Gemological Institute Kamboja

News

Intan Pengarepan

0 enggo bareng

Intan Hope minangka inten biru karat 45.52. Intan biru paling gedhe sing durung ditemokake saiki. Mugi yaiku jeneng kulawarga sing duwe wiwit taun 1824. Iki recut berlian saka "Bleu de France". Makutha dicolong ing taun 1792. Ditambang ing India. Hope Diamond duwe reputasi minangka intan sing dikutuk, amarga sawetara pamilik sing sukses ngerti babagan masalah sing angel, lan uga tragis. Dina iki kalebu pameran ing Museum Sejarah Alam Nasional ing Washington, DC, Amerika Serikat.
Muga-muga rega Diamond ing sejarah | Muga-muga Intan laknat | Mugi Diamond patut

Klasifikasi kasebut minangka intan Tipe IIb.

Intan kasebut wis dibandhingake ukuran lan bentuk karo endhog merpati, walnut, sing "bentuk pir." Ukuran kanggo dawa, jembaré, lan jerone ana 25.60 mm × 21.78 mm × 12.00 mm (1 ing × 7/8 ing × 15/32 ing).

Wis diterangake minangka biru-abu-abu peteng sing mewah lan uga "warna biru peteng" utawa duwe warna "biru-biru biru".

Watu kasebut nuduhake jinis luminens sing kuat banget lan kuat: sawise kena cahya ultraviolet gelombang cendhak, intan kasebut ngasilake fosforensi abang sing apik sing isih suwe sawise sumber cahya dipateni, lan kualitas aneh iki bisa uga mbantu bahan bakar ajining diri dikutuk.

Kejelasan kasebut yaiku VS1.

Motong iki minangka sarung bantal antik kanthi sabuk facet lan facet ekstra ing pavilion.

Sajarah

Jaman Prancis

Intan kasebut digawa bali menyang Prancis dening wong sing lelungan Jean-Baptiste Tavernier, sing adol menyang King Louis XIV. Legenda berlian, sing diluncurake kanthi rutin, ujar manawa watu kasebut dicolong saka patung dewi Sitâ. Nanging crita sing beda banget bisa dilacak ing taun 2007 dening François Farges saka Muséum nasional d'histoire naturelle ing Paris: berlian kasebut dituku dening Tavernier, ing pasar berlian gedhe ing Golconde, nalika dheweke lunga menyang India ing sangisore Kekaisaran Mughal. Peneliti saka Museum Sejarah Alam uga nemokake situs tambang kasebut ing endi inten kasebut dipercaya asale lan sing ana ing sisih lor Andhra Pradesh saiki. Hipotesis nomer loro babagan asal berlian kasebut malah kabukten karo arsip Mughal ing Hyderabad. Sawetara desas-desus pengin inten pangarep-arep dikutuk lan mateni wong-wong sing duwe: Tavernier mesthi bakal dipangan kewan galak, sawise dirusak, nalika nyatane dheweke mung seda amarga wis tuwa ing Moskow, umur 84 taun. Louis XIV ngethok permata, yaiku wiwit 112.5 dadi 67.5 karat, lan diarani berlian sing dipikolehi "Violet de France" (ing basa Inggris: French Blue, mula deformasi jeneng saiki).

Ing wulan September 1792, berlian kasebut dicolong saka gudang furnitur nasional sajrone nyolong permata Mahkota Prancis. Intan lan malinge ninggalake Prancis menyang Inggris. Watu kasebut ditrapake ing kana supaya bisa didol luwih gampang lan tilase ilang nganti 1812, tepat rong puluh taun rong dina sawise dicolong, cukup wektu kanggo menehi resep.

Jaman Inggris

Udakara taun 1824, watu kasebut, sing wis dipotong karo saudagar lan panrima, Daniel Eliason, didol menyang Thomas Hope, bankir ing London, anggota garis sugih sing duwe bank Hope & Co, lan sing tilar donya ing taun 1831. La watu minangka subyek asuransi jiwa sing ditulis dening adhine, dheweke dadi kolektor permata, Henry Philip Hope, lan digawa dening randha Thomas, Louisa de la Poer Beresford. Sing isih ana ing tangan Pengarep, intan saiki nggunakake jenenge lan katon ing inventaris Henry Philip sawise seda (tanpa keturunan) ing taun 1839.

Putra mbarepe Thomas Hope, Henry Thomas Hope (1807-1862), dadi warisane: watu kasebut dipamerake ing London ing taun 1851 sajrone Pameran Agung, banjur ing Paris, nalika pameran taun 1855. Ing taun 1861, putrine angkat Henrietta, tunggal pusaka , omah-omah karo Henry Pelham-Clinton (1834-1879) sing wis dadi bocah lanang: nanging Henrietta wedi manawa anak tirine bakal mbuwang-mbuwang kekayaan kulawarga, mula dheweke dadi "wali amanat" lan ngirim pierre menyang putune dhewe, Henry Francis Muga-muga Pelham-Clinton (1866-1941). Dheweke warisake ing taun 1887 kanthi asuransi jiwa; mula bisa misahake awake saka watu kasebut mung kanthi wewenang pengadilan lan dewan wali. Henry Francis urip ora bisa dibuwang lan sebagian nyebabake bangkrut keluargane ing taun 1897. Garwane, aktris May Yohé (ing), mung nyukupi kabutuhane. Nalika pengadilan ngresiki dheweke supaya adol watu kasebut kanggo mbantu mbayar utang, ing taun 1901, Mei budhal karo wong liya menyang Amerika Serikat. Henry Francis Hope Pelham-Clinton adol maneh watu kasebut ing taun 1902 menyang tukang perhiasan London Adolphe Weil, sing adol maneh menyang broker Amerika Simon Frankel kanthi rega $ 250,000.

Jaman Amerika

Pamilik sing duwe pengarep-arep ing abad kaping rongpuluh yaiku Pierre Cartier, putra saka tukang perhiasan terkenal Alfred Cartier (wiwit taun 1910 nganti 1911) sing adol udakara 300,000 dolar menyang Evalyn Walsh McLean. Iki duweke wiwit taun 1911 nganti tilar donya ing taun 1947, banjur diwenehake menyang Harry Winston ing taun 1949, sing menehi sumbangan kasebut menyang Institut Smithsonian ing Washington taun 1958. Kanggo ngeterake watu kasebut kanthi wicaksana lan aman, Winston ngirim menyang Smithsonian kanthi pos, ing bungkus cilik sing dibungkus kertas kraft. Isih berlian biru paling gedhe sing durung ditemokake nganti saiki, intan kasebut isih katon ing institusi terkenal, sing entuk mupangat saka ruangan sing dikhaskan: iki minangka obyek seni sing paling dikagumi kaping pindho ing saindenging jagad (enem yuta pengunjung taunan) sawise Mona Lisa ing Louvre (wolung yuta pengunjung taunan).

FAQ

Apa Intan Pengarepan dikutuk?

The diamond tetep karo kulawarga kerajaan Prancis nganti dicolong ing 1792 nalika Revolusi Prancis. Louis XIV lan Marie Antoinette, sing dipenggal, asring dikatutake dadi korban korban kutuk. The Muga-muga inten iku sing paling misuwur intan laknat ing donya, nanging iku mung salah siji saka pirang-pirang.

Sapa sing saiki duwe Diamond Diamond?

Lembaga Smithsonian lan Rakyat Amerika Serikat. Institusi Smithsonian, sing uga dikenal kanthi jeneng Smithsonian, minangka klompok museum lan pusat riset sing diterbitake pamrentah Amerika Serikat.

Apa Pangarep-arep Intan ing Titanic?

The Heart of the Ocean ing film Titanic ora kalebu perhiasan, nanging pancen misuwur. Perhiasan kasebut adhedhasar inten asli, Hope Diamond 45.52 karat.

Apa Hope Diamond minangka safir?

Intan Hope dudu safir nanging inten biru paling gedhe.

Apa Diamond Diamond sing ditampilake nyata?

Ya wis. Hope Diamond sejati minangka bagean saka koleksi permanen museum lan bisa dideleng ing Museum Sejarah Alam Nasional ing Washington, DC, Amerika Serikat. Ing Galeri Harry Winston, dijenengi kanggo perhiasan New York sing hadiah berlian kanggo museum kasebut.

Apa regane inten Pengarep saiki?

Blue Hope Diamond minangka watu biru sing apik banget lan sejarah sing apik banget. Saiki, intan iki bobote 45,52 karat lan regane $ 250 yuta dolar.

tanggalOwnerValue
Muga-muga rega berlian ing taun 1653Jean-Baptiste Tavernier450000 livres
Muga-muga rega berlian ing taun 1901Adolph Weil, sudagar permata London$ 148,000
Muga-muga rega berlian ing taun 1911Edward Beale McLean lan Evalyn Walsh McLean$ 180,000
Muga-muga rega berlian ing taun 1958Museum Smithsonian$ 200- $ 250 yuta

Apa ana sing nyoba nyolong Hope Diamond?

Tanggal 11 September 1792, Hope Diamond dicolong saka omah sing nyimpen permata mahkota. Intan lan malinge ninggalake Prancis menyang Inggris. Watu kasebut ditrapake ing kana supaya luwih gampang didol lan tilase ilang nganti taun 1812

Apa ana kembaran ing Intan Pengarep?

Kemungkinan berlian Brunswick Blue lan Pirie bisa dadi watu sadulur kanggo Pangarep-arep minangka gagasan sing rada romantis nanging ora bener.

Napa inten Harapan larang banget?

Werna biru inten pangarep-arep warna biru sing dadi sebab utama sebabe masarakat percaya yen ora ana regane. Intan tanpa warna, sejatine cukup langka lan ngaso ing salah sawijining pucuk spektrum warna. Ing pungkasan liyane yaiku intan kuning.

Apa Hope Diamond minangka intan paling gedhe ing saindenging jagad?

Iki minangka berlian biru paling gedhe ing saindenging jagad. Nanging Diamond Jubilee Emas, berlian coklat karat 545.67, minangka intan paling gedhe lan facet paling gedhe ing saindenging jagad.

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!