Apa watu lan larang regane larang regane?

0 enggo bareng

Gemious lan semi gemstones larang regane

Miturut ilmu gemological, ana loro klasifikasi kanggo permata: watu larang lan watu permata.

Ana mung watu permata 4

Watu permata 4 yaiku berlian, ruby, safir, lan zamrud.

Babagan 70 kulawargané lan varietas 500 diklasifikasikaké minangka permata

Betwin diffrence lan watu liyane minangka kasunyatan sing digunakake kanggo nggawe perhiasan nalika watu liyane ora.

Hukum pasar

Menowo apa sing paling akeh wong percaya, mung siji alasan kenapa watu-watu kasebut diklasifikasèkaké minangka larang. Pancen, babagan 500 taun kepungkur, kuwat saka donya iki mung kasengsem ing watu iki. Ing wektu kasebut, watu-watu liyane ora ana regane. Mulane kita bisa nganggep yen iku watu modern, ing wektu lan padha tetep, nganti saiki, watu paling prized dening kuat.
Iku minangka simbol kekayaan lan kekuwatan. Lan kanggo alasan sing padha isih tetep, ing wayahe, watu paling larang.

Dadi ora ana penjelasan ilmiah. Iku mung amarga hukum pasar, utawa hukum saka penawaran lan dikarepake.

Pasar Gemstone

Sampeyan bakal krungu bab opals "larang", tanzanites, alexandrites lan akeh watu liyane. Iki pancen salah. Nanging iku sawijining titik jual sing digunakake dening para pedagang permata kanggo narik pelanggan, lan nambahake nilai ing watu, kanthi entuk dhuwit sing luwih apik.

Akeh pengedheg gemas ora gemologists lan kerep mikir padha ngerti apa sing padha ngomong babagan, nalika padha ngerti mung tuku rega lan rega sade sing arep dikarepake. Akeh sing ora ngerti bedane antarane watu alam lan watu sintetik. Iku apik tenan, ora?
Mulane ana laboratorium gemological sing certify watu. Iki nambah biaya penjual, nanging ndadekake sales.

Nilai larang regane lan semi larang

Liyane salah tanggapan sing gemstones alam larang regane kudu banget larang. Ing kasunyatan, iki ora tansah bener. Pancen, watu, rubi, zamrud utawa zamrud bisa banget dimupangatake kanthi dhuwit. Iku gumantung ing kualitas. Senadyan sawetara watu permata sing dhuwur kualitase luwih murah tinimbang mutiara sing murah.

Ing ringkesan, watu larang regane lan larang bisa larang banget utawa banget terjangkau.

Yen sampeyan kepilih ing topik iki, pengin pindhah saka teori menyang praktik, kita offer kursus gemology.

0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!