Apa watu lan larang regane larang regane?

Gemious lan semi gemstones larang regane

Miturut ilmu gemological, ana loro klasifikasi kanggo permata: watu larang lan watu permata.

Ana mung watu permata 4

Watu permata 4 yaiku berlian, ruby, safir, lan zamrud.

Babagan 70 kulawargané lan varietas 500 diklasifikasikaké minangka permata

Betwin diffrence lan watu liyane minangka kasunyatan sing digunakake kanggo nggawe perhiasan nalika watu liyane ora.

Hukum pasar

Menowo apa sing paling akeh wong percaya, mung siji alasan kenapa watu-watu kasebut diklasifikasèkaké minangka larang. Pancen, babagan 500 taun kepungkur, kuwat saka donya iki mung kasengsem ing watu iki. Ing wektu kasebut, watu-watu liyane ora ana regane. Mulane kita bisa nganggep yen iku watu modern, ing wektu lan padha tetep, nganti saiki, watu paling prized dening kuat.
Iku minangka simbol kekayaan lan kekuwatan. Lan kanggo alasan sing padha isih tetep, ing wayahe, watu paling larang.

Dadi ora ana penjelasan ilmiah. Iku mung amarga hukum pasar, utawa hukum saka penawaran lan dikarepake.

Pasar Gemstone

Sampeyan bakal krungu babagan opal, "tanzanite, alexandrite" lan larang regane "larang banget". Iki salah banget. Nanging minangka titik jual sing digunakake para pedagang permata kanggo narik kawigaten para pelanggan, lan nambah rega ing watu, ngarep-arep entuk rega adol sing luwih larang.

Umume bakul permata dudu ahli gemologi lan asring ngira ngerti apa sing diomongake, nalika mung ngerti rega tuku lan rega adol sing diarepake. Umume sing ora ngerti bedane watu alami lan watu sintetik. Pancen apik tenan?
Makane ana laboratorium gemologis sing negesake watu. Iki nambah biaya kanggo sing adol, nanging nggampangake adol.

Nilai larang regane lan semi larang

Liyane salah tanggapan sing gemstones alam larang regane kudu banget larang. Ing kasunyatan, iki ora tansah bener. Pancen, watu, rubi, zamrud utawa zamrud bisa banget dimupangatake kanthi dhuwit. Iku gumantung ing kualitas. Senadyan sawetara watu permata sing dhuwur kualitase luwih murah tinimbang mutiara sing murah.

Ing ringkesan, watu larang regane lan larang bisa larang banget utawa banget terjangkau.

Yen sampeyan kepilih ing topik iki, pengin pindhah saka teori menyang praktik, kita offer kursus gemology.

kesalahan: Content dilindhungi !!