Siem Reap, Kamboja

0 enggo bareng

Apa sing Nokia Reap?

Siem Reap minangka ibukutha Provinsi Siem Reap ing sisih lor-kulon Kamboja. Kutha Resor populer lan gapura menyang wilayah Angkor.

Siem Reap dina iki dadi tujuan turis sing populer duwe akeh hotel, resort, restoran, lan bisnis sing ana hubungane karo pariwisata. Iki akeh utang amarga candi Angkor, atraksi wisata sing paling populer ing Kemboja.

siem panen
Angkor Wat

Pundi Siem Reap?

Siem Reap, resmi Siemreap minangka provinsi Kamboja, sing ana ing sisih lor-kulon Kamboja. Wates ing wilayah Oddar Meanchey ing sisih lor, Preah Vihear lan Kampong Thom ing sisih wétan, Battambang ing sisih kidul, lan Banteay Meanchey ing sisih kulon. Ibukutha lan kutha paling gedhe yaiku Siem Reap. Kutha iki minangka pusat wisata utama ing Kamboja, amarga kutha paling cedhak karo candhi Angkor sing misuwur

pundi siem panen?
lokasi map

Napa ngunjungi Siem Reap?

Kanggo greener, gaya urip lan budaya. Nanging Sebab utama teka ing Siem Reap yaiku ngunjungi kuil-kuil Angkor Wat sing paling gedhe, tugu agama paling gedhe ing donya, ing situs sing ana 162.6 hektar. Asli dibangun minangka candhi Hindu sing dikhususake kanggo Dewa Wisnu kanggo Kekaisaran Khmer, mula mboko sithik diowahi dadi candhi Buddha ing pungkasan abad kaping-12.

Apa Siem Reap aman?

Siem Reap minangka tujuan paling aman ing Kamboja. Wis dadi papan pariwisata lan caters sesuai. Sanajan kejahatan cilik, sayangé ora umum, manawa ana sing cocog karo dheweke.

Suwene bisa tetep ing Siem Reap?

Siem Reap ora bisa ditutupi sedina. Sampeyan mbutuhake paling ora telung utawa patang dina kanggo nyakup papan gedhe kuil Angkor lan obyek wisata liyane ing wilayah kasebut.

Nalika ngunjungi Siem Reap?

Agen lelungan sing semangat bakal menehi pitutur marang kowe yen ora nate ana wektu sing ala kanggo ngunjungi Siem Reap. Iki minangka conto sing bener, sajrone sampeyan fleksibel karo sampeyan nggunakake wektu yen sampeyan entuk kene.

weather

Musim garing wiwit wulan Desember nganti April, nalika musim tenggara wiwit Mei nganti Nopémber nggawa cuaca udan lan kelembapan sing dhuwur.

Wektu paling apik kanggo ngunjungi Siem Reap yaiku ing wulan Desember lan Januari, nalika dinane wis surup lan garing. Coba dingerteni, iki minangka musim wisata sing paling dhuwur, dadi sampeyan bakal nemokake luwih akeh ing endi wae lan rega bakal luwih dhuwur.

Carane adoh pantai ing Siem Reap?

Siem Reap ora ana pesisir. Pantai Kamboja asring diabaikan ing Thailand. Nanging alon-alon, mesthine, pulo sing canggih lan saring putih Sihanoukville wis dikenal dadi para pecinta pantai ing saindenging jagad.

Nyawang saka Siem Reap menyang Sihanoukville yaiku sekitar 532km (350 miles) kanthi dalan. Amarga transfer jarak adoh iki (jam 10-15) amarga akeh wong sing seneng milih ora lelungan menyang Sihanoukville. Pilihan paling cepet yaiku njupuk pesawat, sing njupuk jam 1.

pantai cambodia
pantai cambodia

Siem Reap vs Phnom Penh

Antarane rong tujuan populer ing Kamboja, Siem Reap kayane minangka papan sing luwih apik kanggo pensiun. Nalika Phnom Penh nggantosi transformasi, Siem Reap njupuk inti pengawetan. Siem Reap bisa uga katon kaya desa mundur dibandhingake karo Phnom Penh ing babagan kesempatan komersial.

Siem nggayuh phnom penh: 143 miles (231 km)

Nalika lelungan saka Phnom Penh menyang Siem, sampeyan duwe pilihan 4 beda:

  • Sampeyan bisa njupuk bus - jam 6
  • Nglampahi sethithik lan njupuk taksi - jam 6
  • Book pesawat - 50 menit
  • Coba feri sing nyabrang Tonle Sap Lake- 4 nganti jam 6

Siem Reap menyang Thailand

Jarak travel Bangkok kira-kira 400 km.
Antarane kutha iki digunakake sawetara perusahaan bis sing bisa dipercaya, lan sampeyan bisa njupuk:

  • Bus langsung saka Siem Reap menyang Bangkok. (6 nganti 8 jam)
  • Book pesawat - jam 1

Siem Reap nganti Vietnam

Nyambung jarak saka Saigon menyang Siem Reap sekitar 600 km ing darat.
Saka Ho Chi Minh sampeyan bisa lelungan:

  • Dening bis (12 - 20 jam, gumantung saka stupaver ing Phnom Penh)
  • Sampeyan bisa Book penerbangan langsung (jam 1)

Hotel Murah ing Reap

Ana atusan hotel ing Siem Reap. Tradisional utawa modern, kanggo anggaran cilik utawa tanpa wates, saka omah tamu nganti hotel 5 bintang, kabeh wong bakal nemu kabegjan.

Bandara Siem Reap

  • Siem nggayuh kode bandara: REP
  • saka bandara tekan Angkor Wat: 17 menit (5.8 km) liwat Airport Road
  • saka bandara menyang pusat kutha: 20 - menit 25 (10 km)

Nalika lelungan jarak 9km saka Bandara Siem Reap menyang pusat kutha, sampeyan duwe pilihan 3:

  • Taksi
  • A tuk-tuk
  • A taksi motor
lapangan bandara
lapangan bandara
0 enggo bareng
kesalahan: Content dilindhungi !!