Apa kristal penyembuhan bisa ditindakake?

Apa kristal penyembuhan bisa ditindakake?

Yen sampeyan ana ing jagad obat alternatif, sampeyan bisa uga wis krungu babagan kristal. Jeneng sing diwenehake kanggo sawetara mineral, minangka kuarsa, utawa amber. Masyarakat percaya marang sipat kesehatan sing nguntungake.

Nyekel kristal utawa nyelehake ing awak sampeyan dianggep bisa nambani fisik, emosi lan spiritual. Kristal mesthine nindakake iki kanthi interaksi positif karo lapangan energi awak, utawa cakra. Nalika sawetara kristal mestine bisa ngatasi stres, liyane uga nambah konsentrasi utawa kreatifitas.

Ing mripat kang katon

Ora kaget, peneliti wis nindakake sawetara panelitian konvensional babagan kristal. Nanging siji, sing ditindakake ing taun 2001, nyimpulake manawa kekuwatan mineral kasebut ana "ing mripat sing ndeleng."

Ing Kongres Psikologi Eropa ing Roma, wong 80 ngisi kuesioner sing dirancang kanggo ngukur tingkat kepercayaan ing fenomena paranormal. Mengko, tim panaliti nyuwun kabeh wong tapa limang menit. Nalika nyekeli salah siji kristal kuarsa nyata utawa kristal palsu digawe saka kaca.

Paranormal-yakin

Sawise iku, para peserta mangsuli pitakon babagan sensasi sing dirasakake nalika tapa karo kristal. Kristal sing asli lan palsu uga ngasilake sensasi sing padha. Lan wong sing tes kuesioner kapercayan paranormal akeh sing ngalami sensasi luwih gedhe tinimbang sing moyoki paranormal.

"Kita nemokake manawa akeh wong sing ngaku bisa ngrasakake sensasi aneh. Nalika nyekel kristal, kayata tingling, panas lan geter. Yen kita wis ngandhani sadurunge manawa iki kedadeyan, "ujare Christopher French, profesor psikologi ing Goldsmiths, Universitas London. "Kanthi tembung liyane, efek sing dilaporake minangka asil saka kekuwatan saran, dudu kekuwatan kristal."

Akeh riset nuduhake pengaruh kuat efek plasebo. Yen wong percaya yen perawatan bakal nggawe dheweke luwih apik. Akeh wong sing rumangsa luwih apik sawise nambani perawatan. Sanajan para ilmuwan mbuktekake manawa terapi ora ana gandhengane.

Sifat kesehatan mistik

Pengambilan kasebut minangka sing sampeyan ngarepake ilmuwan. Lan ya, meh mesthi akurat yen kristal ora duwe sifat kesehatan mistis sing diwenehake dening pangguna.

Nanging pikirane manungsa minangka prekara sing kuat, lan luwih angel ujar manawa kristal ora bisa digunakake, yen sampeyan nemtokake "kerja" minangka mupangate mupangat.

"Aku mikir manawa pemahaman masyarakat umum lan medis babagan plasebo minangka perkara sing salah utawa apus-apus," ujare Ted Kaptchuk, profesor kedokteran ing Harvard Medical School. Nanging riset Kaptchuk babagan plasebo nuduhake manawa tumindak terapeutik bisa "asli" lan "kuat". Nalika dheweke durung sinau kristal, lan ora bakal menehi komentar babagan legitimasi utawa hubungane karo obat alternatif. Kaptchuk nulis manawa efek plasebo internal bisa dianggep minangka aspek khasiat sing beda, lan mupangat sing diasilake plasebo kudu dipromosekake, ora dibubarake.

Riset Dokter

Akeh dokter sing percaya marang kekuwatan plasebo. Panaliten BMJ 2008 nemokake yen kira-kira setengah saka dokter sing disurvei nglaporake nggunakake perawatan plasebo kanggo mbantu pasien. Biasane, dhokter nyaranake obat penghilang rasa sakit sing larang utawa suplemen vitamin. Sanajan ora ana sing nuduhake gejala pasien. Umume ndeleng praktik resep perawatan plasebo kanthi etis, mula panulis digawe.

Nyekel kristal, mesthine ora padha karo nguntal Advil. Aja nganti dhokter menehi saran kristal nalika riko mengko. Saka sudut pangobatan konvensional lan ilmu adhedhasar bukti, panliten sing ana saiki nuduhake yen padha karo minyak ula. Nanging riset babagan efek plasebo nyaranake, sanajan minyak ula bisa duwe mupangat kanggo wong sing percaya… waca liyane >>

koleksi gemstones kita

toko alam gemstones kita

kesalahan: Content dilindhungi !!