Carane ngira nilai watu?

0 enggo bareng

Carane ngira nilai watu?

Kanthi kajaba berlian, ora ana sumber sing sah saka harga gemstones ing donya. Sawetara negara nyoba nyetel aturan. Nanging aturan kasebut mung sah ing saben negara kasebut. Ing sapérangan negara ing donya, ora ana aturan.

Rega saka watu iku mung minangka hasil persetujuan antarane panuku lan panuku. Mesthi, ana aturan dhasar kanggo ngitung nilai-nilai gemstones, sing njlèntrèhaké ing ngisor iki.

Ngenali gemstone sampeyan

Kaping pisanan, sampeyan kudu ngenali watu panjenengan, yaiku apa kulawarga watu kasebut? Apa macem-macem watu? Apa alam utawa sintetis?
Banjur, yen ternyata watu iku alam, pitakonan sabanjure yaiku: Apa diobati utawa ora?
Yen watu sampeyan dianggep, pitakonan sabanjure yaiku: Apa perawatan ditindakake ing watu kasebut?

Iki paramèter pisanan bakal ngidini kita wiwit ngira kualitas watu kasebut.
Biasane iki jenis informasi sampeyan bakal nemokake ing kabeh sertifikat ditanggepi dening laboratorium gemological. Amarga iki informasi sing ora bisa ngenali dhewe yen sampeyan ora gemologist lan yen sampeyan ora duwe alat laboratorium gemology.

Nanging iki ora cukup kanggo ngira yen ana watu.
Sawise watu kasebut diandharake kanthi jelas, papat kritéria tambahan kudu ditetepake.

Ngenali kualitas gemstone sampeyan

Pisanan yaiku werna batu permata, kaloro yaiku kajelasan saka watu, katelu kualitas mutakhir lan watu papat bobot.
Kriteria papat iki uga dikenal ing pasar berlian, nanging sawetara wong ngerti aturan sing padha kanggo kabeh permata.

Ngenali pasar gemstone sampeyan

Nalika sampeyan nemtokake watu, ana uga titik kanggo ngenali: rega batu ing pasar, gumantung ing ngendi sampeyan dumunung ing geografi lan miturut posisi sampeyan ing pasar dagang.
Pancen, watu sing meh podho bakal kurang larang ing negara asal yen sampeyan mbandhingake rega ing negara sing dumunung ing mburi liyane ing donya.
Lan pungkasanipun, rega uga beda-beda gumantung manawa sampeyan tuku gemstones ing pasar grosir utawa reatail. Rega uga beda-beda gumantung manawa watu wis dipasang ing permata, utawa ora.

Riset pasar

Pancen, kayadene ing kabeh sektor ékonomi, luwih-luwih intermediary antarané produser gemstone lan konsumen, sing luwih dhuwur beda rega.
Ora ana fix cepet. Yen sampeyan pengin ngetungake rega saka watu, sampeyan kudu nindakake studi pasar kanggo dhewe kanthi nemoni supplier batu permata ing panggonan sampeyan, lan supaya, kanthi mbandhingake harga, sampeyan bakal duwe gagasan kasar rega gemstones sing ditrapake ing wilayah geografis iki, ing wektu iki tepat.
Iku proyek permanen amarga rega bisa diganti kanthi cepet.

Yen sampeyan kepilih ing topik iki, pengin pindhah saka teori menyang praktik, kita offer kursus gemology.

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!