Apa mineral mineral?

0 enggo bareng

Apa mineral mineral?

Mineral minangka senyawa kimia alami, biasane saka bentuk kristal lan ora diprodhuksi dening proses urip. Mineral nduweni siji komposisi kimia sing spesifik, dene batangan bisa dadi agregat saka mineral sing beda. Ing ilmu mineral mineral punika mineralogi.

Paling gemstones iku mineral

Minerals duwe macem-macem sifat fisik. Deskripsi kasebut ndhukung struktur kimia lan komposisi. Ciri khas sing mbedakake antara liya yaiku struktur kristal lan kabiasaan, uga kekerasan, luster, diaphaneity, werna, corak, tenacity, cleavage, fraktur, parting, gravitasi, magnetisme, rasa, utawa aroma, radioaktivitas, lan reaksi asam.

Conto mineral gemstones: Kuarsa, mirah, korundum, beryl, ...

Gemstones Sintetis

Penting kanggo mbedakake antarane watu permata sintetik, lan permata imitasi utawa simulasi.

Mutiara sintetis secara fisik, optik, dan kimia identik dengan batu alam, nanging digawe ing Pabrik. Ing maket perdagangan, pedagang gemstones nggunakake asring jeneng "Lab digawe". Iku nggawe watu sintetis luwih bisa dipasarkan tinimbang "pabrik digawe".

Contoh gemstones sintetik: Kopralum sintetik, berlian sintetis, kuarsa sintetis, ...

Artificial gemstones

Conto watu artifisial kalebu zirconia kubik, kasusun saka zirconium oxide lan moissanite simulasi, sing padha simulant gemstones. Imitasi nyalin tampilan lan werna watu sing sejatine nanging ora nduweni karakteristik kimia utawa fisik. Moissanite nduwe indeks bias sing luwih dhuwur tinimbang berlian lan nalika ditampilake ing jejere intan sing ukurane lan potong cacahe bakal luwih "geni" tinimbang diamond.

rocks

Rock minangka zat alami, agregat sing padhet saka siji utawa luwih mineral utawa mineraloids. Contone, Lapis lazuli minangka rock metamorphic biru jero. Klasifikasi minangka watu semi-larang. Komponen mineral paling penting lapis lazuli yaiku lazurit (25% nganti 40%), mineral silikat feldspathoid.

Gemstones organik

Ana sawetara bahan organik sing digunakake minangka permata, kalebu:
Ambar, Ammolite, Bone, Kopal, Karang, Gading, Jet, Nacre, Operculum, Mutiara, Petoskey stone

Mineraloids

Mineraloid minangka zat kaya mineral sing ora nduduhake crystallinity. Mineraloids nduweni komposisi kimia sing beda-beda ngluwihi wates umum sing ditampa kanggo mineral khusus. Contone, obsidian minangka kaca amorf lan bukan kristal. Jet asalé saka kayu sing ilang ing tekanan banget. Opal minangka mineraloid liya amarga sifat non-kristal kasebut.

Mineraloids digawe manungsa

Kaca digawe manungsa, plastik, ...

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!