Carane ngira nilai watu?

rega permata

Kepiye carane ngira-ngira rega watu?

Rega permata

Kajaba karo berlian, ora ana sumber rega watu sing sah ing jagad iki. Sawetara negara nyoba nemtokake aturan. Nanging aturan kasebut mung ditrapake ing saben negara kasebut. Ing negara-negara ing saindenging jagad, ora ana aturane.

Rega watu kasebut minangka asil saka kesepakatan antarane pihak sing adol lan sing tuku. Mesthi wae, ana aturan dhasar kanggo ngira-ngira regane permata, kaya ing ngisor iki.

Ngenali gemstone sampeyan

Kaping pisanan, sampeyan kudu ngenali watu panjenengan, yaiku apa kulawarga watu kasebut? Apa macem-macem watu? Apa alam utawa sintetis?
Banjur, yen ternyata watu iku alam, pitakonan sabanjure yaiku: Apa diobati utawa ora?
Yen watu sampeyan dianggep, pitakonan sabanjure yaiku: Apa perawatan ditindakake ing watu kasebut?

Iki pisanan paramèter banjur bakal ngidini kita miwiti ngramal kualitas watu kasebut.
Biasane iki jenis informasi sampeyan bakal nemokake ing kabeh sertifikat ditanggepi dening laboratorium gemological. Amarga iki informasi sing ora bisa ngenali dhewe yen sampeyan ora gemologist lan yen sampeyan ora duwe alat laboratorium gemology.

Nanging iki ora cukup kanggo ngira yen ana watu.
Sawise watu kasebut diandharake kanthi jelas, papat kritéria tambahan kudu ditetepake.

Ngenali kualitas gemstone sampeyan

Pisanan yaiku werna batu permata, kaloro yaiku kajelasan saka watu, katelu kualitas mutakhir lan watu papat bobot.
Kriteria papat iki uga dikenal ing pasar berlian, nanging sawetara wong ngerti aturan sing padha kanggo kabeh permata.

Ngenali pasar gemstone sampeyan

Nalika sampeyan nemtokake watu, ana uga titik kanggo ngenali: rega batu ing pasar, gumantung ing ngendi sampeyan dumunung ing geografi lan miturut posisi sampeyan ing pasar dagang.

Pancen, watu sing meh podho bakal kurang larang ing negara asal yen sampeyan mbandhingake rega ing negara sing dumunung ing mburi liyane ing donya.

Lan pungkasane, rega watu uga bakal beda-beda gumantung yen sampeyan tuku watu permata ing pasar grosir utawa reatail. Regane uga bakal beda-beda gumantung manawa watu kasebut wis dipasang ing permata, utawa ora.

Riset pasar

Pancen, kayadene ing kabeh sektor ékonomi, luwih-luwih intermediary antarané produser gemstone lan konsumen, sing luwih dhuwur beda rega.

Ora ana perbaikan cepet. Yen sampeyan pengin ngira-ngira rega watu, sampeyan kudu sinau ing pasar kanthi ketemu pemasok watu permata ing papan sampeyan, mula, kanthi mbandhingake regane, sampeyan bakal duwe ide sing angel rega watu permata sing ditrapake ing wilayah geografis iki, ing wektu sing tepat iki.

Pakaryan tetep amarga rega bisa diganti kanthi cepet.

Yen sampeyan kasengsem ing topik iki, pengin pindhah saka teori menyang praktik, mula, kita menehi kursus gemology.