zamrud paling gedhe ing donya

Jamrud paling gedhe ing donya

Zamrud paling gedhe ing donya yaiku Inkalamu, Zamrud Singa nanging Zamrud Bahia dianggep minangka zamrud paling gedhe sing durung tau ditemokake.

Iku gumantung apa kita nganggep blok sing kasusun saka pirang-pirang watu utawa siji kristal.

Jamrud paling gedhe ing donya sing durung tau ditemokake

Jamrud paling gedhe ing donya yaiku Bahia Emerald: 1,700,000 karat

Bahia Emerald ngemot salah siji saka beling paling gedhe sing durung tau ditemokake. Watu kasebut, bobote udakara 341 kg utawa 1,700,000 karat, asale saka Bahia, Brasil lan kristal sing dipasang ing watu inang. Kahanan kasebut bisa uwal saka banjir nalika Hurricane Katrina ing taun 2005 sajrone disimpen ing gudang ing New Orleans.

Ana perselisihan kepemilikan sawise dilaporake dicolong ing wulan September 2008 saka kubah aman ing South El Monte ing Los Angeles County, California. Permata kasebut ditemokake lan kasus lan kepemilikan wis dirampungake. Watu kasebut regane udakara $ 400 yuta, nanging regane sejatine durung jelas.

Jamrud 180,000 karat gedhe ditemokake saiki

Permata karat 180,000 sing akeh ditemokake saiki ditemokake dening para penambang ing Tambang Carnaiba ing Brasil. Spesimen zamrud sing luar biasa iki dawane 4.3 kaki lan regane udakara $ 309 yuta.

Watu kasebut ditemokake ing wilayah Brasil sing dikenal ngasilake permata sing megah, Tambang Carnaiba ing negara bagian Pernambuco. Klompok permata ditemokake ing jero 200 meter ing tambang lan butuh 10 wong seminggu penuh kanggo ngekstrak lan ngangkat kluster kasebut ing permukaan.

Spesimen iki kasusun saka 180,000 karat berili zamrud. Amarga ukuran, langka lan jumlah kristal, para ahli ngira yen kabeh spesimen bisa regane $ 309 yuta.

Kristal zamrud sing paling gedhe ing donya yaiku Inkalamu, Lion Emerald: 5,655 karat

Zamrud sing paling gedhe ing saindenging jagad, bobote 1.1 kg lan udakara kira-kira £ 2 juta, ditemokake ing tambang ing Zambia. Permata karat 5,655 ditemokake dening perusahaan tambang Gemfields ing Kagem, tambang zamrud paling gedhe ing donya, tanggal 2 Oktober 2020.

Wis diarani Inkalamu, sing artine singa ing basa Bemba lokal. Gemfields ujar manawa watu paling langka lan paling larang regane diwenehi jeneng. Jeneng Bemba dipilih kanggo ngurmati konservasi perusahaan pertambangan.

The Emerald Unguentarium: 2,860 karat

Emerald Unguentarium, vas zamrud 2,860 ct (20.18 oz) sing diukir ing taun 1641, dipajang ing Kekaisaran Kekaisaran, Wina, Austria.

Buddha Zamrud Suci: 2,620 karat

Diukir saka 3,600 cemara zamrud ing taun 2006, patung Buddha Emerald Suci bobote 2,620 hektar.

Perwakilan Siddhartha Gautama minangka salah sawijining permata ukir paling gedhe ing saindenging jagad. Dheweke digambarake ing posisi mudra standar sing biasane ana gandhengane karo piweling marang kulawargane (sangha utawa imamat) supaya ora padu maneh.

Bobote 2,620 karat, duwe warna ijo kebiruan sing apik (amarga impor kromium lan vanadium), kanggo aku warna paling apik kanggo zamrud, lan relatif ora kalebu.

Jarang banget manawa kualitas kasar kasebut ora bisa nemoni nasib liyane tinimbang disigar dadi permata kanthi facet, dadi keputusan sing dijupuk perusahaan kanggo ngukir iku wani. Iki diukir lan dipoles dening pematung giok utama sing diarani Aung Nyein, asale saka Burma nanging penduduk ing Thailand.

The Guinness Emerald Crystal: 1,759 karat

Guinness Emerald Crystal sing ditemokake ing tambang zamrud Coscuez minangka salah sawijining kristal zamrud kanthi permata paling gedhe ing saindenging jagad, lan minangka kristal zamrud paling gedhe ing koleksi kristal duweke Banco Nacionale de la Republica ing Bogota, ibukutha Kolombia.

Asal-usul jeneng Guinness ora dingerteni, nanging kristal ijo sing umure 1759, karat lan ijo mesthi wae duwe kabeh kredensial kanggo mlebu ing buku cathetan Guinness minangka permata kualitas permata paling gedhe ing donya paling ora suwene sawetara taun iku dikalahake karo kristal zamrud alami sing luwih gedhe.

Kaping 1,686.3 karat LKA lan 1,438 karat Stephenson zamrud

Plot alam bakal nggawe sing sejatine mandheg ing kaluhurane. Karat LKA 1,686.3 karat lan 1,438 karat Stephenson zamrud ditemokake ing taun 1984 lan 1969.

Mungguh ing wilayah Hiddenite kalebu watu paling apik ing saindenging jagad, nanging para ahli gemologi sing misuwur bisa nganggep loro watu alami sing kaya kristal sing nggumunake kasebut kalebu ing antarane zamrud paling gedhe sing ana ing jagad iki: LKA lan Stephenson.

Mim Emerald: 1,390 karat

Kristal prismatik di-heksagonal Gedhe, 1,390 karat sing ora dipotong kanthi warna ijo tuwa sing asri. Transparan kasebut uga ditampilake sawetara kalebu ing sisih ndhuwur 2/3, lan tembus ing sisih ngisor. Omah ing Museum Mim, Beirut, Libanon.

Adipati Devonshire Emerald: 1,383.93 karat

Duke of Devonshire Emerald minangka salah sawijining permata uncut paling gedhe lan paling misuwur ing saindenging jagad, kanthi bobot 1,383.93 karat. Asal saka tambang ing Muzo, Kolombia, diwenehi hadiah utawa didol dening Kaisar Pedro I saka Brasil menyang William Cavendish, Adipati Devonshire kaping 6 ing taun 1831. Iki ditampilake ing Pameran Agung ing London taun 1851, lan bubar ing Alam Museum Sejarah taun 2007

Isabella Emerald: 964 karat

Isabella Emerald, watu potong karat 964, diduweni dening Archeological Discovery Ventures, LLC.

Isabella Emerald asma saka Ratu Isabella saka Portugal, ratu permaisuri Raja Charles V (1516 nganti 1556), Kaisar Romawi Suci, Raja Spanyol, lan Archduke saka Austria, sing marisi kekaisaran sing jembar ing saindenging Eropa, saka Spanyol lan Walanda nganti Austria lan Kerajaan Napoli, lan uga wilayah luar negeri Amerika Spanyol.

Ratu Isabella kepengin banget kristal kasebut lan kepengin banget duwe, sawise krungu akun watu sing mencorong saka Hernan Cortez, ing surat sing ditulis saka Meksiko. Permata sing dikenal minangka "Zamrud Pengadilan" mistis diwenehake menyang Cortez, dening Montezuma II, Raja Kerajaan Aztec, nalika Cortez mlebu kutha Tenochtitlan karo pasukane tanggal 8 November 1519. Hernan Cortez menehi jeneng permata kasebut kanggo ngurmati Ratu Isabella, permaisuri Ratu Charles V, Kaisar Romawi Suci lan Raja Spanyol.

Zamrud Gachalá: 858 karat

Emerald Gachalá, salah sawijining zamrud sing paling terkenal lan misuwur ing donya, ditemokake ing taun 1967, ing tambang sing diarani Vega de San Juan, dununge ing Gachala, sawijining kutha ing Kolombia, dununge 142 km saka Bogota. Gachalá Chibcha tegese "papane Gacha." Saiki kristal kasebut ana ing Amerika Serikat, sing diwenehake menyang Institusi Smithsonian dening tukang perhiasan New York City, Harry Winston.

Patricia Emerald: 632 karat

Patricia minangka spesimen sing gedhe lan apik banget. Ing 632 karat, kristal dihexagonal, utawa rolas sisi, dianggep minangka salah sawijining zamrud gedhe ing donya. Ditemokake ing Kolombia ing taun 1920, jenenge diwenehi jeneng kanggo putri pamilik tambang.

Kerusakan ing kristal iki normal nanging kompromi ketahanan permata sing atos. Spesimen iki minangka salah sawijining zamrud gedhe sing wis ora bisa dipotong. Saiki, Kolombia isih dadi sumber utama zamrud.

Zamrud Mogul Mughal: 217.80 karat

Zamrud Mogul Mughal minangka salah sawijining zamrud paling gedhe sing dingerteni. Omah lelang Christie nggambarake minangka:

Zamrud sing dipotong persegi dowo sing dikenal minangka The Mogul Mughal sing bobote 217.80 karat, sing obah diukir karo invasi Shi'a ing skrip naskh sing elegan, tanggal 1107 Hijriyah, sisih mburi diukir kanthi dekorasi godhong-godhongan, rosette tengah diapit kembang poppy gedhe siji, kanthi garis telu kembang poppy sing luwih cilik ing sisih, pinggiran miring diukir nganggo corak pola salib lan dekorasi herringbone, saben patang sisi kasebut dibor kanggo lampiran, 5.2 * 4.0 * 4.0 cm.

Originally ditambang ing Kolombia, didol ing India, ing endi watu-watu kasebut dikarepake dening para penguasa Kekaisaran Mughal. Mogul Mughal unik ing antarane kristal-kristal Mughal nalika menehi tanggal - 1107 Hijriah (1695-1696 Masehi) - yaiku ing pamrentahan Aurangzeb, kaisar kaping enem. Nanging, panguwasa Mughal yaiku Sunni, dene prasasti kasebut, Salawat heterodok sing didedikake kanggo Hassan ibn Ali lan Husayn bin Ali uga dikenal minangka Nad e Ali, yaiku Shi'a, saengga bisa uga dudu duweke Aurangzeb, nanging kanggo salah sawijine punggawa utawa punggawane.

Didol tanggal 27 September 2001 dening Christie kanthi rega 1,543,750 jiwa, kalebu premi sing tuku. Nganti tanggal 17 Desember 2008, wis ana ing Museum Seni Islam, Doha, Qatar.

Zamrud sing misuwur

Kaisar Carolina: 64 karat

Kaisar Karat 64.82 nyelehake sikil ing NC ing peta! Emerald North Carolina sing kondhang iki diarani inspirasi saka perhiasan sing padha karo duweke Catherine the Great.

Permaisuri duwe zamrud Kolombia sing apik bentuk heksagonal kanthi berlian ngubengi zamrud ing bros sing didol ing lelang Christie udakara $ 1.65 yuta. Kaisar Carolina, sing ditemokake kanthi lokal ing Hiddenite, NC, dituku taun kepungkur lan saiki wis disumbang menyang Museum Ilmu Alam North Carolina ing Raleigh, NC.

Bagéan sing paling penting yaiku wong sing dermawan njaluk tetep anonim. Pameran ing museum kasebut diarani duwe telung kristal sing ora dipotong. Watu paling gedhe sing bobote 1,225 karat yaiku warna ijo biru sing dipengini sing bisa dibandhingake karo permata Muzo sing digoleki banget.

Zamrud Saint Louis: 51.60 karat

Zamrud Saint-Louis sing nghias mahkota Raja-raja Prancis asale saka tambang Austria lan uga zamrud Eropa kuno. Tambang iki produktif nganti abad kaping 19, meh nganti ditemokake deposit Ural ing taun 1830.

The Emerald Kapur: 37.82 karat

Panguwasa kerajaan ing Negara Baroda, sawijining negara raja ing India, nate duwe watu kasebut. Iki minangka inti saka kalung zamrud lan berlian sing dienggo dening Maharani Saheba, sing diwarisake marang putrane, Maharajah Cooch Behar.

Ing abad kaping-20, permata kasebut diwenehi bobot saka bobote 38.40 karat (7.680 g) lan dipasang ing cincin sing dirancang dening Harry Winston, Inc., ing kana diubengi sewidak intan bentuk pir, gunggunge udakara 15 karat.

Cincin kasebut disumbang dening Pak lan Ibu O. Roy Chalk menyang Museum Sejarah Alam Smithsonian ing taun 1972 lan kalebu bagean wong SmithsonianKoleksi Permata Nasional lan Mineral.

Zamrud sing ora dijenengi

  • Kristal 7,052 karat sing ora dipotong saka Kolombia, duweke pribadi lan dianggep ora regane.
  • A 1,965 karat watu Rusia sing ora dipotong, dipajang ing Museum Sejarah Alam Los Angeles County.
  • Watu permata 1,861.90-karat sing ora dikethok lan ora dijenengi saka Hiddenite, NC, duweke pribadi. Ditemokake ing taun 2003, saiki dadi zamrud sing paling misuwur sing ditemokake ing Amerika Utara.
  • Lima kristal gedhe sing ora dijenengi saka Muzo, Kolombia, disimpen ing kubah Bank Republik Kolombia, bobote saka 220 karat nganti 1,796 karat.
  • Fred Leighton adol 430 karat ngukir watu Mughal kanthi pirang-pirang yuta dolar.
  • Koleksi al-Sabah saka Kuwait nampilake akeh watu sing apik, kalebu 398 karat kristal kanthi bentuk heksagonal lan manik-manik kristal 235 karat.
  • Cangkir anggur Mughal abad kaping 17 kristal, emas lan enamel, 7 cm didol ing Christie kanthi rega 1.79 yuta ing taun 2003.
  • Karat 161.20 ngukir watu Mughal njupuk $ 1.09 yuta ing Christie ing taun 1999.

Zamrud palsu paling gedhe ing donya

Teodora: 57,500 karat

Watu ijo 11.5 kilogram kasebut diarani minangka zamrud paling gedhe ing donya lan dijuluki Teodora, jeneng sing asale saka basa Yunani lan tegese "hadiah saka dewa."

Nanging, watu permata kasebut bisa uga ora dadi watu $ 1 yuta plus sing diduweni pemilik Regan Reaney minangka promosi kasebut.

Pak Reaney dipenjara ing wulan Januari 2012 ing Kelowna ing pedalaman BC, amarga Polisi Dipasang Royal Kanada nggawa dheweke ditahan. Reaney dipuntudhuh amarga nyalahake pirang-pirang pelanggaran penipuan ing Ontario, ujare RCMP ing sawijining pernyataan ringkes, lan Polisi Hamilton duwe surat perintah penahanan sing ditangkep.

Pak Reaney sadurunge ora dikenal karo polisi Kelowna, nanging dheweke ora rumangsa duwe naluri supaya tetep kurang profil. Dheweke duwe permata larang regane semangka.

Kasunyatane, iki beryl nyata, nanging dicelup.

Jamrud paling gedhe ing donya: FAQ

Apa regane zamrud paling gedhe ing donya?

Permata paling gedhe ing saindenging jagad iki sing ditemokake ing satengahe beludru, Bahia Emerald bobote udakara 1.7 yuta karat, utawa 752 lbs. Ditemokake ing wilayah Bahia, Brasil wétan. Watu ageng kasebut, sing saiki ana ing kubah ing Los Angeles, bisa regane udakara $ 925 yuta.

Sapa sing duwe zamrud paling gedhe ing donya?

Kristal sing paling gedhe sing ditemokake ing jagad iki, bobote 1.1 Kg lan udakara kira-kira £ 2 juta, ditemokake ing tambang ing Zambia. Permata karat 5,655 ditemokake dening perusahaan tambang Gemfields ing Kagem, tambang zamrud paling gedhe ing donya, tanggal 2 Oktober 2020.

More informasi gemologis lan didol zamrud ing toko kita