Apa tegese perhiasan platinum ing Kamboja?

Perhiasan Platinum ing Kamboja

perhiasan cambodia

Miturut apa sing kacathet sajrone sinau, ora ana perhiasan platinum nyata ing Kamboja. Wong Kamboja salah nggunakake tembung "Platinum" utawa "Platine" kanggo nggambarake campuran logam sing ngemot persentase emas.

We tuku perhiasan platinum ing kutha-kutha sing beda-beda lan pirang-pirang jinis toko kanggo kanthi akurat nemtokake apa iki logam. Kita uga ngrungokake saben penjual supaya bisa ngerti penjelasan kasebut, lan iki minangka asil sing kita entuk.

Tokoh sing diwenehake yaiku average lan informasi kasebut luwih akurat. Nanging, asil investigasi kita ora mesthi cocog karo kabeh asil saka kabeh permata, bisa uga ana pengecualian.

Apa platinum nyata?

Platinum sing asli yaiku logam putih sing larut, larut, lan planggaran. Platinum luwih dotor tinimbang emas, salaka utawa tembaga, saéngga dadi logam paling larang saka logam murni, nanging ora kalah banget tinimbang emas.

Platinum minangka unsur kimia kanthi simbol Pt lan nomer atom 78.

Nganti saiki, kita durung nate nemokake perhiasan platinum sing nyata ing toko perhiasan ing Kamboja. Nanging ora ateges ora bisa ditemokake

Emas tinimbang Platinum

Wong Kamboja nggunakake tembung "Ukur" mung kanggo ngobrol babagan emas murni. Nanging emas murni alus banget kanggo aplikasi perhiasan.

Yen permata digawe nganggo campuran campuran emas karo logam liyane, barang kasebut ora dianggep minangka "Ukur", nanging minangka "platinum".
Ora ana sing ngerti asal usul panggunaan jeneng "Platine", nanging kita kira iku asale saka tembung Prancis "Plaqué" utawa tembung Inggris "Plated", sing artine perhiasan ing Kamboja ditutupi karo logam mulia , nalika ana logam sing luwih murah. Kita ngira tegese tegese wis ganti wektu.
Sejatine, wong Kamboja nggunakake jeneng asal Prancis "Chromé" kanggo ngomong babagan perhiasan berlapis.

Platinum standart (nomer 3)

Ngrungokake penjelasan penjual, platinum standar yaiku platinum nomer 3. Apa sing tegese 3 / 10 emas, utawa emas 30%, utawa emas 300 / 1000.

Kasunyatane, kabeh tes kita nyebabake kurang saka emas ing 30% permata kasebut, kaya sing sampeyan deleng ing ngisor iki, rata-rata yaiku 25.73%. Iki bisa beda-beda kanthi sawetara persen ing macem-macem toko, lan uga peratusan malah beda-beda kanggo perhiasan saka toko sing padha.

cambodia platinum


Dipunuji dening: Fluorescence X-Ray Dispersive Energy (EDXRF)

  • Tembaga 60.27%
  • 25.73% emas
  • Perak 10.24%
  • Seng 3.75%



Yen kita mbandhingake nomer kasebut karo standar internasional, tegese emas iku 6K utawa emas 250 / 1000
Kualitas logam iki ora ana ing negara liya, amarga minimal emas sing digunakake minangka standar internasional yaiku 37.5% utawa 9K utawa 375 / 1000.

Nomer Platinum 5 lan 7

Ngrungokake penjelasan penjual:

  • Nomer platinum 5 tegese 5 / 10 emas, utawa 50%, utawa 500 / 1000.
  • Nomer platinum 7 tegese 7 / 10 emas, utawa 70%, utawa 700 / 1000.

Nanging asil iku beda

Panggil 5

  • 45.93% emas
  • Tembaga 42.96%
  • Perak 9.87%
  • Seng 1.23%

Panggil 7

  • 45.82% emas
  • Tembaga 44.56%
  • Perak 7.83%
  • Seng 1.78%

Kanggo nomer 5, asile kurang saka kudune, nanging bisa ditampa, Nanging, bedane jelas kanggo nomer 7.

Persentase emas padha ing antarane nomer 5 lan 7, nanging warna logam beda. Pancen kanthi ngganti proporsi tembaga, salaka lan seng, warna ganti logam kasebut.

Panjaluk kurang kanggo platinum nomer 5 lan 7. Perhiasan jarang didol minangka produk standar ing Kamboja. Paling asring dibutuhake supaya pesenan ngrancang permata utamane kanggo pelanggan.

Nomer platinum 10

emas

Platinum nomer 10 yaiku emas murni, mula kudune emas emas, utawa 10% emas, utawa 10/100 emas.

Nanging nyatane, platinum nomer 10 ora ana, amarga ngono, emas murni diarani "Ukur".

Kamboja vs standar internasional

Dibandhingake karo standar internasional, platinum Kamboja dibandhingake karo emas abang. Campuran karo tembaga akeh banget. Iki uga cara sing paling murah kanggo nggawe emas, amarga tembaga luwih murah tinimbang logam liyane sing digunakake ing wesi emas.
Emas kuning standar internasional ngemot tembaga luwih murah nanging luwih akeh tinimbang emas abang.
Emas emas minangka perantara antara emas kuning lan emas abang, saengga ngemot tembaga luwih akeh tinimbang emas kuning, nanging kurang tembaga tinimbang emas abang.

Informasi ing ngisor iki bisa beda-beda saka siji menyang toko liyane.

Katon kaya sawetara perhiasan Kamboja ngerti yen wesi iku kurang kualitas lan uga ana standar internasional.

Kita krungu babagan "Ngukur Barang", "Ngukur Italia", "Platine 18" ..
Kabeh jeneng kasebut bisa uga duwe makna sing beda. Lan para penjual duwe panjelasan beda.

"Ukur Barang" tegese emas asing
"Ukur Italia" tegese emas Italia
"Platine 18" tegese emas 18K

Nanging saka sing dirungokake, jeneng-jeneng kasebut kadang-kadang nggambarake kualitas logam, kadhang-kadhang kualitas karya perhiasan. Dene kanggo platinum nomer 18, iku ora cocog dibandhingake karo nomer liyane amarga tegese 180% emas murni.

Dagangan perhiasan Platinum

Sistem perbankan sepi anyar ing Kamboja. Masyarakat Kamboja umume nandur modal dhuwit real estate dadi investasi jangka panjang. Lan padha tuku perhiasan minangka jangka cendhak utawa medium supaya ora mbuwang dhuwit kanthi ora prelu.

Mesthine, umume wong ora duwe anggaran kanggo nandur modal apa wae, nanging yen wis duwe dhuwit sing disimpen, dheweke tuku gelang platinum, kalung utawa cincin.

Biasane, saben kulawarga mlebu menyang toko sing padha amarga padha dipercaya pemilik.

Umume wong ora ngerti apa sing dituku, nanging dheweke ora peduli amarga mung rong informasi sing pengin dingerteni yaiku:

  • Pira pasisir iki?
  • Pira regane bakal tuku maneh permata yen butuh dhuwit?

Rata-rata, perhiasan tuku perhiasan platinum standar kanthi sekitar 85% regane asli. Iki beda-beda miturut toko

Pelanggan mung kudu nggawa bali perhiasan nganggo invoice supaya bisa dibayar kanthi awis.

Keuntungan lan kekurangan kanggo perhiasan

Advantage

  • Kuwi investasi sing apik. Gampang entuk dhuwit kaping pirang-pirang babagan barang sing padha
  • Pelanggan setya amarga ora bisa adol perhiasan ing toko liyane ing Kamboja

cacat

  • Butuh akeh dhuwit kanggo tuku permata para pelanggan. Mbebayani lan bisa narik maling. Apamaneh sadurunge preinan, nalika kabeh pelanggan teka ing wektu sing padha amarga butuh dhuwit kanggo lunga menyang propinsi.
  • Pakaryan sing angel lan saben dina amarga pimpinan kudu ngatur toko kanthi piyambake. Ora ana karyawan sing layak kanggo proyek iki

Keuntungan lan kekurangan kanggo para pelanggan

Advantage

  • Gampang golek dhuwit
  • Aja usah dadi ahli

cacat

  • Sampeyan bakal kelangan dhuwit yen sampeyan adol maneh
  • Yen sampeyan kelangan invoice, sampeyan kabeh bakal kelangan kabeh
  • Sampeyan ora bisa adol maneh ing toko liyane
  • Kabeh lancar yen toko mbukak. Nanging yen toko ditutup, apa sing bakal kelakon?

Ngendi tuku platinum Khmer?

Sampeyan bakal nemokake ing endi wae, ing pasar apa wae ing kutha Kamboja.

Apa kita adol platinum Khmer?

Sayange ora.
Kita mung adol permata lan logam larang regane sing diwenehake standar internasional.
Kita uga nawakake desain lan nggawe perhiasan khusus sampeyan ing logam sing larang regane, lan kualitas, kalebu Platinum nyata.

Muga-muga sinau kita wis nulungi sampeyan.

Nggolek kanggo ketemu sampeyan ing toko kita enggal.

kesalahan: Content dilindhungi !!