Apa mineral mineral?

Apa mineral mineral?

Mineral minangka senyawa kimia alami, biasane saka bentuk kristal lan ora diprodhuksi dening proses urip. Mineral nduweni siji komposisi kimia sing spesifik, dene batangan bisa dadi agregat saka mineral sing beda. Ing ilmu mineral mineral punika mineralogi.

Umume watu permata minangka mineral

Mineral duwe macem-macem sifat fisik. Deskripsi kasebut gumantung saka struktur lan komposisi kimia. Karakteristik khas sing umum kalebu struktur kristal lan pakulinan, uga kekerasan, kilap, diaphaneity, warna, coretan, ketahanan, belahan, patah, pisah, gravitasi tartamtu, magnetisme, rasa utawa mambu, radioaktivitas, lan reaksi asam.

Conto mineral gemstones: Kuarsa, mirah, korundum, beryl, ...

Gemstones Sintetis

Penting kanggo mbedakake antarane watu permata sintetik, lan permata imitasi utawa simulasi.

Permata sintetis sacara fisik, optik lan kimia padha karo watu alami, nanging digawe ing Pabrik. Ing maket perdagangan, para pedagang watu permata asring nggunakake jeneng "laboratorium digawe". Iki nggawe watu sintetis luwih bisa dipasarake tinimbang "pabrik sing digawe".

Contoh gemstones sintetik: Kopralum sintetik, berlian sintetis, kuarsa sintetis, ...

Watu permata gaweyan

Conto watu Ponggawa kalebu zirconia kubik, kasusun saka zirconium oksida lan moissanite simulasi, sing kalorone minangka simulane permata. Imitasi nyalin tampilan lan warna watu sing asli nanging ora duwe sifat kimia uga fisik. Moissanite sejatine duwe indeks bias sing luwih dhuwur tinimbang intan lan nalika ditampilake ing jejere berlian sing padha ukurane lan potongan bakal duwe "geni" luwih akeh tinimbang intan.

rocks

Rock minangka zat alami, agregat sing padhet saka siji utawa luwih mineral utawa mineraloids. Contone, Lapis lazuli minangka rock metamorphic biru jero. Klasifikasi minangka watu semi-larang. Komponen mineral paling penting lapis lazuli yaiku lazurit (25% nganti 40%), mineral silikat feldspathoid.

Gemstones organik

Ana sawetara bahan organik sing digunakake minangka permata, kalebu:
Ambar, Ammolite, Bone, Kopal, Karang, Gading, Jet, Nacre, Operculum, Mutiara, Petoskey stone

Mineraloids

Mineraloid minangka zat kaya mineral sing ora nduduhake crystallinity. Mineraloids nduweni komposisi kimia sing beda-beda ngluwihi wates umum sing ditampa kanggo mineral khusus. Contone, obsidian minangka kaca amorf lan bukan kristal. Jet asalé saka kayu sing ilang ing tekanan banget. Opal minangka mineraloid liya amarga sifat non-kristal kasebut.

Mineraloids digawe manungsa

Kaca digawe manungsa, plastik, ...

kesalahan: Content dilindhungi !!