing ditemokake ing wilayah iki padha karo sifat (urutan paragenetik, perak salaka lan isi antimoni saka galenas lan ora ana pyromorphite) menyang wulfenites saka Alpen lan uga padha karo asal.

Wulfenite, saka Madagaskar

tuku alam gemstones ing toko kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!