Apa kristal penyembuhan bisa ditindakake?

0 enggo bareng

Apa kristal penyembuhan bisa ditindakake?

Yen sampeyan menyang donya alternatif medicine, sampeyan mbokmenawa krungu bab kristal. Jeneng kasebut diwenehi mineral, minangka kuarsa, utawa amber. Wong percaya ing sifat-sifat kesehatan sing bermanfaat.

Ndhudhah kristal utawa nempatake awak ing awak dianggep bisa ningkatake lelara fisik, emosi, lan rohani. Crystals mesthine nindakake iki kanthi sesambungan positif karo medan energi awak, utawa chakra. Nalika sawetara kristal mesthine kanggo ngurangi stres, liyane mesthi nambah konsentrasi utawa kreativitas.

Ing mripat kang katon

Tanpa mangsane, para peneliti wis nindakake sawetara studi konvensional ing kristal. Nanging siji, sing dilakokaké ing 2001, nyimpulaké yèn daya saka mineral iki "ing mripat sing katon."

Ing Kongres Psikologi Eropa ing Roma, wong 80 ngisi kuesioner sing dirancang kanggo ngukur tingkat kepercayaan ing fenomena paranormal. Mengko, tim panaliti nyuwun kabeh wong tapa limang menit. Nalika nyekeli salah siji kristal kuarsa nyata utawa kristal palsu digawe saka kaca.

Paranormal-yakin

Sabanjure, para peserta njawab pitakonan babagan sensasi sing bakal ditindakake nalika meditasi karo kristal. Loro-lorone kristal nyata lan palsu ngasilake sensasi sing padha. Lan wong-wong sing dites ing paranormal-yakin kuesioner cenderung ngalami sensasi sing luwih gedhe tinimbang sing ngoceh ing paranormal.

"Kita nemokake manawa akeh wong nyatakake yen dheweke bisa ngrasakake sensasi aneh. Nalika nyekel kristal, kayata tingling, panas lan getaran. Yen kita wis ngandhakake sadurunge, iki pancen bisa kedadeyan, "ujare Christopher French, profesor psikologi ing Goldsmiths, University of London. "Ing tembung liya, efek sing kacarita minangka hasil saka saran, ora daya kristal."

Kathah riset nedahaken betapa kuatipun efek plasebo. Yen wong percaya yen perawatan bakal nggawe dheweke luwih becik. Akeh wong sing ngrasakake luwih becik sawise padha nglakoni perawatan. Sanajan ilmuwan mbuktèkaké yèn iku ora ana gunane.

Sifat kesehatan mistik

Dheweke njupuk siji sing bakal dikarepake saka ilmuwan. Lan ya, meh mesthi akurat kanggo ngandharake yen kristal ora duwe sipat kesehatan mistik sing diakoni dening para pengguna.

Nanging atine manungsa kuwi pancen kuat, lan luwih trickier kanggo ngomong yen kristal ora bisa digunakake, yen sampeyan nemtokake "karya" minangka nyediakake sawetara.

"Aku mikir sing pangertèn masyarakat umum lan medis saka plasebo iku salah siji sing palsu utawa palsu," pangandikane Ted Kaptchuk, profesor kedokteran ing Harvard Medical School. Nanging riset Kaptchuk ing plasebo nyatake yen tindakan terapeutik bisa "asli" lan "kuat". Nalika dheweke ora sinau kristal, lan ora bakal ngandhani babagan legitimasi utawa apa-apa sing kena kanggo obat alternatif. Kaptchuk wis nulis yen efek plasebo ing therapy bisa dianggep minangka aspek khusus saka khasiat, lan manfaat plasebo sing didhukung kudu dipromosikan, ora dipecat.

Riset Dokter

Akeh dokter nindakake pracaya marang daya plasebo. Sinau 2008 BMJ nemokake kira-kira setengah saka dokter sing dilirik dilapurake nggunakake perawatan plasebo kanggo bantuan pasien. Biasane, dhokter menehi rekomendasi obat penenang lambung utawa vitamin tambahan. Sanajan ora dituduhake kanggo gejala pasien. Paling viewed praktek prescribing placebo pangobatan minangka ethically diijini, penulis rampung.

Mangkono kristal, mesthi, ora kaya ngulu Advil. Aja nyedhak dhokter sampeyan nyaranake kristal ing kunjungan sabanjure. Saka sudut pandang ilmu konvensional lan ilmu pengetahuan berbasis bukti, panliten sing ana saiki nyatake yen padha karo ula minyak. Nanging riset ing efek plasebo nyatake manawa lenga ula bisa duwe manfaat kanggo wong sing pracaya ... maca liyane >>

koleksi gemstones kita

toko alam gemstones kita

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!