Apa mineral mineral?

mineral permata

Tuku watu permata alami ing toko permata kita

Apa mineral mineral?

Mineral minangka senyawa kimia alami, biasane wujud kristal lan ora diproduksi kanthi proses urip. Iki nduweni siji komposisi kimia tartamtu, dene watu bisa dadi agregat macem-macem mineral. Ilmu kasebut minangka mineralogi.

Umume watu permata minangka mineral

Dheweke duwe macem-macem sifat fisik. Deskripsi kasebut gumantung saka struktur lan komposisi kimia. Karakteristik khas sing umum kalebu struktur kristal lan pakulinan, uga kekerasan, kilau, diaphaneity, warna, coretan, ketahanan, belahan, patah, pisah, gravitasi tartamtu, magnetisme, rasa utawa mambu, radioaktivitas, lan reaksi asam.

Tuladha mineral: Kuarsa, intan, korundum, berili,…

Gemstones Sintetis

Penting kanggo mbedakake watu sintetis, lan permata tiruan utawa simulasi.

Permata sintetis sacara fisik, optik lan kimia padha karo watu alami, nanging digawe ing Pabrik. Ing maket perdagangan, pedagang Stones asring nggunakake jeneng "lab digawe". Iki nggawe watu sintetis luwih bisa dipasarake tinimbang "pabrik sing digawe".

Conto watu Sintetis: Korundum sintetik, intan sintetis, kuarsa sintetis,…

Watu permata gaweyan

Conto watu Ponggawa kalebu zirconia kubik, kasusun saka zirconium oxide lan simulasi moissanite, sing kalorone watu simulasi. Imitasi nyalin tampilan lan warna watu sing asli nanging ora duwe sifat kimia uga fisik.

Moissanite sejatine duwe indeks bias sing luwih dhuwur tinimbang intan lan nalika ditampilake ing jejere berlian sing padha ukurane lan potongan bakal duwe "geni" luwih akeh tinimbang intan.

rocks

Rock minangka zat alami, agregat solid siji utawa luwih mineral utawa mineral. Contone, Lapis lazuli minangka watu metamorf biru sing jero. Klasifikasi kasebut arupa watu semi larang regane. Komponen penting lapis lazuli yaiku lazurit (25% nganti 40%), silikat feldspathoid.

Gemstones organik

Ana sawetara bahan organik sing digunakake minangka permata, kalebu:
Amber, Ammolite, Balung, Kopal, Coral, Gading, Jet, Nacre, Operculum, Mutiara, watu Petoskey

Mineraloids

Mineralid minangka zat kaya mineral sing ora nuduhake kristalisasi. Mineraloid duwe komposisi kimia sing beda-beda tinimbang rentang sing umume ditampa kanggo mineral tartamtu. Contone, obsidian minangka gelas amorf lan dudu gelas.

Jet asale saka kayu bosok amarga tekanan banget. Opal minangka pilihan liya amarga sifat ora kristal.

Mineraloids digawe manungsa

Kaca digawe manungsa, plastik, ...

Watu permata alami didol ing toko permata kita