Apa tegese perhiasan platinum ing Kamboja?

0 enggo bareng

Perhiasan Platinum ing Kamboja

perhiasan cambodia

Miturut apa sing dielingake sajrone sinau, ora ana perhiasan platinum sing nyata ing Kamboja. Masyarakat Kamboja nggunakake tembung "Platinum" utawa "Platine" kanggo nggambarake wesi logam sing ngemot persentase emas.

We tuku perhiasan platinum ing kutha-kutha sing beda-beda lan pirang-pirang jinis toko kanggo kanthi akurat nemtokake apa iki logam. Kita uga ngrungokake saben penjual supaya bisa ngerti penjelasan kasebut, lan iki minangka asil sing kita entuk.

Tokoh sing diwenehake yaiku average lan informasi kasebut luwih akurat. Nanging, asil investigasi kita ora mesthi cocog karo kabeh asil saka kabeh permata, bisa uga ana pengecualian.

Apa platinum nyata?

Platinum sing asli yaiku logam putih sing larut, larut, lan planggaran. Platinum luwih dotor tinimbang emas, salaka utawa tembaga, saéngga dadi logam paling larang saka logam murni, nanging ora kalah banget tinimbang emas.

Platinum minangka unsur kimia kanthi simbol Pt lan nomer atom 78.

Nganti saiki, kita durung nate nemokake perhiasan platinum sing nyata ing toko perhiasan ing Kamboja. Nanging iku ora ateges ora bisa ditemokake

Emas tinimbang Platinum

Masyarakat Kamboja nggunakake tembung "Meas" kanggo ngobrol babagan emas murni. Nanging emas murni banget kanggo aplikasi perhiasan.

Yen permata digawe karo campuran wesi emas karo logam liyane, ora dianggep minangka "Ukuran", nanging minangka "platinum".
Noone ngerti sejatine panggunaan jeneng "Platine", nanging kita nganggep manawa turunan tembung Prancis "Plaqué" utawa tembung Inggris "Plated", tegese perhiasan ing Kamboja ditutupi logam , nalika ana logam sing luwih murah ing njero. Kita panginten sing artine wis ganti suwe-suwe.
Sejatine, cambodia nggunakake jeneng asal Prancis "Chromé" kanggo ngrembug perhiasan sing dilapis.

Platinum standart (nomer 3)

Ngrungokake penjelasan penjual, platinum standar yaiku platinum nomer 3. Apa sing tegese 3 / 10 emas, utawa emas 30%, utawa emas 300 / 1000.

Kasunyatane, kabeh tes kita nyebabake kurang saka emas ing 30% permata kasebut, kaya sing sampeyan deleng ing ngisor iki, rata-rata yaiku 25.73%. Iki bisa beda-beda kanthi sawetara persen ing macem-macem toko, lan uga peratusan malah beda-beda kanggo perhiasan saka toko sing padha.

cambodia platinum


Dipunuji dening: Fluorescence X-Ray Dispersive Energy (EDXRF)

  • Tembaga 60.27%
  • 25.73% emas
  • Perak 10.24%
  • Seng 3.75%



Yen kita mbandhingake nomer kasebut karo standar internasional, tegese emas iku 6K utawa emas 250 / 1000
Kualitas logam iki ora ana ing negara liya, amarga minimal emas sing digunakake minangka standar internasional yaiku 37.5% utawa 9K utawa 375 / 1000.

Nomer Platinum 5 lan 7

Ngrungokake penjelasan penjual:

  • Nomer platinum 5 tegese 5 / 10 emas, utawa 50%, utawa 500 / 1000.
  • Nomer platinum 7 tegese 7 / 10 emas, utawa 70%, utawa 700 / 1000.

Nanging asil iku beda

Panggil 5

  • 45.93% emas
  • Tembaga 42.96%
  • Perak 9.87%
  • Seng 1.23%

Panggil 7

  • 45.82% emas
  • Tembaga 44.56%
  • Perak 7.83%
  • Seng 1.78%

Kanggo nomer 5, asile kurang saka kudune, nanging bisa ditampa, Nanging, bedane jelas kanggo nomer 7.

Persentase emas padha ing antarane nomer 5 lan 7, nanging warna logam beda. Pancen kanthi ngganti proporsi tembaga, salaka lan seng, warna ganti logam kasebut.

Panjaluk kurang kanggo platinum nomer 5 lan 7. Perhiasan jarang didol minangka produk standar ing Kamboja. Paling asring dibutuhake supaya pesenan ngrancang permata utamane kanggo pelanggan.

Nomer platinum 10

emas

Nomer Platinum yaiku 10 minangka emas murni, mula kudu dikira emas 10 / 10, utawa emas 100 / 1000.

Nanging kasunyatane, nomer platinum 10 ora ana, amarga yen ngono, emas murni dijenengi "Ukuran".

Kamboja vs standar internasional

Dibandhingake karo standar internasional, platinum Kamboja dibandhingake karo emas abang. Campuran karo tembaga akeh banget. Iki uga cara sing paling murah kanggo nggawe emas, amarga tembaga luwih murah tinimbang logam liyane sing digunakake ing wesi emas.
Emas kuning standar internasional ngemot tembaga luwih murah nanging luwih akeh tinimbang emas abang.
Emas emas minangka perantara antara emas kuning lan emas abang, saengga ngemot tembaga luwih akeh tinimbang emas kuning, nanging kurang tembaga tinimbang emas abang.

Informasi ing ngisor iki bisa beda-beda saka siji menyang toko liyane.

Katon kaya sawetara perhiasan Kamboja ngerti yen wesi iku kurang kualitas lan uga ana standar internasional.

Kita krungu babagan "Meas Barang", "Me Italia", "Platinum 18".
Kabeh jeneng kasebut bisa uga duwe makna sing beda. Lan para penjual duwe panjelasan beda.

"Meas Barang" tegese emas asing
"Ukara Itali" tegese emas Italia
"Platine 18" tegese 18K emas

Nanging saka sing kita krungu, jeneng kasebut kadhangkala nerangake kualitas logam, kadhangkala kualitas karya perhiasan. Dene kanggo nomer platinum 18, mula ora bisa dibandhingake karo nomer liyane amarga tegese tegese 180% emas murni.

Dagangan perhiasan Platinum

Sistem perbankan sepi anyar ing Kamboja. Masyarakat Kamboja umume nandur modal dhuwit real estate dadi investasi jangka panjang. Lan padha tuku perhiasan minangka jangka cendhak utawa medium supaya ora mbuwang dhuwit kanthi ora prelu.

Mesthine, umume wong ora duwe anggaran kanggo nandur modal, nanging yen wis entuk dhuwit sithik, dheweke tuku platinum kalung, kalung utawa dering.

Biasane, saben kulawarga mlebu menyang toko sing padha amarga padha dipercaya pemilik.

Umume wong ora ngerti apa sing dituku, nanging pancen ora peduli amarga rong informasi sing pengin dingerteni yaiku:

  • Pira pasisir iki?
  • Pira regane bakal tuku maneh permata yen butuh dhuwit?

Rata-rata, perhiasan tuku perhiasan platinum standar kanthi sekitar 85% regane asli. Iki beda-beda miturut toko

Pelanggan mung kudu nggawa bali perhiasan nganggo invoice supaya bisa dibayar kanthi awis.

Keuntungan lan kekurangan kanggo perhiasan

Advantage

  • Kuwi investasi sing apik. Gampang entuk dhuwit kaping pirang-pirang babagan barang sing padha
  • Pelanggan setya amarga ora bisa adol perhiasan ing toko liyane ing Kamboja

cacat

  • Butuh dhuwit akeh kanggo tuku tuku perhiasan pelanggan. Mbebayani lan bisa narik kawigaten maling. Utamane sadurunge preinan, nalika kabeh pelanggan padha teka amarga butuh dhuwit kanggo menyang propinsi.
  • Pakaryan sing angel lan saben dina amarga pimpinan kudu ngatur toko kanthi piyambake. Ora ana karyawan sing layak kanggo proyek iki

Keuntungan lan kekurangan kanggo para pelanggan

Advantage

  • Gampang golek dhuwit
  • Ora perlu dadi pakar

cacat

  • Sampeyan bakal kelangan dhuwit yen sampeyan adol maneh
  • Yen sampeyan kelangan invoice, sampeyan kabeh bakal kelangan kabeh
  • Sampeyan ora bisa adol maneh ing toko liyane
  • Kabeh mlaku kanthi apik sajrone mbukak toko. Nanging yen toko ditutup, ana apa sing bakal kedadeyan?

Ngendi tuku platinum Khmer?

Sampeyan bakal nemokake ing endi wae, ing pasar apa wae ing Kraton Kamboja.

Apa kita adol platinum Khmer?

Sayange ora.
Kita mung adol permata lan logam larang regane sing diwenehake standar internasional.
Kita uga nawakake desain lan nggawe perhiasan khusus sampeyan ing logam sing larang regane, lan kualitas, kalebu Platinum nyata.

Muga-muga sinau kita wis nulungi sampeyan.

Nggolek kanggo ketemu sampeyan ing toko kita enggal.

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!